Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:39: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 20:01

Γ.Τράγκας: «Ο Μητσοτάκης θα μας πάει σε εκλογές πριν το 5ο Μνημόνιο εν μέσω έντασης με Τουρκία και φόβου για Covid-19»

Εκλογές πριν την υπογραφή του πέμπτου Μνημονίου βλέπει ο έμπειρος και αδέσμευτος δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας λέγοντας χαρακτηριστικά «Ενδεχομένως μάλιστα να μας πάει σε κλίμα  νέων στοχευμένων μέτρων για τον κορωνοϊό ή σε ένα μείγμα ατμόσφαιρας έντασης με την Τουρκία και φόβου για τον στατιστικά ανύπαρκτο  covid-19».

Αναφέρθηκε και στην χθεσινή δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ στην οποία εμφανίζεται ο Κ.Μητσοτάκης ως ένας «τέλειος πρωθυπουργός» και σαν «κορυφαίος πολιτικός» στο «τιμόνι της χώρας» και από πίσω του υπάρχει μια «πανίσχυρη» κυβέρνηση «αλάνθαστη» και «φιλάνθρωπη» και όπως αναφέρει το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε με μια τέτοιου είδους «αγιογραφία» είναι ότι θα προχωρήσει στην διεξαγωγή εκλογών.

Όλα όσα είπε σήμερα στην εκπομπή του:

«Η δημοσκόπηση που παρήγγειλε ο ΣΚΑΙ και παρουσίασε χθες η κα Κοσιώνη με τον κο Παπαχελά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε ένα τέλειο πρωθυπουργό, ένα κορυφαίο πολιτικό στο τιμόνι της χώρας και μία κυβέρνηση πανίσχυρη. Αλάνθαστη και φιλάνθρωπη.

Ακούγοντας την αγιογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη σκέφτηκα ότι μετά το lockdown και πριν έρθουν καλά καλά τα σταφύλια της οργής, το 5ο μνημόνιο θα μας πάει σε εκλογές. Μάλιστα, κάποια στιγμή ο έμπειρος κος Παπαχελάς είπε με νόημα : « με τέτοια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 20 μονάδες και τέτοιο προβάδισμα σε δημοφιλία, κάποιος θα σκεφτόταν να πάει σε εκλογές!». Η κα Κοσιώνη έδειχνε εντυπωσιασμένη για το πολιτικό μέγεθος και το κεφάλαιο του ΘΕΙΟΥ, του δημάρχου συζύγου της. 

Θα έλεγα ότι μέσα στο τηλεοπτικό πλατό του ΣΚΑΙ ήταν όλοι κεχηνότες από ευτυχία. Έρεε καμπανίτης οίνος. Όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης ήταν τοποθετημένα σωστά. Εμπιστοσύνη του κόσμου για την ασφάλεια και την προάσπιση της υγείας του. Θετικές εντυπώσεις για τη σωστή κατεύθυνση των κυβερνητικών μέτρων για την οικονομία.

Αστρονομικές αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Πολιτική μαγεία, τόλμη και γοητεία για τη λάμψη και το μεγαλείο του μεγάλου αναστήματος του κου Μητσοτάκη. Οι κάρτες η μία μετά την άλλη τοποθετημένες σωστά και πασπαλισμένες με άχνη φόβου για επιστροφή κορωνοϊού. Πίσω από τον Μητσοτάκη η παλλαϊκή εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του καθηγητή Τσιόδρα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων  φωνάζει και ψηφίζει «Τσιόδρας και ξερό ψωμί». Για την ακρίβεια, Τσιόδρας, ανεργία, φτώχεια και πείνα αλλά απαραίτητος για να απομακρυνθεί ο κορωνοϊός με τις ακίδες. Όλο το δελτίο του ΣΚΑΙ ήταν χθες η αποθέωση του μεγάλου (υ)ιού του Μητσοτάκη. 

Ένας στους δύο Έλληνες κοιμάται και ξυπνάει  έχοντας στο νου στη μορφή του και τα λόγια του. Βάλσαμο στην ψυχή όλων των φτωχών και των ανέργων. Όλες οι καθαρίστριες, οι συμβασιούχοι, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, οι έμποροι, οι καταστηματάρχες, οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό, οι νησιώτες, οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών, της Μαλακάσας, οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια, σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης, όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία κάνουν το σταυρό τους και ανάβουν κεριά στον κορυφαίο δημοκράτη και φιλολαϊκό πολιτικό. 

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανάβουν κεριά για όλα τα μέλη της οικογένειας που παλεύουν να ταϊσουν τον ελληνικό λαό και τραγουδάνε όπως η Εβίτα. Don’t Cry for me Argentina.

