Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:12: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 10:28

Συγχαρητήρια σε ποιόν κύριε Αναστασιάδη;

Του Δημήτρη Δημόπουλου

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έδωσε επισήμως συγχαρητήρια στον τουρκοκύπριο Ερσίν Τατάρ για την εκλογή του στην κατεχόμενη, από τα τουρκικά στρατεύματα, ζώνη της Βόρειας Κύπρου. Ο κ. Αναστασιάδης είναι πρόεδρος ενός διεθνώς αναγνωρισμένου κράτους, μέλους του ΟΗΕ, της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών. Ο κ. Τατάρ τι είναι;

Ο Ερσίν Τατάρ εξελέγη ως «πρόεδρος» ενός μορφώματος που αυτοαποκαλείται «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου –ΤΔΒΚ» και το οποίο δεν αναγνωρίζεται από κανένα άλλο κράτος στον κόσμο, παρά μόνο από την Τουρκία. Όταν ο πρόεδρος κ. Αναστασιάδης δίνει συγχαρητήρια για την εκλογή του στο «νέο πρόεδρο της ΤΔΒΚ» δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να αναγνωρίζει τη, νομικά ανύπαρκτη, «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου». Μήπως δεν το καταλαβαίνει ούτε αυτός ούτε οι συνεργάτες του;

Αν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήθελε οπωσδήποτε να είναι ευγενής απέναντι στον κ. Τατάρ θα μπορούσε να του διαμηνύσει : «Συγχαρητήρια για την εκλογή σας ως εκπροσώπου της τουρκικής μειονότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εκλογή σας όμως βασίζεται και στις ψήφους των εποίκων που βρίσκονται παράνομα στο έδαφος της Δημοκρατίας».

Αλλά δεν το έκανε αυτό ο κ Αναστασιάδης ελπίζοντας ότι με τον κ. Τατάρ θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για «λύση» του Κυπριακού. Μόνο που το πρόβλημα της παράνομης εισβολής, κατοχής και εποικισμού της Βόρειας Κύπρου δε θα το λύσει κανένας κ. Τατάρ παρά μόνο η ίδια η Τουρκία. Αν ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί να συνομιλεί με τον κ. Ερτογάν, γιατί ο τελευταίος δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, ας αναθέσει στον υπουργό των Εσωτερικών ή καλύτερα σε κάποιον ανώτερο υπάλληλο να συνομιλεί με τον κάθε κ. Τατάρ.

Ο κ. Αναστασιάδης και οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο, ιδιαίτερα τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, πρέπει να αντιληφθούν ότι η πολυπόθητη «επανένωση της πατρίδας» δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο υπό τουρκική επικυριαρχία. Αντί λοιπόν για την ανέφικτη επανένωση ας καταστρώσουν το στρατηγικό σχέδιο, μαζί με την Ελλάδα και άλλους συμμάχους, για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr

Διαβάστηκε 684 φορές