Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  3:36: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 17:48

Οι Τούρκοι στέλνουν στόλο 150 αλιευτικών στο Αιγαίο για να γκριζάρουν ακόμα και τα ελληνικά χωρικά ύδατα!

Οι Τούρκοι στέλνουν στόλο με 150 αλιευτικά στο Αιγαίο τα οποία ετοιμάζονται αν στείλουν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, με στόχο να γκριζάρουν εντελώς ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο, δηλαδή τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ο στόλος αυτή τη στιγμή περνάει τα στενά του Βοσπόρου και είναι έτοιμος να εισέλθει στο Αιγαίο.

Εφόσον η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ, τα τουρκικά αλιευτικά είναι ελεύθερα να ψαρεύουν ψάρια εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά όχι εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Τις προηγούμενες ημέρες τουρκικά αλιευτικά είχαν βρεθεί στη Μύκονο, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στα τρία ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού, που σημαίνει πως το Λιμενικό είχε το δικαίωμα να επέμβει, καθώς αυτό που έκαναν είναι παράνομο.

Αντί να συμβεί αυτό, το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε πως τα τουρκικά αλιευτικά των 30 μέτρων δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το...αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι και γι αυτό «κατέφυγαν» στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ η κυβέρνηση δεν είπε ούτε μία λέξη.

Τα τουρκικά αλιευτικά έμειναν 5 μέρες στα χωρικά ύδατα της Μυκόνου και στη συνέχεια άλλα αλιευτικά των Τούρκων “κύκλωσαν” το Φαρμακονήσι!

Τώρα έχουμε τον…τουρκικό αλιευτικό στόλο να πλέει προς το Αιγαίο.

pronews.gr
Διαβάστηκε 748 φορές