Όσοι παρακολουθούσαν χθες τη δημοσκόπηση του ΣΚΑΙ κατάλαβαν ότι μας πηγαίνει για εκλογές, πριν από το 5ο μνημόνιο. Ενδεχομένως μάλιστα να μας πάει σε κλίμα  νέων στοχευμένων μέτρων για τον κορωνοϊό ή σε ένα μείγμα ατμόσφαιρας έντασης με την Τουρκία και φόβου για τον στατιστικά ανύπαρκτο  covid-19. Σε τέτοιες καταστάσεις, με τέτοιες μαγειρεμένες ατμόσφαιρες, εκτιμά ότι ο κόσμος θα στραφεί προς την παρούσα και υπάρχουσα εκτελεστική εξουσία.

Ο υπουργός Οικονομίας, ο κος Σταϊκούρας προβλέπει για φέτος ύφεση 8%, ενώ μετριοπαθή ευρωπαϊκά κέντρα, υπολογίζουν  ότι η ύφεση στην Ελλάδα θα ξεπεράσει το 10% και ενδέχεται να φτάσει σε εφιαλτικά επίπεδα. Οι υπολογισμοί των κυβερνώντων αναφέρουν ότι θα έχουμε τουλάχιστον 160.000 νέους ανέργους. Αυτό αναφέρουν και εκτιμήσεις της Κομισιόν. Όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, αυτοί είναι οι συντηρητικοί και αισιόδοξοι υπολογισμοί. 

Η πραγματικότητα είναι ότι θα προστεθούν στις λίστες των ανέργων, πάνω από 200.000. Τα μέτρα που λήφθηκαν ήταν ακραία. Και αυτά που επιβάλλονται τώρα για τη λειτουργία των επιχειρήσεων είναι ανεφάρμοστα και αρκετά από αυτά φαιδρά έως γελοία.

Χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες διαμαρτύρονται και επισημαίνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά. Π.χ. δεν μπορεί να γίνει κατανοητό από κανένα, γιατί απαγόρευσαν τη λειτουργία των κυλικείων στους θερινούς κινηματογράφους.

Ακόμη, πολλοί δεν έχουν καταλάβει τα υγειονομικά μέτρα στις οργανωμένες παραλίες όταν γίνεται χαμός στις ανοργάνωτες.

Εξόντωσαν τον κλάδο των τουριστικών λεωφορείων. Διέλυσαν τους περισσότερους τουριστικούς κλάδους με βλακώδη και ανεφάρμοστα μέτρα.

Όλα τα νησιά μας είναι άδεια ακόμη από εξωτερικό και εσωτερικό τουρισμό.  Οι πάντες αντιμετωπίζουν με απόγνωση, με τρόμο αυτό το καλοκαίρι, αυτή τη χρονιά. Η άδεια και νεκρή από κίνηση εικόνα των αεροδρομίων δείχνει ότι η πρώτη αιτία θανάτου του κόσμου, η φτώχεια, εγκαθίσταται στην Ελλάδα της νεοφιλελεύθερης σκέψης.

Όλα τα μηνύματα που έρχονται για τον covid, έρχονται πλέον από περιοχές με φαβέλες της νοτίου Αμερικής. Εκεί, θερίζει ακόμα ο κορωνοϊός. Στην πραγματικότητα θερίζει η έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων. Εκεί δεν υπάρχει ούτε χλωροκίνη, ούτε αζυθρομυκίνη, ούτε καν οικονομική δυνατότητα για παρακεταμόλη.

Οι πλούσιες περιοχές της Βραζιλίας, του Μεξικού και του Περού ζούνε καλά χωρίς την απειλή του covid-19. Οι περιφέρειες, τα χωριά, οι φαβέλες, τροφοδοτούν ακόμα με τον απαραίτητο τρόμο, τα καλοπληρωμένα κανάλια διαφόρων κυβερνήσεων που επιβάλλουν έλεγχο του πληθυσμού με τη φοβία του κορωνοϊού. Εδώ στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη, αντί να προαναγγέλλει θέσεις εργασίας, ανακοινώνει την πρόθεσή της να στείλει στην ανεργία, 30.000 εργαζόμενους στα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ.

Επίσης, παρά τις διαψεύσεις του γόνιμου για ξεπουλήματα  Κώστα Καραμανλή junior, ετοιμάζει συμπράξεις και παραχωρήσεις για την ΕΥΔΑΠ, που παραμένει κερδοφόρος, τόσο για τους δανειστές, όσο και για το ελληνικό δημόσιο.

Η κυβέρνηση, επιδεικνύουσα αρκετά στοιχεία οικογενειακής επιχείρησης, θέλει να ανοίξει δρόμους, επενδυτικούς δρόμους για το στενό συνεργάτης της, κο Περιστέρη. Θέλει να τον έχει καλά ταϊσμένο, χορτάτο, κατάλευκο περιστέρι, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.  Θέλει να δώσει δουλειές στον Βαγγέλη Μυτιληναίο. Ο Βαγγέλης τα έχει βρει με την οικογένεια, καλύτερα από ό,τι τα είχε βρει με τους προηγούμενους. Λογικό…

Άλλο πράγμα η Αγία Οικογένεια και άλλο πράγμα η Αριστερά και ο Τσίπρας. Ο Βαγγέλης θέλει κομμάτια από τη ΔΕΗ. Θέλει και αυτός μερίδιο στις κατασκευές. Στις νέες δομές φιλοξενίας μεταναστών. Τώρα με τη ΔΕΗ και με το φυσικό αέριο, οι δουλειές ανοίγουν. Μπορεί να πεθάνουν χιλιάδες οικογένειες από την πείνα, αλλά η ομάδα εκείνων που ασχολούνται με το φυσικό αέριο, θα βγάλει δισεκατομμύρια. Οπωσδήποτε, δεν θα μείνει απέξω η Σαγράδα Φαμίλια. Ο αεικίνητος ανιψιός, φροντίζει για το θείο του. Φροντίζει για τις θείες του. Φροντίζει για όλα τα μέλη της οικογενείας. Για τους επόμενους 2 αιώνες.

Έχουν να μοιράσουν, αν πάρουν τα λεφτά και παρακαμφθεί το εμπόδιο της Φιλανδίας, 32 δις. Είναι μία εκπληκτική τούρτα σοκολάτα φράουλα. Διώροφη. Την οποία μεταφέρουν στο κέντρο της αίθουσας τα …τρία παλικάρια του Μαξίμου.   Οι λεοντιδείς του Μητσοτάκη. Ο ανιψιός, Γρηγόρης Δημητριάδης. Η ενέργεια. Η δύναμη. Το delivery. Ο μέγιστος Γιώργος Γεραπετρίτης. Ο πεθερός του δεξί χέρι του Περιστέρη. Μανούλα στα οικονομικά. Η οικογένεια ρίχνει πολύ καλαμπόκι στα περιστέρια του Άγνωστου Στρατιώτη. Τρίτος, ο περίφημος, ο δίκαιος, ο επεμβαίνων σε θέματα δικαιοσύνης, ο κριτής εισαγγελέων, ο εκπληκτικός, αυτός που ξεπήδησε από ταινία του Netflix, ο Άκης Σκέρτσος. Αυτοί οι τρεις, θα επιμεληθούν της ΤΟΥΡΤΑΣ. 32 δισ. θα πάρουμε με το 5ο μνημόνιο και τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις. Όλοι θα φάνε, όλοι θα πιούνε και οι κάτοικοι αυτής της χώρας, νηστικοί θα κοιμηθούνε.

Στη μέση, τα μαύρα κοστούμια. Οι μαύρες γραβάτες. Τα λευκά κολάρα και γύρω γύρω οι φαβέλες. Τα παραπήγματα που έχουν δίπλα στα εικονίσματα, την εικόνα του Τσιόδρα. Και στην κουζίνα, εκεί στη γωνία, πάνω από τον κάδο απορριμμάτων τη φωτογραφία του Χαρδαλιά. 32 δισεκατομμύρια. Το όνειρο κάθε σωστής οικογένειας που θέλει να προκόψουν όλα τα ανίψια και οι ανιψιές της. Τζακ ποτ. Τζόκερ. 32 δισεκ.

Αν ζούσε ο αείμνηστος θα έλεγε: « αυτό ούτε ο Ναζωραίος δεν μπορεί να το κάνει!». Θέλω να σκεφτείτε: πόσες ανεμογεννήτριες θα πάρουμε από τους Γερμανούς. Πόσες αναθέσεις θα κάνουμε στη Siemens. Πόσες νέες υποδομές θα φτιάξει το τρίο. Οι κύριοι Μυτιληναίος, Περιστέρης και Καλιτζάτζης.

Πόσες νέες ταυτότητες θα βγάλουμε. Εκατομμύρια, διαχειριζόμενα από τον κο Πιερρακάκη, στη δική μας Silicon Valey. Σόρος και Γκέιτς λένε τα καλύτερα λόγια για τον Κυριάκο μας. Ήδη δύο εκλεκτοί  και μορφωμένοι άνθρωποι που έχουν στενές σχέσεις με τον κο Σόρος, κουβεντιάζουν με τον πρωθυπουργό μας. Οι αδελφοί Ζαβού. Φυσικά, τόσο ο Σόρος, όσο και ο Γκέιτς αλλά και το κυβερνητικό επιτελείο, σκέφτονται μόνο τους Έλληνες πολίτες. Πώς θα ανταπεξέλθουν στην κρίση.

Τεράστιο ανάστημα ο σημερινός πρωθυπουργός. Φιλάνθρωπος και προστάτης του λαού. Η χθεσινή δημοσκόπηση ήταν το κάτι άλλο. Όποιος την είδε κατάλαβε γιατί είμαστε σε τέτοια καλή οικονομική κατάσταση, τέτοιο βιοτικό επίπεδο, τέτοια ατμόσφαιρα ανασφάλειας και τέτοια κατάσταση οικονομίας.»

pronews.gr

Διαβάστηκε 892 φορές