Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:32: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 18:40

Μωραΐτης: «Τα επιλαχόντα Σχέδια Βελτίωσης δεν πρέπει να μείνουν εκτός χρηματοδότησης»

Δήλωση Θ. Μωραΐτη για τα επιλαχόντα Σχέδια Βελτίωσης: «Τα επιλαχόντα Σχέδια Βελτίωσης δεν πρέπει να μείνουν εκτός χρηματοδότησης. Τα χρήματα υπάρχουν. Με τις καθυστερήσεις εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο»

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. -Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, προέβη σε δήλωση σχετικά με τα επιλαχόντα Σχέδια Βελτίωσης και την ανάγκη να στηριχθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα των αιτούντων.

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Το δίκαιο αίτημα ένταξης όλων των επιλαχόντων Σχεδίων Βελτίωσης στην τελική χρηματοδότηση του μέτρου δεν ικανοποιήθηκε. Η εργαλειοποίηση της πανδημίας και την αμεριμνησία της Κυβέρνησης  στον παραγωγικό τομέα δεν έχουν τέλος.

Στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα η Κυβέρνηση έχει να επιδείξει μηδενικό έργο και εξόφθαλμη στασιμότητα. Την ώρα που ο αγροτικός κόσμος αιμορραγεί, οι εξαγωγές των προϊόντων έχουν κατακρημνιστεί και η παραγωγή μένει αδιάθετη.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων τα 158 επιλαχόντα Σχέδια  στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας είναι εκτός λίστας.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον αγροτικό κόσμο, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν διεκδικεί τίποτα για τον παραγωγό, τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο.

Την ίδια ώρα η Ενωση έχει ήδη εγκρίνει κρατικές ενισχύσεις ύψους 51,23 εκατ. ευρώ για τις οποίες η Κυβέρνηση δεν βρήκε χρόνο να επισπεύσει την γραφειοκρατία και εύχεται “καλό Σεπτέμβρη”. Με αυτά τα κονδύλια θα μπορούσαν να ενταχθούν όλα τα επιλαχόντα Σχέδια Βελτίωσης στην τελική κατάταξη.

Δε νοείται ανάπτυξη της χώρας και μετάβαση σε σύγχρονες υποδομές χωρίς τη στήριξη του πιο παραγωγικού ιστού μας, του αγροτικού τομέα.

Κανένα σχέδιο, καμία πρόταση δεν έχουμε ακούσει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σήμερα και την επιτάχυνση έργων για το μέλλον.»

agrinionews.gr