Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:42: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 15:29

Σημεία ομιλίας Κ. Βελόπουλου στην Βουλή σχετικά με την "Πρωώθηση της Ηλεκτροκίνησης"

Ξεκινώντας θα ήθελα να πω ότι ήταν αναγκαία η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για την Θράκη, γιατί πρέπει να την βοηθήσουμε επειδή κινδυνεύει όχι μόνο για οικονομικούς λόγους.

Πάμε στο ν/σ της κυβέρνησης…θα ήθελα να ρωτήσω ποιόν βολεύει η ηλεκτροκίνηση. Την Ελλάδα που παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα; Όχι!. Την Ελλάδα που έχει παντού φορτιστές αυτοκινήτων; Όχι! Βολεύει όμως την Audi, την Volvo και άλλες γερμανικές εταιρείες. Ουσιαστικά βολεύει τους φίλους σας τους Γερμανούς. Πίσω από κάθε απόφαση της κυβέρνησης τον τελευταίο χρόνο βολεύεται η Γερμανία. 

Με το άρθρο 4 ξεκινάτε να ξεριζώνετε τους λιγνίτες για να κερδίσει η Γερμανία. Το είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε γερμανικό κανάλι. Συνδέετε την απολιγνιτοποίηση με την ηλεκτροκίνηση. Δηλ. την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που βέβαια δεν τα παράγει η Ελλάδα. Η κυβέρνηση δυστυχώς έχει μία συμπλεγματική συμπεριφορά. Δεν χαλά χατήρι στην Γερμανία. Ό,τι ζητήσει η Γερμανία, η ελληνική κυβέρνηση το υλοποιεί. Τι κάνετε; Σταματάτε την εξόρυξη λιγνίτη, μπαίνουν σε ανεργία οι άνθρωποι στην Αρκαδία και την Κοζάνη και σαν να μην φτάνει αυτό, φέρνετε και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Έχω εδώ βέβαια (δείχνει φωτο) το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που είχε κατασκευαστεί από τον αείμνηστο Γουλανδρή. Το κατασκεύασε για μαζική παραγωγή στην Σύρο, πριν από πολλές δεκαετίες, είχε μάλιστα μπαταρία που διαρκούσε για 80 χλμ. Εσείς φέρνετε ηλεκτροκίνηση με μπαταρία που διαρκεί για 33 χλμ. και την φέρνετε στην Ελλάδα που δεν έχει πρίζες! Μπράβο. Μας καταστρέψατε! Και όλο αυτό το κάνετε για να βολευτούν τα λαμόγια οι Γερμανοί. Όταν ο Γουλανδρής κατασκεύαζε τότε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το ελληνικό κράτος δυσχέραινε την λειτουργία της εταιρείας, με την καθυστέρηση της εισαγωγής υλικών από το εξωτερικό. Έστελνε τότε ο Γουλανδρής επιστολές σε υπουργούς, αλλά είχε κάνει νόμο το Ελληνικό κράτος που προέβλεπε ότι δεν μπορείς να κυκλοφορείς στου δρόμους της Ελλάδας με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ξέρετε τι είχε πει ο αρμόδιος διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών στον Γουλανδρή τότε που είχε κατασκευάσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Του είπε ότι δεν μπορούμε να εξισώσουμε τον βενζινοκίνητο με τον ηλεκτροκίνητο ίππο!

Υπάρχει ιδιώτης στην Φλώρινα, ο οποίος κατασκευάζει αεροπλάνα. Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν του δίνουμε άδεια πτήσης και ο άνθρωπος την παίρνει από την Ιταλία. Υπάρχει βίντεο στο διαδίκτυο. Έχει κάνει ρεπορτάζ και ο Παπαδάκης στον ΑΝΤ1. Του δώσατε αρχικά άδεια και μετά την ανακαλέσατε. Μα έτσι δεν δίνετε κίνητρα.

Πάμε στον Ευάγγελο Αντύπα, ο οποίος το 2017 – 2018 σχεδίαζε ξύλινα σκάφη και πρότεινε να τοποθετηθούν ΠΑΟ πυροβόλα τα οποία τρυπούν ακόμα και τον πιο σκληρό χάλυβα. Παρουσίασε τότε σε επιτροπή του Πολεμικού Ναυτικού θέσεις τορπιλών που θα μπορούσαν να βυθίσουν φρεγάτες. Και οι αρμόδιοι της επιτροπής απάντησαν ότι επειδή δεν είναι γερμανικής προέλευσης ή γενικότερα προέλευσης εξωτερικού δεν μπορούν να το πάρουν. Πρέπει λοιπόν να αγοράζουμε όπλα από τους Γερμανούς, φρεγάτες από τους Γάλλους -που τις χάσατε κι αυτές- αντί να τα παράξει αυτά η χώρα μας. 

