Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  7:59: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020 12:27

Φεύγας για τα Ελληνοτουρκικά: Ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα

“Η Ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα αλλά ταυτόχρονα με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα” τόνισε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Φεύγας, σε δήλωσή του στο Ρωσικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Sputnik.

Καταλήγοντας στη δήλωση του ο κ. Φεύγας επεσήμανε ότι: “Σεκάθε περίπτωση, όμως, η Ελλάδα διαθέτει την απαιτούμενηεθνικήενότητα, την αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα και τηνισχύ προκειμένου να διασφαλίσει τα κυριαρχικάτης δικαιώματα. Όποτεχρειαστεί και μεκάθε απαιτούμενομέσο!”

Ολόκληρη η δήλωση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας:

“Η Ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με ψυχραιμία και νηφαλιότητα αλλά ταυτόχρονα με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Αυτή την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη πρωτοβουλίες και δράσεις τόσο σε διπλωματικό, όσο και στρατιωτικό επίπεδο προκειμένου να διαφυλάξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σε διπλωματικό επίπεδο η Ελλάδα συνεχίζει και θα συνεχίσει να προασπίζεται τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Επιδεικνύουμε μια υπεύθυνη συμπεριφορά όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Ως μια χώρα που προσδοκά την καλή γειτνίαση και επιθυμεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή η υπεύθυνη συμπεριφορά έως σήμερα έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και έχει αποτρέψει την επιθετικότητα της Τουρκικής πλευράς. Την ίδια συμπεριφορά καλούμε να επιδείξει και η γειτονική χώρα. Εάν η Τουρκία επιμείνει στην επιθετικότητα το μόνο που πετυχαίνει είναι να αναδεικνύει τον ρόλο της χώρας μας, ως ένα πυλώνα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και η ίδια να εκτίθεται διεθνώς και συνεχώς.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Ελλάδα διαθέτει την απαιτούμενη εθνική ενότητα, την αυτοπεποίθηση, την αποφασιστικότητα και την ισχύ προκειμένου να διασφαλίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Όποτε χρειαστεί και με κάθε απαιτούμενο μέσο!”

sinidisi.gr