Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  11:43: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 12:53

Μάριος Σαλμάς: “Η απόλυτη δικαίωση”

«Τόλμη δικαία και Θεός συλλαμβάνει» Με αυτό το αρχαίο ρητό του Μενάνδρου που σημαίνει ότι όταν το δίκαιο συνοδεύεται με τόλμη συμβάλλουν και οι Θεοί προκειμένου να αποδωθεί, συνοδεύει την κρίση για το έργο και την συμβολή του Βουλευτή κ. Μάριου Σαλμά στην καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου και στην μείωση των τιμών των φαρμάκων ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Λάμπρος Σοφουλάκης στην πορισματική έκθεσή του που κατέθεσε διερευνώντας τις τυχόν ποινικές ευθύνες των εισαγγελέων Διαφθοράς κυρίας Τουλουπάκη, Μανώλη και Ντζούρα.

Αυτή η εβδομάδα πολιτικά έχει στο επίκεντρό της την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για την παραπομπή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού κ. Παπαγγελόπουλου σχετικά με την υπόθεση της Novartis. Η πρόταση της προανακριτικής επιτροπής της βουλής είναι να παραπεμφθεί ο κ. Παπαγγελόπουλος για 7 κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις.

Παράλληλα όμως αυτές τις μέρες κατατέθηκαν και οι εκθέσεις από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησαν οι αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου  κκ. Ζαχαρης και Σοφουλάκης, ύστερα από τις μηνύσεις που υπέβαλαν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, και Στουρνάρας για την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών των εισαγγελέων διαφθοράς στην υπόθεση Novartis.

Είναι εξόχως εντυπωσιακό ότι σε ένα εισαγγελικό πόρισμα 217 σελίδων υπάρχει και μία θετικότατη αναφορά στον Μάριο Σαλμά και στην συμβολή του στην καταπολέμηση της διαφθοράς στη χώρα μας αλλά και στην σημαντική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και των τιμών των φαρμάκων κατά την θητεία του.

Αυτό όμως που δικαιώνει απόλυτα τον κ. Σαλμά είναι η αναφορά του αντιεισαγγελέα κ. Σοφουλάκη ότι ο κ. Σαλμάς ήταν αυτός που με τις πληροφορίες του στις αρχές έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσει η έρευνα στην Ελλάδα για τη Novartis.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαλμάς ήταν ένας από τους 10 πολιτικούς που είχαν στηθεί κάλπες στην Βουλή για την υπόθεση της Novartis και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο αργότερα για αυτόν επειδή δεν προέκυψε κανένα στοιχείο από την έρευνα, αλλά αντίθετα μειώσεις των τιμών των φαρμάκων της Novartis.

Το άδικο ήταν ότι ενώ η υπόθεσή του τέθηκε στο αρχείο την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 δηλαδή την Παρασκευή πριν τις εκλογές ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές και έτσι αυτό του κόστισε την πρώτη θέση που για 8 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις κατείχε στις εκλογές, αφού κρίθηκε από τους ψηφοφόρους του με δικαστική εκκρεμότητα που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε λόγω αρχειοθέτησης που ούτε ο ίδιος γνώριζε.

Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι τόσο ο κ. Παπαγγελόπουλος όσο και ο κ. Πολάκης σε εκπομπή το Φθινόπωρο του 2019 στο ΚΟΝΤΡΑ αναγνώρισαν την συμβολή του πρώην Υπουργού κ. Σαλμά στην ανάδειξη του Σκανδάλου Novartis

Το άδικο της τότε παραπομπής Σαλμά είχε προδιαγραφεί και από ένα άλλο γεγονός. Θυμίζουμε ότι ο κ. Σαλμάς είχε συγκεντρώσει τις λιγότερες ψήφους από τους 10 πολιτικούς στην Βουλή (μόλις 159, έναντι 189 των υπολοίπων και 170 του κ. Πικραμμένου)  αφού 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν ψήφισαν την παραπομπή του

Τώρα όμως ήρθε η απόλυτη δικαίωση για αυτόν.

Μάριος Σαλμάς 

Βουλευτής Ν.Δ. Αιτ/νίας

 

aixmi-news.gr