Δεν καταλαβαίνω γιατί χτυπάτε τους επιχειρηματίες. Τι γίνεται με τις ελληνικές παραγωγές; πιέζει η Γερμανία να μην παράγουμε, με συνέπεια σήμερα ο Υπουργός να φέρνει ένα ν/σ για την ηλεκτροκίνηση χωρίς η Ελλάδα να παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Απαγορεύετε τον τραπεζικό δανεισμό. Ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν μπορεί να πάρει δάνειο από την τράπεζα. Η FRAPORT -η γερμανική- όμως πήρε. Ο Λάτσης, ο φίλος σας, πήρε. Ο μικρός επιχειρηματίας δεν μπορεί. Γιατί δεν επιταχύνετε τις διαδικασίες για να πάρουν δάνεια οι Έλληνες μιρκοεπενδυντές; Γιατί προχωράτε σε προμήθειες με φωτογραφικές διατάξεις; Κάνετε λάθη!

Το μόνο «καλό» που έκανε αυτή η κυβέρνηση είναι ότι ελέγχει άμεσα ή έμμεσα τα ΜΜΕ. Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ζητωκραυγάζουν για τον Μητσοτάκη. Όποιο κανάλι κι αν παρακολουθήσεις θα ακούσεις ζήτω ο Μητσοτάκης, ζήτω η κυβέρνηση. Μπράβο. Ωραία τα ζήτω. Αλλά ας μην γίνονται με τα λεφτά του Ελληνικού λαού. Ο Λένιν έλεγε ότι στην πολιτική υπάρχει μόνο η σκοπιμότητα. Ωραία είναι τα καλά λόγια από τα ΜΜΕ, αλλά έχει δημιουργηθεί μία πλασματική εικόνα ότι πρόκειται για την καλύτερη κυβέρνηση μετά τον Καποδίστρια. 54.000 ευρώ έδωσε η ΝΔ στο Facebook προεκλογικά και 70.000 προσωπικά ο αρχηγός της ΝΔ, 600.000 ευρώ δόθηκαν στην Google. Μα έτσι κι εγώ μπορώ να είμαι ο καλύτερος. Και ξέρετε είναι καλό το λιβάνισμα, αλλά αν στραβώσουν οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες δεν σας βλέπω καθόλου καλά.

Και αν έχετε τα κότσια, να σας πω ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σήμερα καταθέτει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα της πυρκαγιάς στο Μάτι. Να δω αν θα υπογράψει η ΝΔ, η οποία ΔΕΝ υπέγραψε για την εξεταστική για την Συμφωνία των Πρεσπών και την προδοσία της Μακεδονίας. Να δω αν θα υπογράψετε για το Μάτι. Να μας πείτε αν είναι αλήθεια όλα αυτά που έχουν πει για τον ΣΥΡΙΖΑ και περί εμπλοκής του και για εκβιαστές και για cosa nostra. Υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση και τελικά στέλνουν την υπόθεση εδώ στην βουλή. Γιατί να προηγηθούμε εμείς; Να σας πω εγώ γιατί. Γιατί αν γίνουν εκλογές παραγράφονται όλα τα αδικήματα. Και έχουμε τον Ματθαιόπουλο, τον γνωστό, που τον είχατε αρχηγό της πυροσβεστικής, έχουμε τον κ. Τσουβάλα που τον είχε τοποθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον έχετε και εσείς τώρα, έχουμε και τον άλλον που τον κάνατε αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου. Και όλα αυτά γίνονται γιατί θεωρείτε το κράτος ιδιοκτησία σας. Θεωρείτε ότι οι αξιωματούχοι και το κράτος είναι ιδιοκτησία των κομμάτων. Αν δεν απογαλακτίσουμε τους αξιωματούχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες από το βαθύ κομματικό κράτος θα έχουμε μόνο τέτοια φαινόμενα. Είναι δυνατόν να ακούμε τον αρχηγό της πυροσβεστικής να λέει: «θάψε τα έγγραφα γιατί θα σε σκίσουμε»; Έχει βάθος αυτή η ιστορία και θέλω να δω αν τελικά θα υπογράψετε για την εξεταστική. Και το χειρότερο όλων είναι ότι νομοθετήσατε για τις παράνομες υποκλοπές και συνελήφθη αυτός που κατήγγειλε ότι τον εκβίαζαν. Δηλαδή του έκανε μήνυση ο τέως αρχηγός τη πυροσβεστικής. Πώς θα βγει τώρα αυτό το αδίκημα; Για πείτε μου. Έχετε κάνει το κράτος κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Έχουμε τον Τσουβαλά και τον Ματθαιόπουλο που τους κατηγορούσε η ΝΔ ως αντιπολίτευση και τώρα τους έχετε κρατήσει. Έχουμε και τον Καπελιό, που άφησε τα Κύθηρα και τη Μάνη να καούν γιατί επρόκειτο για εσωτερικό ξεκαθάρισμα. Μπορείτε να φανταστείτε ότι εξ αιτίας του ξεκαθαρίσματος μεταξύ του αρχηγού και του υπαρχηγού κάηκε ένα νησί και δεν μίλησε κανείς; Να γίνει λοιπόν η εξεταστική για να τελειώσει αυτό το παραμύθι.

