Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  5:55: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2020 18:32

Γ.Τράγκας: «Πόλεμος με την Τουρκία ή μεγάλη διπλωματική ήττα και εθνική ταπείνωση»

Ελληνοτουρκική σύγκρουση βλέπει ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας καθώς υπάρχει κενό στην παγκόσμια εξουσία λόγω των αμερικανικών εκλογών.

Μάλιστα το θεωρεί μονόδρομο έναν πόλεμο με την Τουρκία καθώς αν αυτό δεν γίνει τότε θα επέλθει μεγάλη διπλωματική ήττα και εθνική ταπείνωση για την Ελλάδα.

«Ετοιμαστείτε για μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία. Ετοιμαστείτε για πόλεμο ή μεγάλη διπλωματική ήττα και εθνική ταπείνωση. Εισερχόμεθα σε ένα κρίσιμο διάστημα τριών μηνών στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν»

Ακολουθεί ολόκληρη η σημερινή αρθρογραφία του Γ.Τράγκα.

«Η κυρία Ελισάβετ, που αφιέρωσε τη ζωή της στην προστασία των ζώων, τράβηξε μια εξαιρετική φωτογραφία που συμπυκνώνει όλη τη δύναμη και την ιερότητα της αγάπης για τη ζωή. Εκεί στα Χανιά, στο καταφύγιο ζώων, το φρικτά βασανισμένο Πίτμπουλ όρθιο στην αγκαλιά του κτηνίατρου που το χειρούργησε και το έσωσε.

Με το κεφάλι σκυμμένο με ευγνωμοσύνη στο στήθος του. Φωτογραφία- γροθιά στο στομάχι για όλους τους «κανίβαλους» της εποχής μας που αρέσκονται να φθείρουν και να εξοντώνουν γενικά τη ζωή στον πλανήτη. Ακόμη μια φορά καταλάβαμε ότι ο άνθρωπος είναι πιο άγριος και αιμοχαρής από ένα Πίτμπουλ, ένα λιοντάρι, μια τίγρη ή έναν καρχαρία.

Ελπίζω, επιτέλους, να γίνει σύντομα κακούργημα η κακοποίηση των ζώων. Να χαρακτηριστούν εκ προμελέτης δολοφονία οι «φόλες» με δηλητήρια και σπασμένα γυαλιά που πετάνε στις άμοιρες και αθώες ψυχές των τετράποδων εκείνοι που παριστάνουν τους «πολιτισμένους» ανθρώπους, τους δήθεν εκπροσώπους του «HomoSapiens». Η μόνη καλή είδηση των τελευταίων ημερών είναι ότι έγινε η διάσωση του Πίτμπουλ.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής έφερε ένα παραλήρημα ενθουσιασμού έξω από το Εφετείο, αλλά και καυτά ερωτήματα για το πώς γεννήθηκε αυτή η πολιτική δυσπλασία, η τερατογένεση, το μωρό της Ρόουζμαρι.

Ασφαλώς δεν ήταν οπαδοί του ναζισμού οι πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες που ψήφισαν απωθητικές, βίαιες και χαμηλού πνευματικού προφίλ προσωπικότητες.

Τραμπούκους, ρατσιστές, εξτρεμιστές και συνομιλούντες με στρατιωτικά παραγγέλματα. Ούτε οπαδοί της Κου Κλουξ Κλαν ήταν μισό εκατομμύριο πολίτες του τόπου που έκλιναν πολιτικά υπέρ των αναμμένων πυρσών, των συνθημάτων «Αίμα και τιμή», και των επιθέσεων εναντίον φτωχών και πεινασμένων μεταναστών.

Το σκιάχτρο της Χρυσής Αυγής, επί σειρά ετών, βόλεψε τους ριψάσπιδες του πολιτικού κατεστημένου που έφεραν τα μνημόνια και την αναξιοπρεπή διαβίωση σε εκατομμύρια Έλληνες πολίτες. Η πολιτικο-οικονομική ελίτ δημιούργησε απέναντι στην αποκρουστική εικόνα της Χρυσής Αυγής το περίφημο «συνταγματικό τόξο», έτσι ώστε να κυβερνά αδιατάρακτα, νομοθετώντας υπέρ του Βερολίνου και σφαγιάζοντας τους Έλληνες, μετατρέποντας έτσι την ιστορική περιοχή σε προτεκτοράτο.

