Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  2:07: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 19 Απριλίου 2020 11:30

Γ.Τράγκας: «Δεν είναι δυνατόν να σταματάει η ζωή μας για να κερδίσει ο Μπιλ Γκέιτς δισεκατομμύρια από τα εμβόλια»

Ο Γιώργος Τράγκας μίλησε στην εκπομπή του σχετικά με την οικονμική κρίση λόγω των απαγορεύσεων του κορωνοϊού αλλά και τους σχεδιασμούς διαφόρων κύκλων να βγάλουν δισεκατομμύρια, κρατώντας τους ανθρώπους στα σπίτια τους.

«Χριστός Ανέστη! Να ευχηθώ υγεία σε όλους τους Έλληνες, όπου και αν βρίσκονται, όπου και αν εργάζονται σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ελπίζω και προσεύχομαι να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα. Να αναπνεύσουμε ελεύθερα και να αποτινάξουμε όσο ταχύτερα γίνεται υπερβολικές σκέψεις που πάντα είναι νοσηρές και επιφέρουν λοίμωξη στη δημοκρατική ζωή, τα ατομικά δικαιώματα και την οικονομία.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά και της Ευρώπης. Ας ευχηθούμε με όλη μας την ψυχή, η ύφεση να μην πλήξει καίρια την εργασία εκατομμυρίων ανθρώπων στο δυτικό ημισφαίριο.

Για μια ακόμη φορά, μία γρίπη γεννήθηκε στην Κίνα και απλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Για μια ακόμη φορά, ένας ιός – κορονοϊός σκόρπισε θάνατο και πανικό.

Πολύ σύντομα θα έχουμε περισσότερα στοιχεία για τις ευθύνες του κρατικού εργαστηρίου ιολογίας εκεί στη Γιουχάν που είχε πάρει άδεια από τον ΠΟΥ, να παίζει – φυσικά σε εισαγωγικά το παίζει – με επικίνδυνους ιούς. Το Πεκίνο απαγόρευσε να πωλούνται άγρια ζώα – μεταξύ των οποίων και νυχτερίδες – στις λαϊκές αγορές, αλλά αυτό δεν θα αποσείσει τις ευθύνες του. Ήδη πυκνώνουν τα στοιχεία και οι αποδείξεις ότι ο κορονοϊός ξέφυγε από το εργαστήριο που βρίσκεται 12 χλμ από το κέντρο της Γιουχάν. Αυτοί έστειλαν τον θάνατο, τον πανικό και την οικονομική καταστροφή σε όλο τον κόσμο.

Επίσης ολοένα και περισσότερο φωτίζονται οι εγκληματικές ευθύνες του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας. Ας ελπίσουμε ότι θα επιστρέψουμε γρήγορα στην κανονικότητα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση η ανέχεια και η πείνα θα φέρουν περισσότερους θανάτους στη ζωή μας.

Ζούμε περίεργες και τοξικές ημέρες. Η αναγέννηση της φύσης, η Άνοιξη, καταπιέζεται και πνίγεται από τη σκιά των αναγκαστικών μέτρων και το φόβο που προκαλεί η νόσος. Η δική μου άποψη είναι γνωστή σε εσάς. Έχω την αίσθηση ότι υπερβάλλουν όσοι πάγωσαν το χρόνο και τη ζωή μας.

Σήμερα δεν θα κάνω κριτική για αυτό το Πάσχα και τα παράλογα που ζούμε. Για αυτά που ζούμε σε μια χώρα που έχει μηδενικά εντός εισαγωγικών κρούσματα COVID -19, λόγω δρακόντειων μέτρων αλλά δεν έχει αποκτήσει ανοσία.

Σήμερα θα σας δώσω κάποια στοιχεία που ήδη αναφέρονται στις εγκυρότερες εφημερίδες του κόσμου. Αφορούν κάποιους έξυπνους, σε εισαγωγικά, που θέλουν να βγάλουν δισεκατομμύρια από τη ζωή μας, θέλουν να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη εξουσία και δημιουργούν έναν υπερ- πανικό.
Οι πανδημίες γρίπης πάντα άφηναν εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς πίσω τους. Ποτέ δεν σταμάτησε η ζωή στον πλανήτη.

Είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η θέση διαφόρων Ελλήνων καθηγητών που λένε ότι το Πεκίνο δεν έχει ευθύνες, ότι ο ΠΟΥ δεν έχει ευθύνες και ότι ο κορονοϊός έφυγε από μία νυχτερίδα, πήγε σε ένα μυρμηγκοφάγο και από εκεί έγινε γκουρμέ στην κουζίνα ενός Κινέζου. Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι και Καναδοί, έχουν συγκεντρώσει συγκλονιστικές πληροφορίες για την απόδραση του ιού αυτού, από το κρατικό εργαστήριο ιολογίας της Γιουχάν.

Ήδη ο Εμανουέλ Μακρόν, αφού έδωσε άδεια να κυκλοφορήσει το πρωτόκολλο του Ντιντιέ Ραούλ σε όλα τα νοσοκομεία της Γαλλίας, υπογράμμισε ότι είναι σκοτεινή η διαχείριση των πληροφοριών για τον κορονοϊό από τους Κινέζους. Το Παρίσι ταυτίζεται απόλυτα με τον Πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος καταγγέλλει ανοιχτά το ρόλο του Πεκίνου και του ΠΟΥ.

Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι δεν είναι δυνατόν να σταματήσει η ζωή στον πλανήτη, για να κερδίσουν ορισμένοι τύπου όπως ο Μπιλ Γκέιτς δισεκατομμύρια από τα εμβόλια και την παραλυσία, την καραντίνα της ζωής των ανθρώπων, που τους θέλουν κλειδωμένους να επικοινωνούν, να εργάζονται και να ψυχαγωγούνται στην οθόνη ενός κομπιούτερ.

Παρά τις εντυπώσεις που δημιουργούνται από τους νεκρούς στην Αμερική, στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ο συνολικός αριθμός είναι πολύ μικρότερος, το 1/6 από τον ετήσιο αριθμό της συνήθους γρίπης, που φτάνει από 350.000 έως 600.000.

Ήδη η παγκόσμια κοινότητα και ειδικά το δυτικό ημισφαίριο αντιλαμβάνεται ότι ανατρέπεται η παγκόσμια τάξη πραγμάτων και ότι η Κίνα θέλει να πάρει λόγω του ιού που έσπειρε, το πάνω χέρι στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό, πολύ σωστά κάνει ο Τραμπ, ο Εμανουέλ Μακρόν και οι άλλοι δυτικοί δεν θα το επιτρέψουν.

Φυσικά αποδείχθηκε ότι η Δύση δεν έδινε μεγάλη σημασία στα συστήματα υγείας. Πουθενά δεν υπήρχαν ούτε οι απαραίτητες μονάδες εντατικής θεραπείας, ούτε τα απαραίτητα αναλώσιμα. Μάσκες και γάντια. Όπως συνέβη και παλαιότερα με τη γρίπη του Χονγκ Κονγκ και την Ασιατική γρίπη. Τότε θρηνήσαμε εκατομμύρια νεκρούς. Πάλι από κινέζικους ιούς. Τώρα, έχουμε λιγότερα θύματα αλλά επικράτησε παγκόσμιος πανικός και διαταραχή της οικονομικής τάξεως. Η αμερικανική διοίκηση, κατά τη γνώμη μου, έχει απόλυτο δίκιο.

Δεν είναι δυνατόν το 3% ανεργία που είχε η Αμερική, να γίνει τώρα 15%. Αυτό θα φέρει περισσότερους θανάτους και μεγαλύτερη δυστυχία. Αυτό έγινε αντιληπτό και στη Γαλλία. Και καλά θα κάνει να το καταλάβει και η ελληνική κυβέρνηση αποφεύγοντας οποιονδήποτε πολιτικό ναρκισσισμό.

