Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:54: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 18:14

Τη συζήτηση για αντισταθμιστικά επαναφέρει ο Θάνος Μωραΐτης

Με το Δήμαρχο Ναυπάκτου, Βασίλη Γκίζα, τους Αντιδημάρχους, Θωμά Κοτρωνιά και Παπαϊωαννίδη Ιωάννη, και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας, Γιώργο Σιμάκη, συναντήθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης.

«Ένα από τα θέματα της συζήτησής μας, και για το οποίο πρότεινα στο Δήμαρχο να προχωρήσει σε πρωτοβουλία, είναι η παράδοση μέσω ΣΔΙΤ της διαχείρισης των ταμιευτήρων Εύηνου και Μόρνου και του δικτύου μεταφοράς, σε ιδιώτες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Μωραΐτης και επανέλαβε την αντίθεση του στην εμπορευματοποίηση του νερού.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε το ζήτημα των αντισταθμιστικών σημειώνοντας ότι «η ύδρευση στο Λεκανοπέδιο έχει τα θεμέλιά της στην Αιτωλοακαρνανία, τον μεγαλύτερο ταμιευτήρα νερού της χώρας. Για αυτή την ζωτικής σημασίας υποδομή ο Δήμος Ναυπάκτου και η ευρύτερη περιοχή δεν έχει λάβει τα αντισταθμιστικά – ανταποδοτικά οφέλη».

Τα αντισταθμιστικά είναι ομολογουμένως μια πονεμένη ιστορία στην Αιτωλοακαρνανία. Και στην περίπτωση του Ευήνου και στην περίπτωση του Αχελώου, ο οποίος ακόμη «κινδυνεύει» με μερική έστω εκτροπή.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr