Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  10:20: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 15:30

ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε μάρτυρες θεσμικής εκτροπής» (βίντεο)

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με κατηγορίες για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και οργανωμένο σχέδιο επίθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι με αιχμή την υπόθεση Novartis και τους χειρισμούς της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, τον έλεγχο του Τύπου και τις απειλές της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση διολισθαίνει σε ακραίες αυταρχικές μεθόδους που στόχο έχουν αφενός την σπίλωση των πολιτικών της αντιπάλων και αφετέρου τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας.

Κουβέλης, Παρασκευόπουλος, Λάππας και Αυγέρη παρομοιάζοντας την Ελλάδα με χώρες όπως η Κολομβία ή η Ουγγαρία, έκαναν λόγο για κυβερνητική επιχείρηση δηλητηριασμού και υποδούλωσης, όπως είπαν των ανεξάρτητων Αρχών ενώ έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση της Ελένης Τουλουπάκη για την οποία σημείωσαν ότι η δίωξή της αποτελεί μήνυμα στους υπόλοιπους δικαστές προκειμένου να μην τολμήσει κάποιος να ελέγξει μέλος της κυβέρνησης.

Διθυραμβικά λόγια για την Ελένη Τουλουπάκη

Ο Σπύρος Λάππας, μάλιστα, ευχήθηκε η Ελένη Τουλουπάκη να έχει την πορεία της Λάουρα Κοντρούτσα Κέβεσι, Ρουμάνας Εισαγγελέως που έγινε η πρώτη Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, αφού προηγουμένως διώχθηκε από την κυβέρνηση της χώρας της λόγω των ερευνών της σε περιπτώσεις διαφθοράς.

Λάππας και Αυγέρη έκαναν εκτενή αναφορά στην υπόθεση Novartis και στις εργασίες της Προανακριτικής, υποστηρίζοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο, αφού «ΝΔ και ΚΙΝΑΛ πρώτα έβγαλα το πόρισμα και μετά έβρισκαν τα στοιχεία». Παράλληλα, κατήγγειλαν αντιθεσμικές, όπως είπαν, μεθοδεύσεις από πλευράς πλειοψηφίας κάνοντας λόγο για διαρροές στον Τύπο αλλά και σε ιδιώτες αλλά και για παράκαμψη ακόμα και του τεκμηρίου της αθωότητας του κ. Παπαγγελόπουλου.

Πηγή: iefimerida.grhttps://www.iefimerida.gr/politiki/syriza-eimaste-martyres-thesmikis-ektropis

Πολυμέσα