Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:09: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 17:34

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ που χειροκρότησε τον Κυρανάκη

Μόλις ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντινος Κυρανάκης είχε ολοκληρώσει την ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παραπομπή Παπαγγελόπουλου. Οι παριστάμενοι βουλευτές  του κόμματος στα κυβερνητικά έδρανα, ως είθισται άρχισαν να χειροκροτούν τον κυβερνητικό βουλευτή που αποχωρούσε από το βήμα.

Όμως ένα κλαπ κλαπ από τα αριστερά προκάλεσε εντύπωση. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Κωνσταντόπουλος  ξεκίνησε να χειροκροτεί με μια χρονοκαθυστέρηση ενός δυο δευτερολέπτων. Όπως φαίνεται και από το βίντεο γυρνά προς τα πίσω και βλέπει τον Θανάση Πλέυρη και την Σοφία Βούλτεψη να χειροκροτούν θερμά τον αποχωρούντα Κυρανάκη.

Σε εκείνο το σημείο ξεκινά και ο ίδιος να χειροκροτεί. Να ήταν κάτι που τον ενθουσίασε στην ομιλία Κυρανάκη; Να έδειξε συναδελφική αλληλεγγύη στον ομιλητή; Να παρασύρθηκε από τον ενθουσιασμό του Θανάση Πλεύρη; Να ξεχάστηκε; Από πίσω πάντως ο έτερος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ  έμεινε «άγαλμα».

Πριν λίγες μέρες, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του με την οποία αποστασιοποιήθηκε από την γραμμή του κόμματος για τις διαδηλώσεις, οι παριστάμενοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ «πάγωσαν», με τους Γ. Καμίνη και Α. Λοβέρδο να μένουν με τα χέρια σταυρωμένα. Αντίθετα, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλός ξεκίνησε να χειροκροτεί, σταματώντας απότομα, μόλις κατάλαβε απορημένος ίσως την παγωμάρα στους μπροστινούς.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας εκλέχτηκε το 2015 κάνοντας ρεκόρ σταυροδοσίας με 2187 σταυρούς, ενώ έγινε ιδιαίτερα συμπαθής στο πανελλήνιο  μετά το βίντεο που είχαν παίξει οι Ράδιο Αρβύλα πριν λίγα χρόνια, με τις πρώτες απόπειρες εκφώνησης ομιλίας στη βουλή.

Ιδιαίτερα αγαπητός στη Χαριλάου Τρικούπη ακούνε πάντα με προσήλωση και ενδιαφέρον (κρατώντας πολλές φορές σημειώσεις) τις ιδιαίτερες τοποθετήσεις του οι οποίες είναι πάντα μεστές, ξεκάθαρες και κατανοητές και τον θεωρούν ένα από assets του κόμματος στην προσπάθεια να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία.

Αναμφίβολα, πρωτοποριακή και προοδευτική πολιτική φωνή με μια δύσκολη στιγμή για τον ίδιο όταν έπρεπε να ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Να προσεύχεστε στο Θεό να με συγχωρέσει»  είπε τότε δημόσια δηλώνοντας μετανιωμένος .

Σύμφωνα με το e-maistros.gr ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μιλώντας τότε στην αίθουσα του Φιλανθρωπικού Συλλόγου του Ιερού Ησυχαστηρίου Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στις Τσουκαλάδες Παραβόλας παρουσία κλήρου και μελών του Συλλόγου είχε πει «Ο Θεός να με συγχωρέσει. Νιώθω μεγάλο το βάρος πάνω μου. Να προσεύχεστε στο Θεό να με συγχωρέσει».

thecaller.gr