Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:46: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 20:49

Γ.Τράγκας: «Αν θέλουμε να έχουμε ειρήνη ας ετοιμαζόμαστε για πόλεμο - Η Γερμανία παίζει "βρώμικο" παιχνίδι»

Άρθρο «γροθιά» από τον γνωστό δημοσιογράφο, Γιώργο Τράγκα, που αναφέρεται στην κατάσταση στα ελληνοτουρκικά, ενόψει των διερευνητικών επαφών που αναμένεται να ξεκινήσουν. 

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος «αν θέλουμε ειρήνη, τότε πρέπει να ετοιμαζόμαστε για πόλεμο», ενώ υποστηρίζει πως δεν θα υπάρξει κανένα αποτέλεσμα στις συνομιλίες της Ελλάδας με την Τουρκία, εφόσον η γειτονική χώρα απαιτεί παραχώρηση νησιών και νησίδων. 

Προβλέπει ταυτόχρονα πως και αν τελικά οι δύο χώρες πάνε στη Χάγη - και αυτή δικαιώσει την Ελλάδα - αυτό δεν θα έχει καμία σημασία, καθώς η Τουρκία θα συνεχίσει να παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο. 

Φυσικά ο Γιώργος Τράγκας αναφέρεται και στον «βρώμικο» (όπως τον χαρακτηρίζει) ρόλο της Γερμανίας και στα χατίρια που της κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τέλος σχολιάζει την επίσκεψη του Πομπέο στην Ελλάδα, αλλά και τις εξελίξεις τόσο με τον κορωνοϊό, όσο και με τους πληγέντες από την κακοκαιρία. 

Αναλυτικά το άρθρο του Γιώργου Τράγκα: 

«Αν θέλουμε να έχουμε ειρήνη ας ετοιμαζόμαστε για μεγάλο πόλεμο με την Τουρκία. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα εδάφη μας, τα νησιά μας και τα κυριαρχικά δικαιώματά μας, ας ετοιμαζόμαστε για πόλεμο κατά μήκος των συνόρων του Ελληνισμού. Από την Θράκη έως τον Έβρο. Οι απευθείας συνομιλίες με τη γειτονική χώρα δεν πρόκειται να καταλήξουν σε κανένα αποτέλεσμα, εφόσον η Άγκυρα απαιτεί παραχώρηση νήσων και νησίδων, «κοσσοβοποίηση» της Θράκης και λύση του Κυπριακού με παραμονή του τουρκικού στρατού στα Κατεχόμενα.

Για να υπάρξει λύση, όπως την εννοεί ο Ερντογάν, πρέπει ξανά η Ελλάδα να σηκωθεί από το τραπέζι με χαμένα εδάφη, με χαμένες πατρίδες. Επομένως, η τουρκική βουλιμία δεν θα κορεστεί, και κάποια στιγμή θα υπάρξει ένοπλη αναμέτρηση. Σε περίπτωση που οι συνομιλίες αυτές καταλήξουν στη Χάγη και το Διεθνές Δικαστήριο μας δικαιώσει, η Τουρκία δεν πρόκειται να συμμορφωθεί στην απόφαση των διεθνών δικαστών. Θα ξανακάνει πάλι τα ίδια. ‘Οπως παραβιάζει τώρα το διεθνές δίκαιο έτσι θα το παραβιάσει ακόμα και με μια απόφαση της Χάγης η οποία δεν θα την ικανοποιεί. Ο Ερντογάν θεωρεί ότι για να ηρεμήσει η περιοχή πρέπει να πάρει ένα μεγάλο κομμάτι από τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Ήδη λέει ότι η Τουρκία δεν είναι ο μουσαφίρης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι ο ιδιοκτήτης της. Συνεπώς ας ετοιμαζόμαστε για οποιοδήποτε ενδεχόμενο με τους γείτονες οι οποίοι εξοπλίζονται συνεχώς και απειλούν το ΝΑΤΟ ότι θα γείρουν προς την πλευρά της Ρωσίας αν η συμμαχία δεν πιέσει την Ελλάδα να ικανοποιήσει τις ορέξεις του Ταγίπ. Η Γερμανία παίζει ένα πολύ «βρώμικο παιχνίδι», όπως πάντα, σε βάρος της πατρίδας μας. Εδώ και καιρό επιμένει στην επιβολή της αυστηρής τήρησης του μνημονίου προκειμένου να κερδίζουν δισεκατομμύρια τα γερμανικά ταμεία αποδυναμώνοντας την εθνική οικονομία και εθνική άμυνα.

