Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  9:49: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 00:41

Με νόμο «a la» Ερντογάν θα επιχειρήσουν να «φιμώσουν» τα social media

Διεργασίες και συζητήσεις συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, για τη σύνταξη νόμου λογοκρισίας και «φίμωσης» των social media, και ειδικότερα του twitter, αφού λόγω του πλήρη ελέγχου των ΜΜΕ, σκάνδαλα και μη αρεστές ειδήσεις διαδίδονται κυρίως από εκεί.

Τόσο βουλευτές, όσο και υπουργοί της ΝΔ είναι υπέρ μιας παρέμβασης φίμωσης του Twitter, που θα θυμίζει λογοκριτικό νομοσχέδιο... Ερντογάν,  καθώς εκεί  σε αντίθεση με το Facebook δεν υπάρχει, «λογοκριτής» που να κατεβάζει μη αρεστές αναρτήσεις ως «Fake news».

Μάλιστα αυτή η παρέμβαση όπως και το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις θα έχει την υποστήριξη του ξένου παράγοντα και θα εντάσσεται στην προσπάθεια κατάπνιξης και περιορισμού των λαϊκών αντιδράσεων ενόψει του νέου μνημονίου και της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στην Τουρκία.

Μη ξεχνάμε πως στο twitter πήρε μεγάλη έκταση και το θέμα για την τουρκική εισβολή στον Έβρο, αφού κανένα φιλοκυβερνητικό Μέσο δεν «τόλμησε» να ενημερώσει τους πολίτες.

Ο νόμος «φίμωσης» του Twitter θα περάσει μέσω της ενσωμάτωσης στην Ελλάδα της ευρωπαϊκής Οδηγίας  1808/2018. Σε αυτή προβλέπεται πως οι υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην Οδηγία 2010/12/ΕΕ, ώστε να προστατεύονται οι ανήλικοι από επιβλαβές περιεχόμενο, όπως η υποκίνηση βίας, μίσους και τρομοκρατίας.

Φυσικά η «υποκίνηση βίας, μίσους και τρομοκρατίας» θα ερμηνεύεται κατά το δοκούν στοχεύοντας κυρίως αντιπολιτευόμενες αναρτήσεις και λογαριασμούς.

pronews.gr

Διαβάστηκε 784 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 00:42