Η εγκληματική επίθεση από πράκτορες στη Marfin και ο θάνατος των τραγικών υπαλλήλων της έδωσε την ευκαιρία να απομακρυνθούν οι αγανακτισμένοι από το Σύνταγμα.

Έτσι είχαν δύο πόλους που έσπρωχναν το εκλογικό σώμα αναπόφευκτα στο Ευρωπαϊκό- συνταγματικό τόξο. Η Χρυσή Αυγή και το καθημερινό ξεσάλωμα των αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια.

Οι δύο αυτοί «πόλοι» έδιναν σε 24ωρη βάση εικόνες με φωτιές, πυρσούς, μολότοφ και δακρυγόνα στα ελεγχόμενα και καθοδηγούμενα κυβερνητικά κανάλια. Έτσι ώστε η πλειοψηφία των πολιτών να στρέφεται σε εκείνους που φώναζαν «Ναι» στη μετάλλαξη της ελληνικής γης σε γερμανική μπανανία.

Αποφάσισαν να εξουδετερώσουν αυτό το νεοναζιστικό μόρφωμα, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι μπορεί να γίνει ακόμα και αξιωματική αντιπολίτευση!! Έμαθα τότε όλο το παρασκήνιο από τους «κολλητούς» του Σαμαρά στο Μαξίμου.

Τότε κινήθηκαν εναντίον της Χρυσής Αυγής, γιατί αποκλείστηκε η ιδέα της ευρείας πολιτικής σύμπραξης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα του γερμανικού σχηματισμού CDU-SPD.Ούτε οι έξω ούτε οι μέσα ήθελαν ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δηλαδή να είναι στα έδρανα της Βουλής αξιωματική αντιπολίτευση, το μαύρο σκιάχτρο που μέχρι τότε εξυπηρετούσε την εμπέδωση του μνημονίου και την οικονομική κατοχή.

Φυσικά, πάντα υπήρχαν υπόγειες διαδρομές μεταξύ ΝΔ και ακροδεξιάς. Μόνο η οικογένεια Καραμανλή απομάκρυνε (μετά τη μεταπολίτευση) όλα τα χουντικά σταγονίδια, και κατέβαλε προσπάθειες να αναχαιτισθεί η ώσμωση με τους εξτρεμιστές της ακροδεξιάς, τους κλώνους των Απριλιανών.

Είχα αναλάβει ένα μέρος αυτού του απογαλακτισμού στην Καραμανλική «Βραδινή» και για αυτό βρέθηκα σε λίστα προγραφών της οργάνωσης «Τετάρτη Αυγούστου» ή μου επιτέθηκαν, τότε, ακροδεξιά έντυπα.

Επί Αντώνη Σαμαρά, και κυρίως επί οικογένειας Μητσοτάκη, υπήρξαν «μεταγραφές» στη ΝΔ από τις παρυφές και το χώρο του φασισμού αλλά και του εθνομηδενισμού, αν λάβουμε υπόψιν μας τις εμφανείς σχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους Ροζάκηδες, τα μέλη του ΕΛΙΑΜΕΠ και την οργάνωση του Τζορτζ Σόρος.

Πάντα υπήρχε η εκλογική πρακτική του δανεισμού ψήφων της ΝΔ από τη δεξαμενή της ακροδεξιάς. Αυτό συνέβαινε και στις περιφερειακές εκλογές. Επίσης, πρέπει να σημειώσω σήμερα ότι διάσημοι Εβραίοι, εκπρόσωποι του εβραϊκού λόμπι, είχαν διαμαρτυρηθεί στο παρελθόν για τη συμμετοχή ακροδεξιών εκπροσώπων του αντισημιτισμού στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, όσο και για την ανάληψη υπουργείων από αυτούς.

Ο γαμπρός της κυρίας Χίλαρι Κλίντον (Εβραίος), Μαρκ Μεζβίνσκι, είχε διαμαρτυρηθεί εντονότατα στον Αντώνη Σαμαρά για την υπουργοποίηση του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη και του κυρίου Μάκη Βορίδη.

Είχε πει, μάλιστα, στο Μαξίμου την εξής φράση: «Εντάξει ανεχθήκαμε τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη αλλά όχι να βάλετε υπουργό και τον κύριο Μάκη Βορίδη». Από τότε καταβλήθηκαν προσπάθειες για να κατέβουν οι φωτογραφίες των δύο υπουργών από ισραηλινά σάιτ που τους ανέφεραν ως «αντισημίτες».

Είναι γεγονός ότι μετά από δέουσες εξηγήσεις και «απολογίες», οι σχέσεις του κυρίου Γεωργιάδη αποκαταστάθηκαν, και βελτιώθηκαν σημαντικά εκείνες του κυρίου Βορίδη.

Η πολιτική και η θέα της Χρυσής Αυγής προσέφερε στην εμπέδωση του μνημονίου, παρά τα αντιμνημονιακά «σαλπίσματα» του κυρίου Μιχαλολιάκου ή του κυρίου Κασιδιάρη.

Άλλωστε δεν είναι η μόνη εξτρεμιστική οργάνωση που αναπτύχθηκε λόγω των κοινωνικών ανισοτήτων στη Γηραιά ήπειρο, και λόγω του διαχωρισμού των πολιτών σε πολλές κατηγορίες.

Στη Γερμανία ή στη Γαλλία είναι δύσκολο να θέσεις αυτές τις οργανώσεις εκτός νόμου αν και πρωταγωνιστούν και εκεί σε βίαια επεισόδια και διαπράττουν έκνομες ενέργειες.

Στην Ελλάδα απεδείχθη εύκολο, αν και αποτελεί όνειδος για ένα ευνομούμενο κράτος να απονέμει δικαιοσύνη στη μάνα ενός δολοφονημένου παιδιού μετά από επτά χρόνια από τη στιγμή της δολοφονίας και μετά από πεντέμισι χρόνια στα δικαστήρια.

Ο Παύλος Φύσσας δεν κατάφερε μόνο να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή αλλά φώτισε και τις νεοπλασίες της πολιτικής ζωής και της Δικαιοσύνης. Αν θέλουμε να τα λέμε όλα, αν θέλουμε να μην εθελοτυφλούμε, πρέπει να καταγράψουμε την πλήρη διαφωνία της εισαγγελέως όσον αφορά την απόφαση του σεβαστού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας, πρώτη υπεύθυνη για την καταγραφή των ενοχοποιητικών στοιχείων στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πρώτη υπεύθυνη δικαστική άποψη για την τεκμηρίωση της δίωξης, επρότεινε την απαλλαγή από την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Δηλαδή βασίστηκε στο γεγονός ότι οι αδικοπραξίες που συνδέθηκαν στην κεντρική δικογραφία αποτελούσαν μεμονωμένα εγκλήματα τα οποία έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν δικαστεί και να έχουν αποδοθεί αυστηρές ποινές σε εγκληματίες και κακοποιά στοιχεία που ήταν μέλη της οργάνωσης.

Η εισαγγελέας (και αυτό θα αποτελέσει βάση για την εφετειακή εξέλιξη της υπόθεσης) επέμεινε στην αθωωτική πρότασή της και μετά την καταδικαστική απόφαση της Έδρας. Μάλιστα είπε ότι σεβόμενη την απόφαση πρότεινε «αναλογικά» για τα ελαφρυντικά που έχουν ή δεν έχουν οι κατηγορούμενοι. Τούτο βέβαια δημιουργεί πρόβλημα δικαιοσύνης, διότι είναι αναντίστοιχο της εισαγγελικής αθωωτικής πρότασης η οποία πρότεινε μόνο ενοχή του Ρουπακιά.

Είναι σημαδιακό ότι όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ο Ερντογάν κατάπιε την Αμμόχωστο, επιτέθηκε στην Αρμενία και μάλλον (σε πρώτη φάση) μοιράζεται με την Ελλάδα τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, μετά από συμφωνία στα παρασκήνια της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Η επτάχρονη τυραννία των Απριλιανών, οδήγησε στην επέμβαση του Αττίλα και στη διχοτόμηση του νησιού της Αφροδίτης. Η δεκάχρονη οικονομική τυραννία οδηγεί πάλι σε ακρωτηριασμό του Ελληνισμού. Είτε στην Κύπρο είτε στο Αιγαίο.

