Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:23: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 09:53

Αμερικανικές εκλογές θρίλερ: «Είμαστε σε τροχιά νίκης», λέει ο Μπάιντεν -Τραμπ: «Προσπαθούν να μας κλέψουν»

Με το αποτέλεσμα των Αμερικανικών Εκλογών 2020 να είναι αμφίρροπο, Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ έσπασαν τη σιωπή τους, με τον μεν πρώτο να δηλώνει αισιόδοξος για τη νίκη και τον δεύτερο να βάζει τη σπίθα της αμφισβήτησης.

Οργισμένος Τραμπ: Προσπαθούν να κλέψουν τη νίκη

Στην πρώτη αντίδραση μετά το κλείσιμο της κάλπης στις εκλογές ΗΠΑ 2020 προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
«Είμαστε πολύ δυνατοί, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει αφού κλείσουν οι κάλπες» έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο αφότου βγήκε ο Τζο Μπάιντεν έκανε δηλώσεις.

Όπως σημειώνει ο Guardian, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κάποιος επιχείρησε να ψηφίσει με το κλείσιμο της κάλπης, και ενώ δεν είμαστε ακόμα κοντά στο να ανακηρυχθεί ο νικητής των προεδρικών εκλογών, καθώς αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα από βασικές μεσοδυτικές πολιτείες.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωνε πως θα κάνει και εκείνος δήλωση μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ 2020, που εξελίχθηκαν σε θρίλερ χωρίς ξεκάθαρο νικητή. «Θα κάνω δήλωση απόψε. Μια μεγάλη νίκη!» έγραψε συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αισιόδοξος για τη νίκη ο Μπάιντεν
Από την άλλη, αισιόδοξος για τη νίκη στις προεδρικές εκλογές 2020 εμφανίστηκε ο Τζο Μπάιντεν.

«Γνωρίζαμε ότι θα τραβούσε πολύ όλο αυτό, αλλά κοιτάξτε, νιώθουμε καλά για το σημείο που βρισκόμαστε. Πραγματικά το νιώθουμε. Πιστεύω ότι είμαστε στο δρόμο να νικήσουμε στις εκλογές αυτές», είπε ο Τζο Μπάιντεν πριν από λίγο από το σπίτι του στο Ντελάγουερ, τονίζοντας ότι «μπορεί να συνεχιστεί μέχρι αύριο η αναμονή, ίσως μέχρι αύριο το βράδυ».

Eξέφρασε δε την αυτοπεποίθησή του για τη νίκη στην Αριζόνα. «Θα πάρει πολύ χρόνο, αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε την Πενσιλβάνια… Δεν είναι δική μου απόφαση ποιος κέρδισε τις εκλογές. Είναι απόφαση του αμερικανικού λαού. Είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Διατηρήστε την πίστη σας. Θα κερδίσουμε», είπε.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε:

Το ξέραμε ότι αυτό θα συνέχιζε έτσι μπορεί να πάει μέχρι αύριο και μπορεί μέχρι αύριο βράδυ για να μάθουμε το τελικό αποτέλεσμα. Νιώθουμε καλά. Είμαστε σε τροχιά για να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι λόγω της πρώιμης ψήφου θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Ξέρουμε ότι κάθε ψηφοδέλτιο και ότι κάθε ψήφος μετράει. Νιώθουμε καλά για εκεί που βρισκόμαστε. Ένα από τα δίκτυα μας είπαν ότι πήραμε την Αριζόνα την Μινεσότα αλλά και την Τζόρτζια που δεν την περιμέναμε, Θα πάρε χρόνο αλλά θα κερδίσουμε την Πενσιλβάνια. Δεν είναι δικιά μου απόφαση, ούτε του Τραμπ ποιος κέρδισε τις εκλογές αλλά του αμερικανικού λαού. Θέλω να σας ευχαριστήσω που βγήκατε έξω και ψηφίσατε. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία. Συνεχίστε να πιστεύετε και θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές.

Το tweet του Τζο Μπάιντεν

«Διατηρείστε την πίστη σας. Θα κερδίσουμε», έγραψε αμέσως μετά ο Τζο Μπάιντεν στο Twitter.

iefimerida.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 09:56