Η επίσκεψη του κ. Πομπέο στην Θεσσαλονίκη και η φιλοξενία του στην πολυτελή έπαυλη της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά, είχε θετικά μηνύματα για τις αμερικανικές διαθέσεις απέναντι στην Ελλάδα. Ο Μάικ Πομπέο ήρθε εδώ παραμονές των Αμερικανικών εκλογών αφού προηγουμένως πέρασε από την Λευκωσία, χωρίς να έχει επόμενο σταθμό στο ταξίδι του την Άγκυρα. Ήρθε για να πει ακόμη μια φορά στο γερμανόφιλο πρωθυπουργό ότι είναι επικίνδυνες οι σχέσεις με το Πεκίνο και ότι οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν διείσδυση των Ρώσων στην Βόρεια Ελλάδα. Επίσης άφησε ένα μήνυμα στον κ Μητσοτάκη, μεταξύ τσικουδιάς και παραδοσιακών κρητικών μεζέδων, ότι δεν είναι σωστό καθοδηγούμενος από την Μέρκελ και την COSCO να επιτίθεται τόσο φανερά μέσω του ΣΚΑΪ εναντίον του κου Τραμπ. Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδος – ΗΠΑ υπήρχε και υπάρχει και θα υπάρχει. Εκείνο που έχει σημασία για την Ουάσιγκτον είναι πόσο φανερά ή υπογείως συνεργαζόμαστε με τις δύο άλλες αντίπαλες υπερδυνάμεις, την Κίνα και την Ρωσία. Επίσης είναι δεδομένο ότι ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός συμμετείχε και εξακολουθεί να μετάσχει όλων των επιθέσεων εναντίον του Τραμπ. Έχει βάλλει τα ρέστα του στον κ Μπάιντεν ο οποίος είπε πρόσφατα ότι θα αποκαταστήσει τις εμπορικές σχέσεις των Γερμανών.

Ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός, μέλος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ευρώπης, παίζει όλα τα «παιχνίδια» των Γερμανών. Υπακούει τυφλά σε ότι του λέει το Βερολίνο. Είτε πρόκειται για το μακεδονικό είτε πρόκειται για τα ελληνοτουρκικά είτε πρόκειται για τη σχέση Αμερικής -Ευρώπης. Ο Μητσοτάκης κινείται πάνω στις γερμανικές ράγες. Το ερώτημα λοιπόν είναι πού θα καταλήξουν αυτές οι συνομιλίες με τους Τούρκους. Και πόσο η Αθήνα θα υπακούσει στις εντολές του Βερολίνου. Ποιο μπορεί να είναι το εύρος των υποχωρήσεων; Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα οι Γερμανοί θέλουν να παρακάμψουν το βέτο της Κύπρου για τις κυρώσεις στην Λευκορωσία. Η Λευκωσία προκειμένου να ψηφίσει αυτές τις κυρώσεις απαιτεί ότι ως απειλούμενο μέλος της ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία. Η Καγκελάριος θέλει να ξεπεράσει το βέτο της Κύπρου. Ο Μητσοτάκης σε μειοδοτικό κατήφορο είναι υπέρ των γερμανικών θέσεων και έχει εγκαταλείψει πλήρως τους αδελφούς Κυπρίους και δεν ετόλμησε να τους ακολουθήσει στο βέτο κατά των κυρώσεων για την Λευκορωσία. Θα είχε μεγάλη πολιτική σημασία αν υπήρχε διπλό βέτο. Ο γερμανόφιλος πρωθυπουργός, πιόνι του Βερολίνου, απέφυγε να συμπαραταχθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία. Αγωνίζεται σκληρά, όπως του λένε οι Γερμανοί να κάνει, για τα δικαιώματα των Σκοπιανών, αλλά δεν κουνάει ούτε δάκτυλο για την απειλούμενη και πολιορκούμενη Κύπρο. Η μητέρα Ελλάδα έχει εγκαταλείψει πλήρως το νησί της Αφροδίτης.

