Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:25: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 17:48

Η απάντηση Λιβανού στο Ραγκούση: «Ο λαός γνωρίζει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ»

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή για τα όσα τραγικά συνέβησαν στη Μόρια της Λέσβου, καθώς υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ των βουλευτών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά του Γιάννη Ραγκούση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο εμπρηστικός μηχανισμός προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κυβερνητικών βουλευτών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι η μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης «έχει φέρει την Ελλάδα σε αδιέξοδο και αυτό είναι αποτέλεσμα συνειδητής επιλογής. Αυτή η κυβέρνηση επέλεξε να έχει τη Μόρια και τη Λέσβο και συνολικά την Ελλάδα ως γκέτο ψυχών. Δεν έκλεισε μόνο τα ανατολικά σύνορα, αλλά και τα δυτικά. Οι εικόνες μάς κάνουν να ντρεπόμαστε για λογαριασμό του κ. Μητσοτάκη. Η εικόνα από χθες στη Μόρια και στη Λέσβο δεν είναι Ελλάδα. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο εμπρηστικός μηχανισμός».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός απαντώντας στον Γ. Ραγκούση είπε: «Τα γεγονότα στη Μόρια εγείρουν σοβαρότατα ζητήματα ανθρωπισμού, προστασίας δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εχθρικές ενέργειες. Αυτοί που έβαλαν τη φωτιά θα βρεθούν και θα αντιμετωπίσουν την έννομη τάξη. Η Ελλάδα διενεργεί τιτάνια προσπάθεια για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα  και μέχρι τώρα μετράμε μόνο νίκες» και πρόσθεσε : «Η κυβέρνηση της ΝΔ αναλαμβάνει τις ευθύνες της.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις δικές του ευθύνες που ο λαός γνωρίζει καλά. Ας μην μπούμε όμως σήμερα σε αυτή τη συζήτηση».

Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Ραγκούσης έβγαλαν το… πόρισμα και ευθύς εξ΄αρχής απέκλεισαν την περίπτωση της προβοκάτσιας και το να βρίσκεται η Τουρκία πίσω από την πυρκαγιά στη Μόρια. Αναμενόμενο για τους ανθρώπους που εισήγαγαν το δόγμα των ανοικτών συνόρων.

Εφημερίδα Συνείδηση