Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:12: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 18:41

Αγρίνιο – Στ. Παραστατίδης: Το ΚΙΝ.ΑΛ. ανακάμπτει! (βιντεο-φωτο)

Στο Αγρίνιο ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΚΙΝΑΛ με τη νέα Νομαρχιακή

«Η νέα σύνθεση της Νομαρχιακής του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι πολύ καλή. Υπάρχουν πρόσωπα που έχουν να δώσουν πράγματα και θέλουν να ενεργοποιηθούν και αυτό θέλουμε να το κεφαλαιοποιήσουμε πολιτικά» σημείωσε ο Στέφανος Παραστατίδης.

Σε οργανωτικές αλλαγές που αναμένεται να δώσουν νέα ώθηση στο Κίνημα Αλλαγής αναμένεται να προχωρήσουν τα μέλη της ανανεωμένης Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ. στην Αιτωλοακαρνανία και γι αυτό παρέστη στο Αγρίνιο ο Γραμματέας Οργανωτικού του Κινήματος Στέφανος Παραστατίδης.

Ο ρόλος του Γραμματέα του Οργανωτικού είναι παραδοσιακός για το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και κομβικής σημασίας για την πορεία του κόμματος, καθώς οργανώνει και συντονίζει πανελλαδικά τις κομματικές οργανώσεις, φροντίζει για τη διάχυση των θέσεων το Κινήματος Αλλαγής σε όλες τις δομές του, ενώ αποτελεί και το σημείο αναφοράς για να φτάνουν στην ηγετική ομάδα αμφίδρομα από την κοινωνία και τις οργανώσεις οι απόψεις τους, προκειμένου να ενσωματώνονται στη συνολική στρατηγική.

Σύμφωνα με τον κ. Παραστατίδη που χθες παρέστη σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου και πραγματοποίησε σύσκεψη με τα τοπικά στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ.: «η σύσκεψη έχει οργανωτικό χαρακτήρα και θα προχωρήσουμε στον επανασχεδιασμό των στόχων μας. Είναι η πρώτη συζήτηση και συνάντηση με τη νέα Νομαρχιακή και μέσα απ’ αυτή και την ανάλυση των τοπικών προβλημάτων σε όλους τους τομείς, αλλά και την παρουσίαση των θέσεων και των ενεργειών του Κινήματος Αλλαγής, θα συντάξουμε το νέο μοντέλο δουλειάς μας, το οποίο θα εμπεριέχει τον πολιτικό και οργανωτικό στόχο και χαρακτήρα του κόμματος.

Στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε όλες μας τις προτάσεις με την άποψη και τα ζητήματα, που θέτουν στο τραπέζι τα μέλη της βάσης του ΚΙΝ.ΑΛ. Έχουμε τεκμηριωμένες θέσεις για την παιδεία την εργασία, την οικονομία και την υγεία και θέλουμε να τις διευρύνουμε. Ήδη στις 3 Σεπτέμβρη καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την υγεία, αλλά θα ακούσουμε και τα τοπικά προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα για να εμπλουτίσουμε την θέση μας, η οποία επιζητούμε να έχει και την τοπική φωνή. Θα καταρτίσουμε μέσα από τον κύκλο των επαφών μας νέο ειδικό σχέδιο για όλα τα ζητήματα όπως την οικονομία, την παιδεία, την εργασία, την υγεία, ζητήματα που είναι νευραλγικής φύσεως. Στην Αιτωλοακαρνανία η συνάντηση με τα όργανα του κόμματος έχει διττό σκοπό. Θα ενημερώσουμε για τον γενικό σχεδιασμό και θα αναλύσουμε τα τοπικά ζητήματα για να τα εντάξουμε στο ειδικό σχέδιο. Η Νομαρχιακή ανανεώθηκε και χαρακτηρίζεται ως εξωστρεφής, κάτι που βοηθάει πολύ. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. ανακάμπτει. Υπάρχουν πλέον πρόσωπα που έχουν να δώσουν και θέλουν να ενεργοποιηθούν και αυτό εμείς θα το κεφαλαιοποιήσουμε πολιτικά. Είμαστε καλύτερα από ποτέ, είμαστε σε πραγματικό σημείο επανεκκίνησης».

Στο πλαίσιο αυτό ο Γραμματέας της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Ζήσιμος τόνισε: «Το ΚΙΝΑΛ έλαβε πανελλαδικά την απόφαση να πλαισιώσει τις νομαρχιακές εκ νέου μετά την αποχώρηση προσώπων που προέρχονταν από το ΠΟΤΑΜΙ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Παράλληλα σκοπός μας είναι με τα νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν να γίνει πιο αντιπροσωπευτική η νομαρχιακή μας. Επί της ουσίας είναι η πρώτη συνάντηση της νομαρχιακής με τη νέα σύνθεσή της, είναι μία συνάντηση γνωριμίας στην οποία όμως άμεσα θα γίνει και νέος σχεδιασμός σε όλους τους τομείς που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία. Κατά το παρελθόν είχα κάνει μια πρόταση να πραγματοποιούνται πολιτικές εκδηλώσεις από το ΚΙΝ.ΑΛ εκτός από το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως τη Βόνιτσα, το Θέρμο, το Χαλκιόπουλο κλπ. Ο κορονοϊός δεν μας επέτρεψε να συνεχίσουμε, δεδομένου πως ήδη είχαμε προλάβει να πραγματοποιήσουμε μια τέτοια εκδήλωση στη Βόνιτσα. Συνεπώς τώρα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα πλαίσια του ιού και να έχουμε παρουσία και πάλι σε όλη την περιοχή με πολιτικές δράσεις. Στη συνάντηση αυτή θα βρούμε και θα καθορίσουμε τον τρόπο. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα. Το ΚΙΝΑΛ διαθέτει προτάσεις για όλα τα θέματα και αυτές θα τις εμπλουτίσουμε με τοπικά χαρακτηριστικά. Σε κάθε περιοχή που θα πραγματοποιείται μια πολιτική δράση, είτε με μια επίσκεψη, είτε με τηλεδιάσκεψη, είτε με άλλον τρόπο προσαρμοσμένο στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την καταπολέμηση του covid -19 θα αναδεικνύουμε τα ζητήματα που έχει περισσότερο ανάγκη η περιοχή λχ θα αναπτύσσουμε τα αγροτικά θέματα, θέματα υγείας, παιδείας, εργασία για του τουρισμό κλπ».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

Πολυμέσα