Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  6:26: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 17:39

Σημεία ομιλίας προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Θα ήθελα ξεκινώντας να αναφερθώ σε κάτι δυσάρεστο που έγινε σήμερα. Αναφέρομαι στην δήλωση του Πρωθυπουργού από το Ισραήλ. Είπε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης: «Πάντα θα επιδιώκουμε την ειρήνη και θα εφαρμόζουμε τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Και τώρα το Αιγαίο θα ενεργήσουμε όπως και με την συμφωνία με την Ιταλία για την ΑΟΖ στο Ιόνιο». Αυτό εγώ το ερμηνεύω ως ότι θα αφήσουμε κενά, όπως αφήσαμε για την επήρεια των Διαπόντιων Νήσων και των Στροφάδων. Και αυτό είναι ένα εγκληματικό λάθος, το οποίο προκαταλαμβάνει την εξέλιξη που έρχεται. Δεν μιλάμε για σύμπτωση αλλά για «σύμπτωμα» προδιαγεγραμμένου εθνικού εγκλήματος που έρχεται. Δυστυχώς πάμε τα εθνικά θέματα στα βράχια. Μετά το Σκοπιανό που το τελείωσε αντεθνικά ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνετε εσείς σε ένα άλλο εθνικό έγκλημα με τα ελληνο-τουρκικά.

Πάμε στην EASO. Η Ευρώπη κύριοι μας έχει αφήσει μόνους. Σήμερα ήρθαν στην Λέσβο άλλοι 70 λαθρομετανάστες. Και οι Ευρωπαίοι έχουν κλείσει τα σύνορά τους με εμάς και εμείς γινόμαστε αποθήκη ψυχών, μαζεύουμε εδώ ανθρώπους αναξιοπαθούντες, άτυχους που δυστυχώς ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλοί υστερόβουλοι.

Τι λέει η Ευρώπη; Λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι η πρώτη χώρα υποδοχής αλλά εν τω μεταξύ δεν μας βοηθά πραγματικά με στρατό και αστυνομία για την φύλαξη των συνόρων. Δεν έχει επιβάλει ποινές στην Τουρκία για την παραβίαση της συμφωνίας του 2016, αντίθετα της δίνει χρήματα, συζητά με το βάρβαρο καθεστώς του ΕΡντογάν που είναι σφαγέας ανθρώπων και χρηματοδοτεί με κονδύλια τις ΜΚΟ που -όχι όλες αλλά πολλές εξ αυτών- είναι δουλεμπορικές.

Και μετά από όλο αυτό, έρχεστε εσείς να μας πείτε ότι τη χώρα θα την σώσει το EASO!

Δίνει χρήματα η Ευρώπη στην Τουρκία, την επιδοτεί, όταν η Άγκυρα δίνει 19 δισ. κάθε χρόνο για αμυντικές δαπάνες, που όμως μόνο αμυντικές δεν είναι. Είναι καθαρά επιθετικές. Γιατί η πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία στην Λιβύη ή στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο κάθε άλλο παρά αμυντική είναι. Δεν κάνει άμυνα η Τουρκία!

Πείτε μου λοιπόν εσείς τι είδους Ευρώπη είναι αυτή για την οποία μιλάτε; Η Ιταλία δίνει στην Τουρκία οπλικά συστήματα αξίας πολλών δισ. Το ίδιο κάνει και η Γερμανία. Αυτή την Ευρώπη έχετε στο μυαλό σας; Οι Γερμανοί, οι φίλοι σας, μας απέκλεισαν από τη σύνοδο που είχε πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο για την Λιβύη και τώρα έχουμε προβλήματα με τους Τούρκους νότιας της Κρήτης. Η Ευρώπη είναι αυτή που καταβάλλει χρηματικά ποσά σε ΜΚΟ χωρίς προηγούμενη διενέργεια ελέγχων. Η FRONTEX αντί για να αποτρέπει τους λαθρομετανάστες να έρθουν στην χώρα έχει μετατραπεί σε ρυμουλκό βαρκών για να τους φέρνει στην Ελλάδα. Η Ευρώπη είναι αυτή που δεν συμφωνεί με την πολιτική του Push Back, παρά το γεγονός ότι αυτό επιτρέπεται από τις διεθνείς συμφωνίες.

Αυτό λοιπόν δεν είναι Ευρώπη. Είναι μια Γερμανική Ευρώπη. Η Ευρώπη για να γίνει Ευρώπη πραγματική χρειάζεται νόμους και κανόνες.