Η οικονομική ανέχεια, η βίαιη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, η αποδυνάμωση όλων των στρατηγικών τομέων του κράτους συμπεριλαμβανομένης της εθνικής άμυνας, και κυρίως ένα κλίμα ηττοπάθειας που δημιούργησαν Κώστας Σημίτης, Γιώργος Παπανδρέου, και τώρα Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγεί πάλι σε νέα εθνικά ερείπια. Τότε στο φόντο της καταστροφής ήταν τα πρόσωπα των Απριλιανών που περνούσαν νύχτα το κατώφλι του Κορυδαλλού. Τώρα είναι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής που «εξυπηρέτησαν» επί μια δεκαετία την εμπέδωση του μνημονίου και της οικονομικής κατοχής. Η τιμωρία των νεοναζί είναι η ζάχαρη στο κινίνο των εθνικών συμβιβασμών και υποχωρήσεων.

*Το κείμενο του Γ. Τράγκα δημοσιεύθηκε στην “Δημοκρατία'” (12/10/2020)

Ετοιμαστείτε για μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία

Ετοιμαστείτε για μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία. Ετοιμαστείτε για πόλεμο ή μεγάλη διπλωματική ήττα και εθνική ταπείνωση. Εισερχόμεθα σε ένα κρίσιμο διάστημα τριών μηνών στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν. Υπάρχει κενό στους συσχετισμούς δυνάμεων της διεθνούς επιρροής λόγω Αμερικανικών εκλογών.

Ο Τούρκος αρπάζει κάθε ευκαιρία. Ήδη κατάπιε την Αμμόχωστο. Δεν τον ενδιαφέρει εδώ και πολλά χρόνια ούτε η ευρωπαϊκή πορεία του ούτε οι σχέσεις του με τους ευρωπαίους. Επικεντρώνει αποκλειστικά την προσοχή του στην ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και στο πόσα χρήματα θα αρπάξει εκβιάζοντας με τους μετανάστες.

Έχει ενεργοποιήσει τους S-400, και για πρώτη φορά, μετά το διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, επανέρχεται και βάζει κόκκινες σημαίες με ημισέληνο σε βάσεις μουσουλμανικών κρατών, όπως η Λιβύη, η Σομαλία, η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν, κ.ά., επιδεικνύοντας στον διεθνή περίγυρο ότι έχει ρόλο περιφερειακής ή και μεγάλης δύναμης. Προκαλεί ευθέως τις ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπως η Γαλλία, και παίζει με τους Ρώσους προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία στους Αμερικανούς.

Αυτό το τρίμηνο που η Αμερική έχει εκλογές, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική. Αυτό είπε και ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου, Τζον Μπόλτον, σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά.

Ο κύριος Μπόλτον ο οποίος δεν απέκλεισε επανεκλογή του Προέδρου Τραμπ, σε απάντησή του σε σχετικό ερώτημα του Έλληνα δημοσιογράφου, συνέστησε στον κύριο Μητσοτάκη να πέσει σε χειμερία νάρκη. Δηλαδή είπε να μην εκδηλώνεται ούτε υπέρ του κυρίου Τραμπ ούτε φυσικά υπέρ του κυρίου Μπάιντεν όπως συνηθίζει να κάνει.

Ο εξαιρετικά σοβαρός κύριος Μπόλτον επεσήμανε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και μετά τις Αμερικανικές εκλογές ακόμα και αν βγει ο Μπάιντεν, γιατί τα πράγματα στον Λευκό Οίκο θα αλλάξουν τέλος Ιανουαρίου. Και μέχρι τότε θα πρέπει η κυβέρνηση της Αθήνας να έχει καλές σχέσεις με τους αξιωματούχους κλειδιά, εκεί στην Ουάσιγκτον.

Όλα δείχνουν πλέον ότι ο κύριος Τραμπ τα δίνει όλα στην εκλογική μάχη. Και επισημαίνει στους Αμερικανούς με μεγάλη έμφαση ότι ο κύριος Μπάιντεν είναι μεγάλης ηλικίας και αδύναμος από πλευράς υγείας και ότι βήχει συνεχώς, πράγμα που κρύβει με την μεγάλα μάσκα που φοράει. Ο Τραμπ, όπως είπαν οι γιατροί του, είναι αρνητικός στον ιό και πηγαίνει σε μεγάλη εκστρατεία στη Φλόριντα.

Όλα φαίνεται θα κριθούν στην Πολιτεία της Πενσυλβάνιας. Η πλειοψηφία των Αμερικανών πιστεύει ότι ο Τραμπ είναι ικανότερος στα οικονομικά θέματα, όπως και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας που χρειάζονται οι ΗΠΑ. Η Αθήνα πρέπει να είναι πολύ προσεκτική αυτό το διάστημα γιατί μπορεί να έχουμε εκπλήξεις. Ο κύριος Μητσοτάκης τα δίνει όλα και ουσιαστικά κάνει δημόσιες σχέσεις με τη Microsoft και τη Tesla.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά κατά μήκος των συνόρων του Ελληνισμού. Όταν καταπίνεται ως πρωινό για τον Ερντογάν η Αμμόχωστος, είναι αρκετά άσχημη εικόνα να πηγαίνεις στην έκθεση αφρικανικής τέχνης του ιδιοκτήτη της CocaCola ή να οδηγείς το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Tesla. Δεν προάγεις ούτε την ανάπτυξη ούτε τις επενδύσεις. Απλά φαίνεται ότι κάνεις δημόσιες σχέσεις. Και μάλιστα συναγελάζεται δισεκατομμυριούχους την ώρα που ο πολύς κόσμος πεινάει. Και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει επιστρέψει στην κανονικότητα.

Απευθύνω έκκληση για μία ακόμη φορά προς το Μαξίμου: Ο ιός είναι εδώ, διατρέχει όλη την ελληνική κοινωνία και σίγουρα θα εξακολουθήσει, μέχρι να αποδράμει, να στέλνει κόσμο από ευπαθείς ομάδες στα νοσοκομεία. Είναι, όμως, απαραίτητο να επανέλθουμε στη μέγιστη κανονικότητα. Η κυβέρνηση θα συντριβεί.

Η οργή του κόσμου θα φουντώσει σε όλη την επικράτεια. Ο ιός δεν είναι ούτε προ-μεσονύκτιος ούτε μετα-μεσονύκτιος. Είναι 24ωρος. Ενδεχομένως είναι εκατομμύρια οι ασυμπτωματικοί στην Ελλάδα μαζί με αυτούς που άγγιξε αλλά τον εξοστράκισε το ανοσοποιητικό τους. Πρέπει να επιμηκυνθεί το ωράριο της νύχτας. Πρέπει να αποφευχθούν ημιπαράνομες και παράνομες καταστάσεις διασκέδασης. Η νύχτα είναι κομμάτι των εθνικών εσόδων, όπως και οι χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης.

Υπάρχει εθνική μελαγχολία. Υπάρχει γένεση χιλιάδων περιστατικών ψυχικών ασθενειών. Ο μισός πληθυσμός δεν θέλει εμβόλια, δεν θέλει μάσκα. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έχει χάσει το κέφι του για διασκέδαση εξαιτίας των μέτρων. Ήδη υπάρχει στη φαρέτρα των ιατρών μια δέσμη φαρμάκων αποτελεσματικών για τον ιό. Ακόμη και οι άνω των 70 σηκώνονται πλέον τις πρώτες ημέρες νοσηλείας.

Πρέπει να λειτουργήσει ελεύθερα η οικονομία. Πρέπει να ετοιμάσουμε την ερχόμενη τουριστική σεζόν. Πρέπει η Αθήνα να ξαναγίνει πόλος έλξης τουριστών. Η ατομική καθαριότητα και η μάσκα μόνο σε πολυσύχναστους χώρους είναι ίσως τα δύο μέτρα που μπορούν να αναχαιτίσουν κάπως τον covid19. Ούτε στα λεωφορεία ούτε στο μετρό ούτε στα αεροδρόμια ούτε στα αεροπλάνα μπορεί να ανακοπεί. Ας μην γίνονται γελοίοι ότι πιστεύουν ότι μπορούν να αναχαιτίσουν διάφορες γρίπες που μπαίνουν κάθε τόσο στη ζωή μας.

Ήδη η τάση για τη μοναδική ζωή που δίνει ο Θεός ξεπερνά και νικά όλες τις απαγορεύσεις και τις προτροπές «μείνετε σπίτι» ή «μείνετε ασφαλείς». Τα πάρτι είναι ξέφρενα στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Έχουμε βέβαια έξαρση πάλι των περιστατικών, αλλά όλα δείχνουν ότι ο κόσμος δεν αντέχει στη στέρηση των ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλες οι έρευνες αυτό δείχνουν.

pronews.gr

Διαβάστηκε 771 φορές