Να επιστρέψω τώρα στον κ. Χατζηδάκη. Ξέρετε κ. Υπουργέ τι είχε πει ο Τσώρτσιλ; Ότι η πολιτική είναι η ικανότητα να παρουσιάσεις σήμερα αυτό που θα γίνει αύριο και αύριο θα δώσεις εξηγήσεις γιατί τελικά δεν έγινε! Καλό είναι λοιπόν το ν/σ αλλά αυτοκίνητο χωρίς ρόες δεν κινείται. Αν δεν παράγουμε αυτοκίνητα θα κάνουμε εισαγωγές οι ίδιοι. Θα γίνουμε δηλαδή εισαγωγείς. Και αυτό σημαίνει ότι θα εξάγουμε συνάλλαγμα. Πρέπει να δώσετε κίνητρα για να γίνει η Ελλάδα παραγωγός χώρα. 

Πάμε και στην σύνοδο κορυφής που τελείωσε χθες. Έχουμε 750 δις ευρώ. Και στην απόφαση υπάρχει ρήτρα που προβλέπει ότι ακόμα και ένα μόνο κράτος μέλος μπορεί να ασκήσει βέτο και να μην δοθούν χρήματα. Άρα τα χρήματα είναι υπό αίρεση. Αυτό σημαίνει ότι οι όροι είναι χειρότεροι από ό,τι αν υπογράφαμε μνημόνιο. Και τι έκανε σε αυτή την περίπτωση η Γερμανία; Έβαλε τα κακά παιδιά της ΕΕ (Δανία, Αυστρία, Ολλανδία, Σουηδία κλπ) και στρίμωξαν τις υπόλοιπες χώρες, οι οποίες τελικά πήραν λιγότερα χρήματα. Και η Γερμανία έβγαλε την ουρά της απ’ ΄εξω. Υποτιμήθηκαν κοινωνικές πολιτικές, υποτιμήθηκε το κράτος δικαίου, αποδομήθηκε ουσιαστικά η Μέρκελ από τους λαγούς που έβαλε να κάνουν όλη τη βρωμοδουλειά, μειώθηκε ο προϋπολογισμός, αγνοήθηκαν αποφάσεις του ευρω-κοινβουλίου και τελικά εγκρίθηκαν επιχορηγήσεις 390 δις και δάνεια 360 δις. Δάνεια! Αυτό σημαίνει τόκοι! Και μην αρχίσετε τα εξυπνακίστηκα, του τύπου τα παίρνουμε με χαμηλό δανεισμό, γιατί όταν έχεις ύφεση 8% και το δάνειο με επιτόκιο 2%, το σύνολο είναι 10%! Και αυτά δεν τα λέω εγώ. Τα λέει ο Κύρτσος. Ο ευρωβουλευτής σας. Έχουμε λοιπόν λαμβάνειν επιχορηγήσεις 20 δις. και δάνεια 30 δις. Αυτά θα πάρει η Ελλάδα, η οποία έχει έλλειμμα 11 δις, χάσαμε από τον καλοκαιρινό τουρισμό 12 δις έσοδα και θα πάρουμε 32 δις σε βάθος 4ετίας. Και σας φωνάζω πως αν δεν στηρίξετε τον Έλληνα επιχειρηματία και τον Έλληνα παραγωγό τα νούμερα δεν βγαίνουν. 

Και θα κλείσω με τους λιγνίτες. Κύριε Υπουργέ είπατε ότι θα παίρνατε πολλά λεφτά από την πώληση των λιγνιτών και τελικά από το ταμείο δίκαιης μετάβασης θα πάρουμε για τους λιγνίτες 10 δις και όχι 30 δις. Εσείς κάνατε απολιγνιτοποίηση με λίγα χρήματα για να βολέψετε τους Γερμανούς. Μείνατε έξω από το ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης, στο οποίο μπήκε η Κύπρος, που είναι μικρότερη και όχι η Ελλάδα!

Και βέβαια από τον Σεπτέμβριο αρχίζει το πάρτυ. Που θα είναι ένα πάρτυ – θρίλερ για τον τόπο μας. Και δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο οι Ολλανδοί που κερδίζουν από τις off shore και το μαύρο χρήμα. Οι Ολλανδοί! Που κερδίζουν ετησίως 2,2 δις από το μαύρο χρήμα. Το ίδιο συμβαίνει και με το Λουξεμβούργο. Έχουμε και την Γερμανία που είναι το μεγαλύτερο πλυντήριο. Και όλοι αυτοί μας κουνούν το δάχτυλο. Τα μεγαλύτερα λαμόγια της Ευρώπης!

Δεν προχωρά έτσι το πράγμα. Σταματήστε να νομίζετε ότι έχετε πετύχει κάτι. Στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και δυστυχώς ο γαμπρός θα βγει κομμένος και θα τον πληρώσει ο Ελληνικός λαός. Εάν η κυβέρνηση δεν κάνει τα αυτονόητα και γρήγορα, δηλαδή να παράξουμε, να στηρίξουμε την παραγωγή και όχι την παροχή υπηρεσιών, θα έχουμε μόνο παροχή υπηρεσίας και μερικά εκατομμύρια Ελλήνων ανέργων. εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση. Την όποια κυβέρνηση. Και εσείς δυστυχώς έχετε επιλέξει να αποδεικνύεστε λίγοι στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.