Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 23:47

Lockdown και στα βόρεια σύνορα σκέφτεται ο Μητσοτάκης! Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Αυστηρότεροι έλεγχοι μέχρι και κλείσιμο των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση όσο ο κορονοϊός “σφυροκοπά” την βόρεια Ελλάδα. Το ενδεχόμενο ακόμη σκληρότερου lockdown στην Θεσσαλονίκη και όλες οι τελευταίες εξελίξεις.

Με τον κορονοϊό να “επελαύνει” (σ.σ. μόλις το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.209 νέα κρούσματα, η δεύτερη χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας, ενώ 60 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 480 να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, αριθμός που δεν έχουμε ξαναδεί) παρά το δεύτερο lockdown, στο… κυβερνητικό τραπέζι πέφτουν συνεχώς νέα μέτρα.

Ενδεικτικό είναι πως από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, 18.11.2020, τα 905 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη ενώ όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των 18:00 «ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Εβρο».

Και νέα μέτρα στο τραπέζι εν μέσω lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αμέσως μόλις προσγειώθηκε στην Ελλάδα και την Πέμπτη, 18.11.2020, αναμένεται να γίνει και νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Την ίδια ώρα, ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ αναφέρει πως στο τραπέζι είναι πλέον και νέα μέτρα ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα, καθώς εντοπίζεται πολύ μεγάλη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα, λόγω και των εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να αφορούν αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα και αν παραστεί ανάγκη το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση.

Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για το lockdown και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα θα φανεί σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και αφού γίνουν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις με την επιτροπή επιδημιολόγων και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σχετικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο… lockdown στα βόρεια σύνορά μας μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

newsit.gr