Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:28: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020 10:44

Ανασχηματισμός: Στις 12 οι ανακοινώσεις για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Tα προηγούμενα 24ωρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κρίσιμες επαφές τόσο με τους άμεσα ενδιαφερόμενους, όσο και με τους Υπουργούς, τα υπουργεία των οποίων πρόκειται να ενισχυθούν.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει στις 12:00, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, τις λειτουργικές βελτιώσεις στο κυβερνητικό σχήμα, όπως χαρακτηρίζεται ή διαφορετικά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες και θα αφορούν σε δύο ή τρεις υπουργούς, την αντικατάσταση των υφυπουργών που παραιτήθηκαν και την υφυπουργοποίηση ορισμένων βουλευτών ή γενικών γραμματέων.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες θα είναι ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναλαμβάνει τον συντονισμό για το ταμείο ανάκαμψης των €72 δισ., από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναβαθμίζεται σε αναληρωτή Υπουργό Αντάπτυξης και Επενδύσεων ο Νίκος Παπαθανάσης. Επίσης με έξτρα θέσεις υφυπουργών θα ενισχυθούν τα υπουργεία Οικοδομών & Μεταφορών, Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.

Τέλος πιθανότατα θα αναβαθμιστούν από Γ.Γ. σε υφυπουργούς η κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου (στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και η κυρία Αννα Στρατινάκη (στο υπουργείο Εργασίας).

ethnos.gr