Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  1:39: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 08 Μαϊος 2020 18:12

Σημεία ομιλίας προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για θέματα Μεταναστευτικής Νομοθεσίας

ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ & ΑΣΥΛΟΥ: 

"ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ 4636/2019 (Α'169), 4375/2016 (Α'51), 4251/2014 (Α'80) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ"


 

Συζητάμε σήμερα ένα σοβαρό νομοσχέδιο και από τους 158 βουλευτές της ΝΔ βρίσκονται εδώ μόνο 5 βουλευτές. Μιλάμε για ένα νομοσχέδιο που αφορά το μέλλον της χώρας μας, αφού κι εσείς λέτε ότι είναι η ναυαρχίδα σας. Είτε λοιπόν οι υπόλοιποι δεν θέλουν να το υπερασπιστούν γιατί δεν συμφωνούν είτε αγρόν ηγόραζαν.

Να πω για τον ΣΥΡΙΖΑ και το θέμα της MARFIN ότι προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι η δολοφονία 4 ανθρώπων δεν έγινε καταλύτης να ενωθούν τα κόμματα απέναντι στην βία. Θα έπρεπε αύριο να είμαστε όλοι εκεί, γιατί καμμία κυβέρνηση έως σήμερα δεν μπήκε στον κόπο να αποζημιώσει τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν. Και η αποζημίωση ως ποσό δεν είναι σημαντική όταν κάποιος έχει χάσει τον άνθρωπό του αλλά είναι μία απόδειξη από την πολιτεία ότι οι άνθρωποι χάθηκαν άδικα.

Να πάμε στις συγκεντρώσεις. Έγιναν κάποιες συναθροίσεις στην Αγ. Παρασκευή από 300 – 400 άτομα και στείλατε τα ΜΑΤ. Αν θέλατε να είστε ακριβοδίκαιοι θα έπρεπε είτε να τους συλλάβετε είτε να τους αφήσετε ελεύθερους. Όλους. Κυνηγήσατε τους παπάδες, απαγορεύσατε τα μικρόφωνα, απαγορεύσατε τις λειτουργίες, κλείσατε τις εκκλησίες και όλοι είπαμε ότι πρόκειται για μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς του ιού. Σήμερα όμως στο θέμα των συναθροίσεων κάνετε πίσω, ενώ στα λόγια είστε μεγαλόστομοι. Εγώ πρέπει να σας πω ότι δεν είμαι υπέρ της σύλληψης ούτε υπέρ του κλεισίματος των Εκκλησιών. Αλλά βλέπω ότι όταν κάνουν πορεία το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ εσείς στη ΝΔ ζορίζεστε.

Για τη ΝΔ ο Τσιόδρας είναι σαν τον Ίκαρο, που του άρεσε ο ήλιος, ανέβηκε ψηλά και κάηκε. Έτσι κι εσείς αυτόν τον άνθρωπο τον κάψατε από την πολλή δημοσιότητα.

Πείτε μου πόσο σοβαρή μπορεί να είναι μια κυβέρνηση η οποία σε ένα χρόνο φέρνει 4 νόμους και 4 τροπολογίες για το ίδιο θέμα. Και αναφέρομαι στους λαθρομετανάστες, που εσείς τους λέτε πρόσφυγες και μετανάστες. 4 νομοσχέδια και 4 τροπολογίες σημαίνει πως είτε πρώτα νομοθετούσατε επί χάρτου και στο πόδι ή τώρα το νομοσχέδιο του κ. Μηταράκη είναι ένα πραγματικά μεγάλο νομοσχέδιο και λύνει το πρόβλημα.

Νωρίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για την Σύμβαση της Γενεύης σχετικά με την προστασία των λαθρομεταναστών και την απαγόρευση των απελάσεων. Καταθέτω στα πρακτικά το αντίγραφο του άρθρου 32 της Σύμβασης της Γενεύης το οποίο λέει πως οι χώρες δεν θα απελαύνουν πρόσφυγες και νόμιμους μετανάστες ει μη μόνο για λόγους εθνικής ασφαλείας ή δημοσίας τάξεως. Και εδώ έχουμε ένα γεγονός. Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται χωρίς χαρτιά γιατί τα πετούν στην θάλασσα. Άρα είναι επικίνδυνοι για την δημόσια τάξη της χώρας. Υπάρχουν λόγοι απέλασης. Η Σύμβαση της Γενεύης επιτρέπει τις απελάσεις όταν αυτές επιβάλλονται από εθνικούς λόγους. Σήμερα επίσης διακινείται ένα απόρρητο έγγραφο της FRONTEX που λέει ότι προβλέπει νέα συρροή λαθρομεταναστών στα ελληνο - τουρκικά σύνορα τους επόμενους μήνες. Δεν συντρέχουν λοιπόν λόγοι για να κλείσουμε τα σύνορά μας; Συντρέχουν! Δεν συντρέχουν λόγοι για να κάνουμε απελάσεις; Συντρέχουν!

Και θα ήθελα στο σημείο αυτό να σας ζητήσω να μην ξαναπείτε ότι είμαστε το μοναδικό κόμμα που διαφωνούμε με την μεταφορά των λαθρομεταναστών από τα νησιά. Εμεις διαφωνούμε με την μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και προτείνουμε να γίνουν δομές, κανονικές και με ανθρώπινες συνθήκες, στα ακατοίκητα νησιά. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό πείτε το. Θα το καταλάβουμε. Όχι όμως να λέτε ότι όλοι εδώ μέσα συμφωνείτε εκτός από εμάς στην Ελληνική Λύση.

Προχωρήστε να κάνετε ένα άρθρο για τις ΜΚΟ. Τι το καλό έχουν αυτές οι ΜΚΟ που δεν τις αγγίζει καμμία κυβέρνηση;

Πάμε στο άρθρο 6, στο οποίο λέτε ότι η καταγραφή των λαθρομεταναστών θα γίνεται βάσει των στοιχείων που δηλώνουν οι ίδιοι. Δηλαδή ο καθένας θα δηλώνει ό,τι θέλει.

Το άρθρο 16 προβλέπει ότι κάθε μετανάστης θα μπορεί να ανατρέψει την έννοια της ασφαλούς χώρας. Δηλαδή όποιος μετανάστη θέλει να ανατρέπει το αίσθημα ότι η τουρκία είναι ασφαλής χώρα.

Ακολουθείστε το παράδειγμα της Αυστραλίας, των ΗΠΑ, της Δανίας που πηγαίνουν τους λαθρομετανάστες στα ακατοίκητα νησιά. Γίνονται έλεγχοι, υπάρχουν δομές, οι άνθρωποι ζουν σε ένα καλό περιβάλλον. Αλλά δεν βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές.

Με το άρθρο 56 θέτετε όλο το δημόσιο στην  υπηρεσία των λαθρομεταναστών. Και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Εμεις όμως θα πληρώσουμε. Οι Έλληνες. Όχι η ΕΕ όπως ψευδώς λέγατε ότι παίρνατε χρήματα από την ΕΕ. Επίσης γιατί κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις για τους λάθρομετανάστες; Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ίδιο φωνάζατε και είχατε δίκιο. Τώρα γιατί κάνετε το  ίδιο; Γιατί είστε ακριβώς ίδιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ και απόλυτα προβλέψιμοι.

Θέλω στο σημείο αυτό να καταγγείλω τους δημάρχους, που τους μπουκώσατε με μερικά εκατομμύρια ευρώ και ξαφνικά αγάπησαν τους λαθρομετανάστες. Λίγο καιρό νωρίτερα μάζευαν τον κόσμο στους δρόμους και φώναζαν για τα hot spots που φτιάχνατε και μέσα σε ένα βράδυ άλλαξαν γνώμη γιατί τους δώσατε χρήματα! Αυτοί όμως λέγονται αργυρώνητοι δήμαρχοι! Μπείτε στον κόπο να ακούσετε τους κατοίκους. Στην Μόρια οι άνθρωποι φωνάζουν ότι οι λαθρομετανάστες λεηλατούν τα χωράφια τους. Στην Σιντική καταγγέλλουν απίστευτα όργια μεταξύ των λαθρομεταναστών στα πάρκα. Και θα δείτε ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε ρατσιστικές εκφράσεις και αντιδράσεις μέσα στις τοπικές κοινωνίες. Σε ένα χρόνο από σήμερα θα τα ξαναλέμε. Τα ίδια. Γιατί στην ηπειρωτική Ελλάδα θα γίνουν εκρηκτικά μείγματα. Δεν αφομοιώνονται εύκολα αυτοί οι άνθρωποι, που έρχονται στην χώρα παράνομα, χωρίς χαρτιά, που πιστεύουν στην σαρία, που θεωρούν τη γυναίκα αντικείμενο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι φυλετιστές. Την φυλή τους και την θρησκεία τους την έχουν πάνω απ’ όλα, σε αντίθεση με εμάς που είμαστε ανεκτικοί σε ό,τι πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος.

