Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:31: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 13:39

Σπήλιος Λιβανός " ...Η προσπάθειά μας να ανακουφίσουμε τα νησιά δεν μπορεί να αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των πόλεων της υπόλοιπης Ελλάδας..."

Κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής χθες επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, έκανε παρέμβαση και για την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Μεσολόγγι.

Συγκεκριμένα, πρότεινε, όπως είπε, «στους υπουργούς της κυβέρνησής μας να υπάρξει ασφυκτικότερος έλεγχος στους διεθνείς οργανισμούς και στον ΔΟΜ και να τους συντονίζουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά, γιατί πχ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Μεσολόγγι, οι πολίτες φιλοξενούν εδώ και περίπου δύο χρόνια, 300 πρόσφυγες/μετανάστες στο ένα από τα δύο ξενοδοχεία της πόλης. Προσφάτως, ο ΔΟΜ, προκήρυξε διαγωνισμό στον οποίον μειοδότησε και το δεύτερο ξενοδοχείο της πόλης ( δεν υπάρχει τρίτο ) για να φιλοξενήσει νέους πρόσφυγες/μετανάστες από τα νησιά. Θα πρέπει να υπάρχει ένας καλύτερος συντονισμός, γιατί αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η προσπάθειά μας να ανακουφίσουμε τα νησιά δεν μπορεί να αντιστρατεύεται τα συμφέροντα των πόλεων της υπόλοιπης Ελλάδας, είτε στα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό, είτε σε ζητήματα δημόσιας υγείας», σημείωσε ο κ. Λιβανός.

Απαντώντας στην κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιαννούλη, που χαρακτήρισε τα ανωτέρω ως «πολικάντικη προσέγγιση» ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον ίδιον αλλά και το κόμμα του να ρωτήσουν τους βουλευτές Αιτωλοκαρνανίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τα στελέχη του κόμματός τους στον νομό, να τους πουν ποια είναι η δική τους θέση για το ζήτημα της μετεγκατάστασης και άλλων προσφύγων/μεταναστών στο Μεσολόγγι. «Σέβομαι την άποψή σας αλλά θέλω να δω τι θα σας πουν οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα στελέχη του κόμματός σας στον νομό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβανός.