Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  12:29: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 13:24

Μια σου και μία μου! Η Βρετανία βάζει την Ελλάδα στην “κόκκινη” λίστα

Αντίποινα για την απόφαση της Ελλάδας να διατηρήσει κλειστά τα σύνορά της για τη Βρετανία έως τις 15 Ιουλίου. Όσοι Έλληνες ταξιδέψουν στη Βρετανία ή όσοι Βρετανοί βρεθούν στην Ελλάδα (όπως ο μπαμπάς του Μπόρις Τζόνσον) θα πρέπει υποχρεωτικά να μπουν σε 14ημερη καραντίνα όταν επιτρέψουν στη χώρα.

Ελλάδα και ΗΠΑ στην… “κόκκινη λίστα” που θα ανακοινώσει η Βρετανία μέσα στην ημέρα! Αυτό μεταδίδει το βρετανικό πρακτορείο Press Association, σημειώνοντας πως οι δυο χώρες δεν θα βρίσκονται στη λίστα με τις άλλες 60 χώρες και διαπόντια εδάφη όπου οι Βρετανοί μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς να μπουν σε καραντίνα και όταν επιστρέψουν δεν θα μπουν σε καραντίνα…

Πριν από μερικές μέρες, η Ελλάδα με νέα ΝΟΤΑΜ αποφάσισε να παρατείνει έως τις 15 Ιουλίου την απαγόρευση πτήσεων από και προς τη Βρετανία, τη Σουηδία και την Τουρκία. Και αυτό δεν άρεσε στο Λονδίνο, που αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα εκτός του «Σχεδίου Γέφυρα», όπως άλλωστε και τις ΗΠΑ αλλά εκεί ο κορονοϊός καλπάζει και κάθε μέρα σχεδόν καταγράφεται ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Αν το δημοσίευμα επιβεβαιωθεί και η Ελλάδα βρεθεί στην «κόκκινη λίστα» της Βρετανίας σημαίνει ότι αν κάποιος ταξιδέψει από τη χώρα μας εκεί ή επιστρέψει (όπως πχ ο πατέρας του Μπόρις Τζόνσον;), θα μείνει υποχρεωτικά 14 μέρες σε καραντίνα.

Η Βρετανία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι από τις 10 Ιουλίου θα άρει την υποχρεωτική καραντίνα για την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, και τη Γερμανία.

Μιλώντας νωρίτερα στο BBC, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς αποκάλυψε ότι «σιγουράκι» για την «κόκκινη» λίστα της Βρετανίας είναι οι ΗΠΑ. Οι επιβάτες που φθάνουν στην Αγγλία από τις ΗΠΑ δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, είπε και όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα είναι στην «κόκκινη» λίστα των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας, ο Σαπς δήλωσε: «Φοβάμαι πως ναι».

«Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση», τόνισε.

newsit.gr