Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:01: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020 18:07

Θ. Μωραΐτης για ΚΔΑΠ: «Οι κοινωνικές δομές αποδυναμώνονται στο κρεσέντο “εκπαίδευση για λίγους” της κυβέρνησης»

Την αποδυνάμωση του θεσμού των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ από την κυβέρνηση,  σχολιάζει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, αναφέροντας πως «οι πολιτικές απαξίωσης της εκπαίδευσης και εμπαιγμού γονέων-κηδεμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση δεν έχουν τέλος».

«Με τη δικαιολογία ότι διαθέτει τα κονδύλια που απαιτούνταν για την συνολική κάλυψη των θέσεων όλων των αιτούντων σε άλλες δομές, εξαιρεί τα παιδιά που πληρούν όλα τα κριτήρια», πρόσθεσε ο βουλευτής εκτιμώντας ακόμη ότι η κυβέρνηση «κάνει επιλεκτική ανακατανομή πόρων».

Αναφορικά με το Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο βουλευτής υπογράμμισε πως «το 50% των μαθητών έχουν αποκλειστεί από την δυνατότητα συμμετοχής τους στα ΚΔΑΠ».

Παράλληλα, έψεξε την κυβέρνηση ότι «απογυμνώνει κάθε κοινωνική παροχή», στην παρούσα –εξαιρετικά- δύσκολη συγκυρία για την ελληνική κοινωνία και οικογένεια, «προσθέτοντάς της ένα ακόμη βάρος».
Κλείνοντας, ο κ. Μωραΐτης δήλωσε ότι «η κοινωνική συνοχή δεν αποτελεί κριτήριο της πολιτικής της κυβέρνησης», καθώς κι ότι «η κοινωνική πολιτική της εξαντλείται σε voucher κολλητών, κι όχι στην κάλυψη των πραγματικών και επειγουσών αναγκών».

sinidisi.gr