Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  1:58: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 18:12

Σπήλιος Λιβανός " ...Πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία.."

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αμέσως μετά τη σταδιακή άρση των  περιοριστικών μέτρων, συναντήθηκε χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο , με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας κ.  Παναγιώτη Τσιχριτζή, τον  Β' Αντιπρόεδρο κ.  Γεώργιο  Σωτηρόπουλο, τον πρόεδρο της ‘Ενωσης Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστο Κωστακόπουλο και τον πρόεδρο της ΄Ενωσης Επαγγελματιών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας κ. Κωνσταντίνο Ναστούλη.

Στην εισηγητική του τοποθέτηση, ο κ.  Λιβανός αναφέρθηκε στην περηφάνια που αισθάνονται οι ‘Ελληνες και οι Ελληνίδες για τον τρόπο με τον οποίον η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού και την παγκόσμια αναγνώριση  της συλλογικής μας προσπάθειας.  

Ο βουλευτής στάθηκε ιδιαίτερα στην παρακαταθήκη που αφήνει η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη σχέση πολίτη – Πολιτείας, που επί σειρά ετών ήταν βαριά τραυματισμένη.
«Η νέα σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών με το κράτος και τους Θεσμούς, αλλά και η εικόνα αξιοπιστίας της Ελλάδας στο εξωτερικό  είναι ιδιαίτερα σημαντικές, καθώς θέτουν στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη και τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου στη χώρα», σημείωσε και πρόσθεσε :  «Πρέπει να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία. Να επανασχεδιάσουμε την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση, προκειμένου να ενισχύσουμε την καινοτομία και  τον εκσυγχρονισμό στην παραγωγή, την εξωστρέφεια, τις εξαγωγές αλλά και τον στόχο της αυτάρκειας».
Κατά τη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση τόσο για τις συνέπειες της πανδημίας στο εμπόριο, την εστίαση και τον τουρισμό όσο όμως και στις προοπτικές και τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναληφθούν για τον περιορισμό τους και την δημιουργία ευοίωνων αναπτυξιακών προοπτικών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ συζήτησε αναλυτικά με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού τα μέτρα ενίσχυσης των κλάδων της οικονομίας που βάλλονται.
Για τους φλέγοντες κλάδους της εστίαση και του τουρισμού τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, με προτεραιότητα στις  συνεπείς επιχειρήσεις.

Οσον αφορά στις προτεραιότητες για την Αιτωλοακαρνανία στην μετά-κορωνοιό εποχή, ο κ. Λιβανός  υπογράμμισε  τη σημασία δημιουργίας ταυτότητας,  brand name, την ανάγκη συνέργειας τουρισμού και πρωτογενούς τομέα  και τη σημασία της ανάδειξης των τοπικών μας προϊόντων.

Ειδικά για τη φετινή χρονιά, συζητήθηκε η ανάγκη περαιτέρω τόνωσης του τοπικού τουρισμού με την ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού και τη χορήγηση  Voucher.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάγκη προκήρυξης πολυετών -έναντι μονοετών - μισθώσεων των παραλιών, προκειμένου να δοθούν περισσότερα κίνητρα για ουσιαστικότερες επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν το παρεχόμενο προϊόν.