Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:34: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 19:26

Θ. Μωραΐτης: Τεράστια ζημιά στις καλλιέργειες- Εκτός η Αιτωλοακαρνανία με τα ήξεις- αφήξεις και τα εκτιμητικά τέλη

«Οι καλλιέργειες στο Νομό μας έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από τον ‘Ιανό’. Η κυβέρνηση αφήνει εκτός την Αιτωλοακαρνανία με τα ήξεις- αφήξεις και τα εκτιμητικά τέλη»

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ, Θάνος Μωραΐτης, έκανε δήλωση σχετικά με τις καταστροφές των καλλιεργειών στο Νομό, ψέγοντας την « αμεριμνησία της κυβέρνησης».

«Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς Νομούς της χώρας δεν έχει συμπεριληφθεί  στην απόφαση της κυβέρνησης να απαλλαγούν οι πληγέντες αγρότες  από την καταβολή εκτιμητικών τελών, μετά την κακοκαιρία “Ιανός” που άφησε τα καταστροφικά της σημάδια στις καλλιέργειες της περιοχής», σημείωσε ο βουλευτής.

«Δε φτάνει που οι εξαιρέσεις αυτές έχουν βρει τη σφοδρή αντίδραση αγροτών αλλά και θεσμικών εκπροσώπων, η Κυβέρνηση συνεχίζει τα ήξεις – αφήξεις υποσχόμενη ότι θα μπουν κι άλλοι Νομοί… στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ότι η κακοκαιρία κατέστρεψε μεγάλο μέρος καλλιεργειών που αφορούν βαμβάκια, ρύζια και ελιές με ανυπολόγιστο το κόστος για τους αγρότες που ετοιμάζονταν για τη φετινή συγκομιδή.

«Η κυβέρνηση, όμως για ακόμα μια φορά εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο, υποσχόμενη απαλλαγές που επί της ουσίας είναι… συμψηφισμοί. Η αλήθεια είναι ότι όσοι παραγωγοί κάνουν δήλωση στον ΕΛΓΑ, δεν θα απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής εκτιμητικών τελών. Απλά θα τους παρακρατηθούν από τις αποζημιώσεις. Όταν κι εάν τις εισπράξουν», υπογράμμισε στη δήλωσή του ο κ. Μωραΐτης

Κλείνοντας, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την αμεριμνησία και την «επιλεκτική» στήριξη των αγροτών.

«Φτάνει με τον εμπαιγμό.

Με τις κατηγορίες παραγωγικών ομάδων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. “Η κακοκαιρία” στην Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο επιβίωσης όλη τη χώρα με ολέθρια αποτελέσματα για τους αγρότες μας και το Νομό μας», είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγικούς Νομούς της χώρας δεν έχει συμπεριληφθεί  στην απόφαση της κυβέρνησης να απαλλαγούν οι πληγέντες αγρότες  από την καταβολή εκτιμητικών τελών, μετά την κακοκαιρία “Ιανός” που άφησε τα καταστροφικά της σημάδια στις καλλιέργειες της περιοχής. Δε φτάνει που οι εξαιρέσεις αυτές έχουν βρει τη σφοδρή αντίδραση αγροτών αλλά και θεσμικών εκπροσώπων, η κυβέρνηση συνεχίζει τα ήξεις – αφήξεις υποσχόμενη ότι θα μπουν κι άλλοι Νομοί… στο μέλλον.

Η κακοκαιρία κατέστρεψε μεγάλο μέρος καλλιεργειών που αφορούν βαμβάκια, ρύζια και ελιές με ανυπολόγιστο το κόστος για τους αγρότες που ετοιμάζονταν για τη φετινή συγκομιδή.

Η κυβέρνηση, όμως για ακόμα μια φορά εμπαίζει τον αγροτικό κόσμο, υποσχόμενη απαλλαγές που επί της ουσίας είναι… συμψηφισμοί.  Η αλήθεια είναι ότι όσοι παραγωγοί κάνουν δήλωση στον ΕΛΓΑ, δεν θα απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής εκτιμητικών τελών. Απλά θα τους παρακρατηθούν από τις αποζημιώσεις. Όταν κι εάν τις εισπράξουν.

Φτάνει με τον εμπαιγμό.

Με τις κατηγορίες παραγωγικών ομάδων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

“Η κακοκαιρία στην κυβέρνηση” έχει οδηγήσει σε οριακό σημείο επιβίωσης όλη τη χώρα με ολέθρια αποτελέσματα για τους αγρότες μας και το Νομό μας.»

agrinionews.gr