Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  10:33: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 14:28

Μπορέλ σε Τσαβούσογλου: Εχετε 30 ημέρες προθεσμία

Απόψε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν ξανά το θέμα της ανατολικής Μεσογείου.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε χθες ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν, ο Ζοζέπ Μπορέλ ενημέρωσε τον Τούρκο Υπουργό για τις αποφάσεις που έλαβαν οι υπουργοί Εξωτερικών την Παρασκευή για την ανατολική Μεσόγειο και την Τουρκία.

Και ποιες είναι αυτές; Είναι ουσιαστικά η προθεσμία ενός μήνα στην Τουρκία προκειμένου να αποκλιμακώσει την κατάσταση. Αν δεν το πράξει, οι ηγέτες που θα συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής στις 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αποφασίσουν σειρά κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, που θα οδηγήσουν ακόμη και σε οικονομικές κυρώσεις, κάτι που ο πρόεδρος Ερντογάν απεύχεται.

Πάντως, θεωρείται σίγουρο ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ θα πίεσε τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και για την επανέναρξη του διαλόγου, κάτι που θέλει διακαώς η Κομισιόν, το Βερολίνο και οι άλλες πρωτεύουσες.

Η γεμάτη ένταση κατάσταση εξακολουθεί να ανησυχεί τις Βρυξέλλες που παρακολουθούν από κοντά και πιέζουν όσο μπορούν. Απόψε, στις 8 ώρα Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα συναντηθεί με την Καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο, προκειμένου να συζητήσουν ξανά το θέμα της ανατολικής Μεσογείου.

ethnos.gr

Διαβάστηκε 714 φορές