Θα δώσετε καθεστώς ασύλου σε 18.000 αλλοδαπούς, δηλαδή 2/3 περισσότερους από όσους δέχονται και δίνουν άσυλοι οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Λύσεις υπάρχουν. Και τις σας τις έχουμε πει και θα τις ξαναπώ: Ακατοίκητα νησιά, διακοπή των επιδομάτων, κλείσιμο των ΜΚΟ, push back στην θάλασσα, ανέγερση φράχτη στον Έβρο.

Πάμε και στον κορωναϊό. Έχουμε γίνει δούλοι ενός αόρατου εχθρού. Ένας αόρατος εχθρός βρίσκεται πάνω από την Ελλάδα. Εξαπλώνεται συνεχώς ο φόβος και αυτό γίνεται με την βοήθεια των τηλεοπτικών καναλιών που τα πληρώσατε με δικά σας χρήματα. Και μεταφέρεται ο φόβος από άνθρωπο σε άνθρωπο γρηγορότερα από ό,τι μεταφέρεται ο κορωναϊός.

Κάθε χρόνο στις ΗΠΑ έχουν 360.000 πνιγμούς σε πισίνες. Τι πρέπει να κάνουν; Να κλείσουν όλη τη χώρα, επειδή ο αριθμός αυτός είναι ίδιος με τους θανάτους από τον ιό της γρίπης;

Έχω εδώ μια επιστολή 37 καθηγητών πανεπιστημίων που διαφωνούν με το κλείσιμο των Εκκλησιών και την απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας. Και λένε ότι είναι απαράδεκτο να βγαίνουν επιστήμονες και να λένε ότι ο κορωναϊός μεταδίδεται από την Θεία Κοινωνία. Καθηγητής Πανεπιστημίου, στο ΑΠΘ, ο κ. Κούβελας είπε το εξής απίστευτο: ότι ο αριθμός των θανάτων είναι επινόηση του Τσιόδρα για να δικαιολογηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης. Άρα ή ακούσατε τον Τσιόδρα και κάνατε έγκλημα κατά της Ελλάδας ή ο Τσιόδρας δεν λέει σωστά πράγματα. Κάτι δεν πάει καλά.

Εχουμε εδώ αποκαλύψεις, δημοσιεύματα που λένε ότι ο Σύψας, ο Τσιόδρας, καθηγητές, επιστήμονες παίρνουν χρήματα από τις φαρμακοβιομηχανίες. Και αυτοί οι καθηγητές που πιέζουν τον Έλληνα να κλειστεί στο σπίτι του οι ίδιοι παίρνουν λεφτά από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Θα σας πω ότι μόνο αυτός που θα καταφέρει να ξεπεράσει τους φόβους του θα είναι πραγματικά ελεύθερος. Και δεν το λέω εγώ. Το λέει ο Αριστοτέλης. Κλείσατε τον κόσμο στα σπίτια του. Φοβούνται να ακουμπήσουν ο  ένας τον άλλον. Φοβούνται να μιλήσουν. Τι είναι αυτά που κάνετε; Περάστε την χώρα στην κανονικότητα γιατί τα απόνερα της οικονομίας θα είναι τρομακτικά. Κυριολεκτικά πεθαίνουν οι άνθρωποι, οι επιχειρηματίες που έχουν τα μικρά μαγαζιά. Μην συνεχίζετε το ίδιο λάθος. Ανακοινώσατε ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης μόνο με το 1/4 της δυναμικότητάς τους. Μα πώς θα πληρώσουν οι επιχειρηματίες τις υποχρεώσεις οι οποίες δεν μειώνονται αντίστοιχα αλλά παραμένουν στο 100%; Και αυτό δεν πρόκειται να ξεπεραστεί σε ένα μήνα. Αλλά εάν υπήρχε σοβαρός υπουργός οικονομικών θα είχε παραιτηθεί. Γιατί βγήκε πριν μερικές ημέρες και μας είπε ότι φέτος η ύφεση θα είναι στο 4% και τελικά αποδεικνύεται από την Κομισιόν ότι θα είναι 9,6%! Και η ανεργία θα φθάσει στο 19%!

