Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:08: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 23:59

Το ουαλδικό χιούμορ του Γ. Βαρεμένου και ο αυτοσαρκασμός που λείπει

Όσο και αν φαίνεται περίεργο το πρόβλημα με το οποίο καταπιάστηκε σε πρόσφατη δήλωσή του ο Γ. Βαρεμένος είναι υπαρκτό. Είναι οι αρουραίοι, που προκαλούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες. Μάλιστα ο δήμος Μεσολογγίου έχει ζητήσει να κηρυχθεί αρουραιόπληκτος.

«Δεν έφθαναν οι άλλες φυσικές καταστροφές, με πιο πρόσφατη τον «Ιανό» και τις καταστροφές που προκάλεσε σε περιοχές του κάτω Αχελώου, περιοχές που γεωγραφικά δεν βρίσκονται μακρυά απ’ την Κεφαλονιά. Ενέσκηψαν τώρα και αρουραίοι. Σε βαθμό που να τίθεται το ερώτημα αν κάποιος στην κορυφή του επιτελικού κράτους είναι εξαιρετικά γουρλής. Και αφού δεν βοηθάει αλλιώς την αγροτιά, ας της δώσει … 6 αριθμούς του Τζόκερ» είπε ο Γ. Βαρεμένος κλείνοντας με ρήση του Όσκαρ Ουάιλντ πως «το χιούμορ είναι η ευγένεια των απελπισμένων.»

Πάντως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι είναι γουρλής στην κυριολεξία. Θα θυμάστε ίσως ότι σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Πρέβεζα, έπεσε εκεί το τζόκερ…

Ο αυτοσαρκασμός πάντως κατά την ταπεινή άποψη της στήλης είναι μεγαλύτερη αρετή από το χιούμορ και δυστυχώς οι πολιτικοί μας (όλων των παρατάξεων) δεν διακρίνονται από αυτή.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr