Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:19: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 22:53

Barbaresques 3.0: Το σενάριο τουρκικής επίθεσης & προσάρτησης νησιών Αιγαίου & Κύπρου που μελετά το γαλλικό υπ. Άμυνας

Σενάρια που προβλέπουν τουρκική επίθεση και εν συνεχεία προσάρτηση ελληνικών νησιών και Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία και κατακερματισμό των υπαρχόντων κρατών επεξεργάζεται το γαλλικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς βέβαια να κατονομάζονται τα νησιά.

Το πρώτο σενάριο με την επωνυμία  Barbaresques 3.0 προβλέπει προσάρτηση της Κύπρου και ελληνικών νησιών μετά από νικηφόρες επιθέσεις της Τουρκίας, διχοτόμηση της Αιγύπτου και την οριστική διάλυση σε πολλά κομμάτια, τρία διαφορετικά κράτη στην θέση της σημερινής Συρίας κλπ.

Τα "war game" καταρτίστηκαν από ομάδα συγγραφέων βιβλίων πολεμικού περιεχομένου και η παρουσίαση της πρώτης Ομάδας Σεναρίων Μάχης έγινε χθες στο forum Ψηφιακής Άμυνας, που διοργανώθηκε διαδικτυακά από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας από την «κόκκινη ομάδα», που παρουσίασε χθες το πρώτο σενάριό της εισβολής και προσάρτησης των νησιών..

«Ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τον τις ένοπλες δυνάμεις "να βγουν από το κουτί" και να σκεφτούν διαφορετικά», εξηγεί ο Emmanuel Chiva, επικεφαλής του γαλλικού Οργανισμού Καινοτομίας Άμυνας.

«Δεν είναι παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι να εκπλαγούμε, να αμφισβητούμε. Περιμένουμε από τους συγγραφείς να εφεύρουν για εμάς κοινωνίες που δεν θα είχαμε σκεφτεί, μοντέλα στρατών που μας εκπλήσσουν και όπλα που δεν υπάρχουν ακόμη. Εναπόκειται σε εμάς να οργανώσουμε τον εαυτό μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτές τις μελλοντικές απειλές. 

Ο στόχος της επιχείρησης είναι, μακροπρόθεσμα, να είναι σε θέση να προστατεύσει καλύτερα τη Γαλλία και τον πληθυσμό της. Ορισμένα σενάρια θα ταξινομηθούν ακόμη και ως εμπιστευτικά της άμυνας, ώστε να μην δώσουν ιδέες σε πιθανούς μελλοντικούς εχθρούς».

Μένει να δούμε αν αυτά τα σενάρια, θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα.

pronews.gr

Διαβάστηκε 584 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 23:19