Ακούστε με και προχωρήστε να φτιάξετε τώρα μια λίστα με τις εταιρείες τροφίμων που θα περιλαμβάνει, παραγωγή, επιχειρήσεις, απασχολούμενους, κύκλο εργασιών και που είναι όλες ελληνικές και να ασκήσουμε πιέσεις για την καλλιέργεια και παραγωγή ελληνικών προϊόντων. (δείχνει και καταθέτει στα πρακτικά φωτο) Δείτε εδώ: στην αγορά κυκλοφορεί και πωλείται μέλι Κίνας, γιαούρτι Τσεχίας, γάλα Γερμανίας, ζάχαρη Γερμανίας! Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι η οικονομία. Γιατί με τις εισαγωγές σπαταλάτε 20 δισ. ετησίως για να φέρετε προϊόντα από το εξωτερικό, ενώ μπορούμε να ενισχύσουμε την δική μας παραγωγή και τους Έλληνες παραγωγούς. Θέλετε, λέτε, να φέρετε 230.000 εποχικούς εργαζομένους από την Αλβανία. Για ποιο λόγο; Δώστε κάτι παραπάνω και πάρτε Έλληνες. Γιατί ο Αλβανός που θα δουλέψει εδώ τα χρήματα που θα πάρει θα τα πάει στην Αλβανία. Ενώ αν δώσετε δουλειά στον Έλληνα θα έχουμε μεγαλύτερο κέρδος. Θα μείνουν τα χρήματα στην Ελληνική οικονομία. Είναι απλά πράγματα και δεν τα καταλαβαίνετε.

Και επιτέλους προχωρήστε σε άρση του εμπάργκο στην Ρωσία! Οι Έλληνες αγρότες στην Βόρειο Ελλάδα έστελναν τα ροδάκινά τους στην Ρωσία. Τώρα με τον εμπάργκο δεν μπορούν. Κάντε άρση του εμπάργκο! Το έκανε δια της πλαγίας οδού η Γερμανία. Το κάνουν άλλες χώρες. Δεν καταλαβαίνω γιατί εμείς δεν μπορούμε.

Κλείνοντας θα ήθελα να επαινέσω τον πρωθυπουργό γιατί σε συνέντευξη που έδωσε επαίνεσε τον καλύτερο κυβερνήτη της χώρας μας τον Ιωάννη Καποδίστρια. Θα ήθελα όμως ταυτόχρονα να στηλιτεύσω την επιλογή της κ. Αγγελοπούλου και του περίεργου συρφετού που αμαυρώνουν και ευτελίζουν το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια. Η επιλογή της κ. Αγγελοπούλου ήταν ατυχής. Στα πλαίσια της δημοκρατίας μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει αλλά το να λοιδωρεί τον μεγαλύτερο κυβερνήτη που έφτιαξε ταχυδρομεία, νόμισμα, πανεπιστήμια, δικαστήρια, τελωνεία έχει μεγάλη διαφορά. Ας αφήσουν κάποιοι τις ιδεολογικές τους αγκυλώσεις και ας φροντίσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια. Και το λέω αυτό γιατί σε αυτή τη χώρα είμαστε φιλοξενούμενοι. Γιατί όταν θα φύγουμε θα πρέπει να την παραδώσουμε στα παιδιά μας.