Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:51: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 18:23

Ένας χρόνος κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο πρώτος απολογισμός σε 42 σελίδες

«Μέσα σε ένα χρόνο, έγιναν όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες» τονίζει το κυβερνητικό επιτελείο – Το κράτος ψηφιοποιήθηκε, οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες χωρίς να στήνονται σε ουρές, για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, μείωση σε σειρά φόρων, στο προσκήνιο ο κόσμος της εργασίας

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από την εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας που άνοιξε τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή που ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου 2019 με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ομιλία Μητσοτάκη μετά την μεγάλη εκλογική νίκη της 7ης Ιουλίου 2019

Στους 12 μήνες που παρήλθαν αφότου οι πολίτες εμπιστεύτηκαν το τιμόνι της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση που σχημάτισε ήρθε αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις και κλήθηκε να διαχειριστεί δύο σημαντικές κρίσεις: την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα και την πανδημία του κορωνοϊού.

Κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, στο κυβερνητικό επιτελείο κατέληξαν σε ένα κείμενο 42 σελίδων στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά και ανά υπουργείο το έργο που παρήχθη το τελευταίο 12μηνο.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα το γεγονός ότι από πέρυσι η εικόνα της Ελλάδας άλλαξε ριζικά. τόσο στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. «Η λειτουργία των θεσμών αποκαταστάθηκε, η εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος επέστρεψε και η οικονομία ξαναμπήκε σε δυναμική τροχιά», αναφέρεται

Η Ελλάδα, προστίθεται, έγινε παγκόσμια υπόδειγμα και παράδειγμα, αυτή τη φορά προς μίμηση, για τον υπόλοιπο κόσμο. Ανέκτησε τη χαμένη της αξιοπιστία και αξιοπρέπεια διεθνώς. Μέσα σε ένα χρόνο, έγιναν όσα δεν είχαν προχωρήσει για δεκαετίες. Το κράτος ψηφιοποιήθηκε και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να στηθούν σε ουρές. Για πρώτη φορά, ύστερα από χρόνια, είδαν μείωση σε μια σειρά από φόρους και ο κόσμος της εργασίας μπήκε στο προσκήνιο.

protothema.gr

Διαβάστηκε 808 φορές