Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:15: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 18:40

Ντόναλντ Τραμπ: Ζητάει αναβολή των προεδρικών εκλογών!

Ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει την αναβολή των προεδρικών εκλογών, λέγοντας πως θα είναι οι πιο ανακριβείς και δόλιες εκλογές στην ιστορία!

Με ποστάρισμά του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ ζητάει την αναβολή των προεδρικών εκλογών, λέγοντας πως θα είναι οι πιο ανακριβείς και δόλιες εκλογές στην ιστορία!

Ο Αμερικανός πρόεδρος δικαιολογεί την πρότασή του, ώστε «οι πολίτες να ψηφίσουν σωστά και με ασφάλεια».

Ο Τραμπ, να σημειώσουμε, παραμένει ορκισμένος εχθρός της ψήφου από απόσταση (μέσω ταχυδρομείου), λέγοντας ότι θα οδηγήσει σε απάτες και ανακριβή αποτελέσματα.

Η πρότασή του αυτή έρχεται σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση ότι το αμερικανικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 32,9% το β’ τρίμηνο του έτους -το μεγαλύτερο αρνητικό ρεκόρ στη μεταπολεμική ιστορία των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, δε, που οι δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να υπολείπεται του Δημοκρατικού αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν…

Είναι πολύ δύσκολο, πάντως, να βρει ο πρόεδρος υποστηρικτές για την αναβολή. Οι αμερικανικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 3 Νοεμβρίου. Οι ημερομηνίες των αμερικανικών εκλογών καθορίζονται από το Κογκρέσο, ενώ το Σύνταγμα δεν προβλέπει καμία καθυστέρηση στην ορκωμοσία του εκάστοτε προέδρου, που αυτήν τη φορά είναι προγραμματισμένη για το 2021.

gazzetta.gr