Όπως και να έχει είναι παρήγορο ότι υπάρχει στην περιοχή μας έντονη η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ, της Γαλλίας, και φυσικά η ανάπτυξη της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τα Εμιράτα. Έχει δίκαιο η κ Ντόρα Μπακογιάννη λέγοντας τα συμφέροντα της Ελλάδας συμπίπτουν απολύτως με αυτά των ΗΠΑ και ότι ο Πομπέο πιστεύει ότι η Τουρκία έχει επιλέξει άλλο δρόμο.

Φυσικά δεν γνωρίζουμε τα παρασκήνια των συνομιλιών του κ Πομπέο με τον κ Μητσοτάκη και τον κ Δένδια, αλλά η επίσκεψή του στην Ελλάδα και όσα είπε είναι τονωτικά σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής ύφεσης, φόβου, αβεβαιότητας και παρακμής. Οι Αμερικανοί θέλουν να έχουμε απευθείας συνομιλίες με τους Τούρκους, αλλά κυρίως μας θέλουν μακριά από τους Κινέζους και τους Ρώσους. Ξέρουν τι ρόλο παίζει το παλικάρι και η οικογένεια Μητσοτάκη και πόσο δεμένοι είναι με το Βερολίνο. Παραμονές εκλογών στις ΗΠΑ ο Πομπέο διάλεξε να επισκεφτεί την Ελλάδα σε μια κρίσιμη καμπή για την πολύ-πληγωμένη χώρα μας. Επαναλαμβάνω ότι είναι καλό μετά τη γαλλική συμπαράσταση να εμπεδώνεται η αμερικανική βούληση για παρουσία της Ουάσιγκτον στην Ανατολική Μεσόγειο και για την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή. Αν θέλουμε, βέβαια, ειρήνη ας ετοιμαζόμαστε για πόλεμο, για τα χειρότερα.

Η επίσκεψη του κ Πομπέο σκέπασε λίγες ώρες τις χαίνουσες πληγές που άφησε ο «Ιανός» και τα υπερβολικά περιοριστικά μέτρα σε όλη την χώρα. Ο κορονοϊός πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο των δελτίων ειδήσεων, όπως και η κουλτούρα της μάσκας. Όλα αυτά τα κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά είναι 99,9% ασυμπτωματικά και ο αριθμός τους είναι ανάλογος των τεστ που γίνονται σε όλη τη χώρα. Μην πανικοβάλλεστε. Μπορεί να ακούσετε τη μια μέρα ότι έχουμε 200 και την άλλη 500. Σημασία έχει πόσοι είναι νοσηλευόμενοι μόνο από covid19. Σημασία έχει πόσοι είναι διασωληνωμένοι ή πόσοι πεθαίνουν μόνο από covid19. Όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει ότι εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, έχασαν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Ολόκληρες περιοχές ζούνε σε απόγνωση, τα παιδιά του ελληνικού λαού δεν μαθαίνουν γράμματα. Η πείνα ανεβάζει την εγκληματικότητα. Και όλα αυτά συμβαίνουν από την αξιοποίηση μιας γρίπης που φέρνει εκατομμύρια κέρδη στους επιτήδειους ενώ διαλύει τον κοινωνικό ιστό. Ο ιός έχει εγκατασταθεί καλά σε όλο τον κόσμο. Περνάει καλά όπως και οι προκάτοχοί του και χλευάζει όλους εκείνους που νομίζουν ότι θα αναχαιτίσουν τους περιπάτους του. Κάνει παρέα με τους νέους. Δεν ενοχλεί κανέναν νεαρό. Κάνει παρέα τους προσεκτικούς ηλικιωμένους. Και κάποτε κάποτε βρίσκει έδαφος στους απρόσεκτους που δεν έχουν ρυθμίσει το ζάχαρό τους, ή ενώ έχουν άλλα νοσήματα ρισκάρουν μη πλένοντας τα χέρια τους και πηγαίνοντας σε πολυσύχναστους χώρους. Χιλιάδες είναι οι φορείς ανάμεσά μας.

Παρόλα αυτά, όπως βλέπω, η πολιτεία κάνει χιλιάδες τεστ και εκεί αποκαλύπτεται ότι είναι ελάχιστοι οι θετικοί».

pronews.gr

Διαβάστηκε 652 φορές