Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:09: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 17:27

Η ενέργεια που πληγώνει τους Έλληνες, αλλά η Ευρώπη πρέπει να την «αποδελτιώσει»

Δεν περίμενε φυσικά κανείς τίποτα διαφορετικό. Χθες, το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ολοκλήρωσε την ιστορική, θρησκευτική και ηθική βεβήλωση του ναού-συμβόλου της Ορθοδοξίας, επιτρέποντας στον Ταγίπ Ερντογάν να… κάνει ό, τι θέλει. Δηλαδή, να τη μετατρέψει σε τζαμί, παράλληλα με μουσείο, στην… καλύτερη των περιπτώσεων, και αφού πρώτα κάνει τα σχετικά παζάρια σε διεθνές επίπεδο.

Στην απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι ακυρώνεται η απόφαση του 1934, με την οποία η τότε τουρκική κυβέρνηση είχε μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσείο. Δεν πέρασε μάλιστα παρά ελάχιστη ώρα, για να δημοσιοποιήσει ο Ταγίπ Ερντογάν την υπογραφή του σε προεδρικό διάταγμα, για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με την ευχή «καλορίζικο».

Η ενέργεια αυτή, μπορεί να πληγώνει περισσότερο εμάς τους Έλληνες, αλλά και τους υπόλοιπους Ορθοδόξους ανά τον κόσμο, όμως εκείνος που πρέπει να την «αποδελτιώσει» περισσότερο είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, που πρέπει να καταλάβει επιτέλους το ποιον αυτού που έχει απέναντί της ως υποψήφιο για ένταξη (θεωρητικά έστω) και ως συνομιλητή για μία σειρά σημαντικών θεμάτων, όπως π.χ το μεταναστευτικό. Και φυσικά να αναπροσαρμόσει τη στάση της απέναντί του.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 780 φορές