Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  7:18: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 19:31

Βαρεμένος για τα κρούσματα στο Νοσοκομείο Αγρινίου: «Ούτε τώρα κ. Κικίλια;»

«Ταπεινότητα χρειάζεται και συναγερμός δυνάμεων, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές» σημειώνει ο κ. Βαρεμένος

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο Νοσοκομείο Αγρινίου και την σωρεία κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή. Ο κ. Βαρεμένος στέκεται ιδιαίτερα στην έλλειψη μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο και στην καθυστερημένη έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ.

Ο Βουλευτής μετέτρεψε σε επίκαιρη την ερώτηση που είχε καταθέσει από τις 13 Οκτωβρίου για την έλλειψη μοριακού αναλυτή και άλλων απαραίτητων προϋποθέσεων στο Νοσοκομείο Αγρινίου, αφού ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κικίλιας απέφυγε ν’ απαντήσει.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βαρεμένου:

«Εδώ και ενάμιση περίπου μήνα δεν απάντησε ο κ. Κικίλιας! Απαξίωσε; Δεν είχε χρόνο; Ήταν απασχολημένος με το εμβόλιο; Το κακό είναι ότι σε μια οριακή στιγμή της πανδημίας, σημειώνονται κρούσματα στο προσωπικό του Νοσοκομείου Αγρινίου. Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι αυτό συμβαίνει μετά από καθυστερημένη έκδοση αποτελεσμάτων των τεστ. Ο λόγος είναι ότι, όπως εξηγήθηκε προφορικά, στο Νοσοκομείο του Ρίου είχαν ξεμείνει από αντιδραστήρια. Ως αποτέλεσμα, δεν είναι απολύτως γνωστή η έκταση της έκθεσης του προσωπικού του Νοσοκομείου Αγρινίου στον κορωνοϊό. Όταν στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας μία από τις σημαντικές παραμέτρους άμυνας είναι να παραμείνει το υγειονομικό προσωπικό όρθιο, τόσο από την άποψη αριθμητικής επάρκειας όσο και ηθικού.

Οι εθελόντριες από την Κρήτη και αλλού είναι άξιες των μεγαλύτερων επαίνων μας, όχι όμως της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης. Για όνομα θεού. Ταπεινότητα χρειάζεται και συναγερμός δυνάμεων για να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

agriniovoice.gr