Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:12: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 14:09

Ο Γ.Βαρεμένος για τα κρούσματα στην παθολογική Αγρινίου: Αντί του πανικού, έγκαιρη παρέμβαση

Μία κλινική πρώτης γραμμής, όπως είναι η παθολογική του νοσοκομείου Αγρινίου, επλήγη με τη μόλυνση από Covid έντεκα ατόμων, εκ των οποίων τρία μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ είχε προηγηθεί η ασθένεια ενός γιατρού της ίδιας κλινικής. Αντί πανικού, χρειάζεται η μέγιστη ετοιμότητα και οργάνωση, σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του προσωπικού και όχι με τον αποκλεισμό τους όπως συμβαίνει, τη στιγμή που πρέπει πάση θυσία να μείνουν όρθιοι. Πολύ περισσότερο που η κλινική Covid του νοσοκομείου γέμισε και σχεδιάζεται μεταφορά ασθενών στα Γιάννενα, όπου η ΜΕΘ πιέζεται αλλά υπάρχει κάποια δυνατότητα στην απλή κλινική  Covid.

Στο ίδιο το νοσοκομείο του Αγρινίου γίνεται η προσπάθεια εκ των ενόντων να παραμείνουν κάποιοι ασθενείς ή και να ετοιμαστεί μία επιπλέον κλινική Covid.

Είναι γνωστό τί είχαμε προτείνει ως προς την επιχειρησιακή οργάνωση του νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων, όπως και για την αγορά μοριακού αναλυτή και των αντιδραστηρίων. Εκτός παθολογικής αλλά εντός νοσοκομείου υπήρξε σύγχυση σχετικά με τα rapidtest, τα οποία σε πρώτο στάδιο ήταν θετικά για μέλη του προσωπικού και με κορυφαίο παράδειγμα αυτό που συνέβη με την Αστυνομία στην Αιτωλοακαρνανία και τις παλινωδίες για τα κρούσματα σε δεκάδες αστυνομικούς, που τελικά ειπώθηκε ότι ήταν αρνητικοί.

Η άρνηση του αρμόδιου υπουργείου να απαντήσει στις εκκλήσεις και τις προτάσεις μας, όπως και η αλαζονεία και μυστικοπάθεια (για να καλύψει τι, άραγε;) της διοίκησης της αρμόδιας 6ης ΥΠΕ, ήταν η χειρότερη πρακτική στην προσπάθεια για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Η αβελτηρία και η ανοργανωσιά οδηγούν στον πανικό, που είναι ο χειρότερος σύμβουλος σε παρόμοιες δύσκολες καταστάσεις.

sinidisi.gr