Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  6:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 19:35

διαΝΕΟσις: Μια Νέα Διαδικτυακή Συζήτηση για την Ελληνική Κοινωνία Μετά την Πανδημία & Πολλά Νέα Άρθρα (Τετ 17/6/2020 19:00)


Μια Νέα Διαδικτυακή Συζήτηση για την Ελληνική Κοινωνία Μετά την Πανδημία
& Πολλά Νέα Άρθρα


Την Τετάρτη 17/6 στις 19:00 θα συζητήσουμε με τη Μαριέττα Γιαννάκου, τον Τάσο Γιαννίτση και τον Νίκο Δεμερτζή για το πώς διαμορφωθεί η ελληνική κοινωνία μετά την πανδημία (zoom link). Ταυτόχρονα, στο dianeosis.org μπορείτε να βρείτε πλούσια νέα αρθρογραφία για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. 

Πώς θα μετασχηματιστεί η ελληνική κοινωνία μετά την κρίση των τελευταίων μηνών; Θα μείνουν μακροπρόθεσμα οι αλλαγές στις στάσεις, τις απόψεις και τις συμπεριφορές των Ελλήνων; Πώς θα αντιμετωπίσουμε μια δεύτερη μεγάλη οικονομική κρίση ή μια αντίστοιχη μελλοντική υγειονομική κρίση; Και πώς θα πρέπει να μοιάζει η επανεκκίνηση της κοινωνικής και της οικονομικής δραστηριότητας στη μετά-Covid-19 εποχή;

Η διαΝΕΟσις διοργανώνει δημόσια διαδικτυακή συζήτηση την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 19:00 (zoom link) στην οποία συμμετέχουν οι:

  • Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, πρώην Υπουργός
  • Τάσος Γιαννίτσης, Ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός
  • Νίκος Δεμερτζής, Πρόεδρος του ΕΚΚΕ και Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ:

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Εν τω μεταξύ, στην ειδική σελίδα της διαΝΕΟσις για την πανδημία του κορωνοϊού και τις επιπτώσεις της προστέθηκαν πέντε νέα άρθρα. Πιο συγκεκριμένα:

Σε νέο άρθρο του ο Καθηγητής του ΕΚΠΑ Kωνσταντίνος Καρτάλης αναλύει τις επιπτώσεις της πανδημίας στις πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Εκτός από τα προβλήματα, προκύπτουν και σημαντικές ευκαιρίες -αλλά ελλοχεύουν και κίνδυνοι.

Η Φαίη Μακαντάση και ο Ηλίας Βαλεντής από της διαΝΕΟσις καταγράφουν τις εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία μετά την άρση του lockdown και αναλύουν τους μηχανισμούς που δρουν επισημαίνοντας τις ευκαιρίες αλλά και τις παγίδες. 

Οι Καθηγητές Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος και Αστέρης Χουλιάρας γράφουν για τις προοπτικές της οικονομίας και της "εργασίας των επί μέρους παραδοτέων" (την επονομαζόμενη "gig economy") στην Ελλάδα. 

Τέλος, ο Καθηγητής και Πρόεδρος του ΕΚΚΕ Νίκος Δεμερτζής αναλύει ορισμένες από τις πολλαπλές και επάλληλες κοινωνιο-επιστημονικές και ψυχολογικές ερμηνευτικές εκδοχές του φαινομένου της πανδημίας της Covid-19 στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Εκτός από τα άρθρα που αφορούν στις συνέπειες της πανδημίας, στο dianeosis.org  μπορείτε να διαβάσετε και ένα νέο άρθρο από τον Ηλία Νικολαΐδη από τη διαΝΕΟσις στο οποίο παρουσιάζει τα βασικά συμπεράσματα που προκύπτουν από την έρευνα του World Internet Project για την Ελλάδα που υλοποίησε το ΕΚΚΕ.

 

Τέλος, στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube μπορείτε να παρακολουθήσετε και όλες τις διαδικτυακές συζητήσεις που έχει πραγματοποιήσει η διαΝΕΟσις γύρω από τις επιπτώσεις της πανδημίας (και, φυσικά, και τα πολλά παλαιότερα βίντεο του οργανισμού).

Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα diaNEOsis LIVE 1-5, τις συζητήσεις με ειδικούς για τις επιπτώσεις της πανδημίας, δηλαδή, τη συζήτηση που διοργάνωσε η διαΝΕΟσις στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουν των Δελφών για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μετά - COVID εποχή αλλά και τις δύο συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Βιώσιμης Ανάπτυξης του EPLO. Μπορείτε να βρείτε όλα τα βίντεο εδώ

Αν προτιμάτε, δε, πολλές ομιλίες και συζητήσεις είναι διαθέσιμες και στο podcast της διαΝΕΟσις. Μπορείτε να γραφτείτε εδώ (Apple) ή εδώ (Mixcloud) για να τις παρακολουθείτε.  

Παρακάτω, μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δύο πιο πρόσφατες διαδικτυακές συζητήσεις, αυτές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη αλλά και αυτή για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών με αφορμή τη σχετική έρευνα της διαΝΕΟσις. 

Ολόκληρη η συζήτηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Κυριάκο Πιερρακάκη

Ολόκληρη η συζήτηση για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας με αφορμή τη σχετική έρευνα της διαΝΕΟσις στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών