Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:50: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 18:25

Κράτος εν κράτει

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Σε πρόσφατο σημείωμά μας, με αφορμή τους ελέγχους από την Οικονομική Αστυνομία και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε τρεις πολύ γνωστές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στο λεγόμενο «μεταναστευτικό – προσφυγικό» ζήτημα αναρωτηθήκαμε για πόσο ακόμη θα παραμένει ανέγγιχτο το… κράτος των ΜΚΟ.

Πέραν του πιπεράτου της υπόθεσης, ότι δηλαδή δομές που φιλοξενούν ασυνόδευτα ανήλικα, δαπανούν περίπου 2.000 ευρώ (!) τον μήνα για τη σίτιση, εκπαίδευση, διαμονή, ρουχισμό του κάθε παιδιού (!), τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη. Ωστόσο το… κράτος των ΜΚΟ φαίνεται πως θα παραμείνει για πολύ καιρό ανέγγιχτο. Και το θέμα δεν είναι μόνο οι οικονομικές ατασθαλίες –αν λάβουμε υπόψη την έρευνα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) που μιλά για κακοδιαχείριση και παρατυπίες στη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα- αλλά και η προπαγάνδα που κάνουν οι ΜΚΟ.

Στα βίντεο, που εδώ και καιρό βρίσκονται στο διαδίκτυο, όπου οι δικηγόροι των ΜΚΟ δασκαλεύουν τους εισβολείς για το τι πρέπει να πουν για να πείσουν πως δικαιούνται άσυλο, ήρθε να προστεθεί αυτή η φωτογραφία που δημοσίευσαν «Τα Νέα της Λέσβου». Εδώ πραγματικά πιάστηκαν “στα πράσα” να εμπαίζουν την νοημοσύνη μας! Σε παραλιακή περιοχή της Παναγιούδας, στη Λέσβο, έστησαν σκηνικό με δήθεν “δυστυχισμένους πρόσφυγες”, που τάχα θαλασσοπνίγονται και «ξεβράζονται» στην παραλία… Ωστόσο έχουν το κουράγιο να δίνουν και συνεντεύξεις σε τηλεοπτικό συνεργείο, που τους ακολουθεί μέσα στα κύματα… Κύματα που βεβαίως –για να επισφραγιστεί το γελοίο του πράγματος- φτάνουν μέχρι το γόνατο… Για την ώρα λοιπόν τα “μητρώα” και ο δήθεν έλεγχος των ΜΚΟ, παραμένει στα χαρτιά και στις «καλές» προθέσεις…

Την ίδια ώρα, παρά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας, που προέκυψαν στο πλαίσιο του περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού, και είναι ακόμη σε ισχύ κάτοικοι και φορείς της περιοχής καταγγέλλουν πως οι διαμένοντες στο Κέντρο Μεταναστών της Μόριας συνεχίζουν να μπαινοβγαίνουν σε αυτό και να λεηλατούν την ευρύτερη περιοχή. Ας θυμηθούμε πως όταν υπήρξαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη δομή προσφύγων – μεταναστών της Ριτσώνας, ένας αλλοδαπός από τη βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη…. Για συλλήψεις και κυρώσεις, φυσικά ούτε λόγος! Ούτε στη Ριτσώνα, ούτε στη Μόρια…
Δυστυχώς ούτε ο κορονοϊός μπόρεσε να επιβάλλει την νομιμότητα στο… κράτος των δομών προσφύγων – μεταναστών, που τελούν υπό την «υψηλή» προστασία και έλεγχο των ΜΚΟ. Κράτος εν κράτει στην κυριολεξία. Δεν είναι όμως υπερβολή, όταν δεν εφαρμόζεται κανένα σημείο του νόμου σε μια περιοχή, ούτε καν σε σχέση με το υγειονομικό σκέλος μιας πανδημίας, αυτή η περιοχή να χαρακτηριστεί ως μια περιοχή μειωμένης εθνικής κυριαρχίας.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 856 φορές