Η Ευρώπη δεν ζήτησε ποτέ από την Τουρκία να φτιάξει προαναχωρησιακά κέντρα και δομές. Συμβουλευτικά μόνο λέει στον Ερντογάν να τα φτιάξουν και εκείνος αντ’ αυτού στέλνει εδώ όλους τους λαθρομετανάστες και τους χρησιμοποιεί ως δούρειους ίππους. Από όλους τους λαθρομετανάστες που έρχονται εδώ η Γερμανία τον Απρίλιο του 2020 πήρε μόνο 12 παιδιά! Αν πιστεύετε ότι αυτό είναι Ευρώπη κάνετε λάθος! Και το χειρότερο είναι ότι με το νομοσχέδιο που εισάγετε αναφέρετε ότι θα διαχειριστείτε το πρόβλημα των λαθρομεταναστών. Δεν θα του εξαλείψετε. Δεν θα το λύσετε. Θα το διαχειριστείτε! Το ν/σ προβλέπει προνόμοια και ασυλία την Επιτροπή. Ποια είναι αυτή η επιτροπή; Τι είδους επιτροπή είναι αυτή; Εσείς την ορίζετε. Τι είναι ο κοτζάμπασης του χωριού; Μήπως είναι σαν αυτό που έλεγε πριν από χρόνια η κ. Μπενάκη ότι θα δώσουμε τα κλειδιά του κράτους σε διάφορους οργανισμούς; Τότε που τα έλεγε και τα κοροϊδεύατε και τα διαψεύδατε; Αυτά είναι σήμερα;

Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Την ίδια ώρα που αποφασίσατε να δίνετε 25.000 ευρώ σε κάθε λαθρομετανάστη, χωρίς καν να έχει πάρει άσυλο. Δηλαδή τους λέτε «Ελάτε. Δίνουμε 25.000 επίδομα». Μην με κοιτάτε κ. Υπουργέ. Το λέει μέσα το ν/σ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπου περάσατε την διάταξη αυτή από το παράθυρο. Να σας θυμίσω κ. Υπουργέ ότι κατ’ ιδίαν μου είχατε πει ότι θα το κλείσετε αυτό το θέμα. Και σήμερα έρχεστε και μου κάνετε υποδείξεις. Να σας θυμίσω και την ιθαγένεια που τους δώσατε. Γιατί εσείς την δώσατε. Δεν την έδωσα εγώ.

Να σας πω ότι στην Δανία ξεκινά εισαγγελική έρευνα για το lockdown και τις επιπτώσεις του στην οικονομία, επειδή η πρωθυπουργός της χώρας έλαβε την απόφαση μόνη της. Θα ήθελα να δω την ζημιά που υπέστη η χώρα μας ποιος θα την πληρώσει, γιατί ο τζίρος στις επιχειρήσεις έχει σημειώσει πτώση 87% τον τελευταίο μήνα.

Κάνετε εγκλήματα. Άλλο ένα είναι αυτό με τον «μεγάλο περίπατο». Αυτό δεν είναι μεγάλος περίπατος είναι μεγάλος γολγοθάς της Ελλάδος. Το έκανε η Γερμανία στο Όστενμπουργκ, μία πόλη 200.000 κατοίκων, αλλά προηγουμένως, το σχεδίασαν, έβαλαν πινακίδες, ενημέρωσαν, εκπαίδευσαν τους οδηγούς των ΜΜΜ, έδωσαν αποζημιώσεις στους καταστηματάρχες και τις επιχειρήσεις για 1,5 χρόνο για την ζημιά που θα υφίσταντο. Εσείς τι κάνατε από όλα αυτά;

Επίσης, σε ό,τι αφορά την ΛΑΡΚΟ θα ήθελα να σας ζητήσω να σταματήσετε την απαξίωση της εταιρείας από τα τρολ σας. Γιατί εδώ έχουμε από πίσω μια off shore εταιρεία που συζητά με την κυβέρνηση για την πώληση της ΛΑΡΚΟ. Μάλιστα για του λόγου το αληθές, η εταιρεία αυτή είναι η Global Special Opportunities με έδρα της Μπαχάμες και μάλιστα βρίσκεται και στα Panama Papers!

Κλείνοντας να πω ότι ο κ. Μηταράκης δεν μπορεί να βγαίνει και να λέει:  «κάποιος τους είπε (στους λαθρομετανάστες) να πάμε στην πλατεία Βικτωρίας…. Κάποιος τους είπε ότι στο νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν προτεραιότητα….. Κάποιος τους είπε πώς να έρθουν από την Τουρκία στη Λέσβο…». Τι πάει να πει «κάποιος» κ. Μηταράκη; Ποιος είναι αυτός ο κάποιος; Δεν υπάρχει κράτος εδώ; Μπορεί «κάποιος» να λέει ό,τι θέλει; Πού είναι το κράτος; Θα ήθελα να μου απαντήσετε.