Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:45: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2020 18:52

Αν δεν μιλάγαμε για τον άνθρωπο που παρέδωσε μετά από τέσσερα χρόνια 20% απορρόφηση του ΕΣΠΑ

Εκ διαμέτρου διαφορετικές προσεγγίσεις από το Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Απόστολο Κατσιφάρα αναφορικά με το εφετινό τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο πρώην περιφερειάρχης διαπιστώνει πως η νυν περιφερειακή αρχή «απλά, συνεχίζει τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από τη δική μας διοίκηση». «40 εκ. € ετησίως τα προηγούμενα χρόνια, 12 εκ € το 2020. Ίσα ίσα για να συνεχίσουν τα έργα που διεκδικήσαμε, ωριμάσαμε και εντάξαμε εμείς με πολλή δουλειά και όραμα, όταν η νυν περιφερειακή αρχή και τότε αντιπολίτευση μιλούσε για «διαχείριση», λέει ο Απ. Κατσιφάρας.

Από την πλευρά του ο Νεκτ. Φαρμάκης μιλά για εμπροσθοβαρές και άμεσα υλοποιήσιμο πρόγραμμα έργων μιλά ο Ν. Φαρμάκης. Μάλιστα στις αιτιάσεις του Απ. Κατσιφάρα περί ελλείμματος στρατηγικής, οράματος και διεκδίκησης από την περιφερειακή αρχή η απάντηση του Νεκτ. Φαρμάκη είναι πως «για όποιους αντιλαμβάνονται τα έργα ως πολιτική – και μάλιστα προεκλογικών σκοπιμοτήτων – εμείς δεν σπεύδουμε στο τέλος της θητείας μας να προσφέρουμε υποσχέσεις εκατομμυρίων, αλλά στην αρχή της, να διαθέσουμε πραγματικά εκατομμύρια για πραγματικά έργα!»

Σημασία ωστόσο έχει πως πριν πει ο,τιδήποτε ο Απ. Κατσιφάρας, η όποια κριτική του θα ήταν περισσότερο πειστική, αν δεν μιλάγαμε για τον άνθρωπο που παρέδωσε μετά από τέσσερα χρόνια απορρόφηση του ΕΣΠΑ λίγο πάνω από το 20%. Και μάλιστα μια τόσο χαμηλή απορρόφηση όταν είχε προηγουμένως μια ακόμη θητεία για να προετοιμάσει το τρέχον ΕΣΠΑ.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 935 φορές