Εδώ στην Ελλάδα, έχουμε ίσως τους καλύτερους γιατρούς του κόσμου. Ευτυχώς είχαμε λίγα κρούσματα. Εδώ λοιπόν η επιτροπή δημόσιας υγείας αλλά και οι Έλληνες γιατροί έβαλαν γρήγορα το πρωτόκολλο θεραπείας του Γάλλου Καθηγητή Ραούλ σε όλα τα νοσοκομεία. Έδωσαν αμέσως υδροξυχλωροκίνη και αζυθρομυκίνη που είναι φθηνά φάρμακα. Επίσης, οι λαμπροί καρδιολόγοι μας, έβαλαν στον συνδυασμό και την κολχικίνη για αυτούς που έχουν επιπλοκές στην καρδιά. Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κλινικές μελέτες, βλέποντας ότι τα φάρμακα αυτά, σηκώνουν αμέσως τους ασθενείς δεν δίστασαν να τα δώσουν.

Εδώ, πρέπει να πω, ότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση και από τον ΕΟΦ, αλλά τελικά επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις και βρέθηκαν τα λεφτά. Έδωσε η γιουνιφάρμα χρήματα για την αγορά χλωροκίνης από την Ινδία. Εδώ λειτούργησε σωστά ο μηχανισμός υγείας. Έστω και με ρεφενέ ιδιωτικής εταιρίας. Παρόλα αυτά, κάποιοι τροφοδοτούσαν με στοιχεία πανικού, όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα. Δημιουργούσαν ένταση, λες και είχαμε τους νεκρούς της Ιταλίας ή της Ισπανίας. Αυτό ήταν απαράδεκτο. Άλλο πράγμα να λες, πλύνε τα χέρια σου, περιόρισε τις κινήσεις σου, κράτα αποστάσεις και άλλο να βάζεις, εκατομμύρια ανθρώπους σε θηριώδη καραντίνα και να τους τρομοκρατείς όλη την ημέρα, λες και έχεις εκατόμβες νεκρών ή χιλιάδες κρούσματα.

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση, ήταν ότι ορισμένοι πρόβαλαν και εξακολουθούν να προβάλλουν ακριβά φάρμακα που πρόκειται να έρθουν στην Ελλάδα. Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν δημόσιες θέσεις. Δεν καταλαβαίνουν ότι γίνονται αντιληπτές οι προθέσεις τους.

Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι ο ΠΟΥ μας έχει κατατάξει επιδημιολογικά στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι στις περιοχές των ευρωπαϊκών χωρών. Γενικά τα Βαλκάνια, δεν είχαν κρούσματα. Σερβία, Ελλάδα, Αλβανία και Βουλγαρία ελάχιστα.

Συμμορφωθείτε και σήμερα με τα μέτρα και αποφύγετε τριβές και ταλαιπωρίες με τις αστυνομικές αρχές και τον κο Χαρδαλιά. Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα 24ωρα όλος ο κόσμος θα επανέλθει σε κανονικότητα και το ίδιο θα κάνει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, για να μην καταστραφούμε. Η καραντίνα δεν φέρνει κοινωνική ανοσία. Η δρακόντεια καραντίνα, τα οριζόντια μέτρα, δεν φέρνουν κοινωνική ανοσία. Ενδεχομένως, ο ιός να επιστρέψει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή και σε μολυσματικές ασθένειες που φέρνει η πείνα και η δυστυχία. Έχω την αίσθηση, προσεύχομαι, να επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις, για να μην διαλυθούμε. Έχω την αίσθηση ότι δεν πρέπει να θριαμβολογεί κανείς, επειδή ενδέχεται η ύφεση να φτάσει στην Ελλάδα στο 11%.

Ας βρούμε τρόπους, να γιορτάσουμε σήμερα το Πάσχα με ηρεμία και ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Σήμερα γιορτάζουμε ένα ιδιαίτερο Πάσχα. Οι παλαιότεροι δεν θυμόμαστε κάτι τέτοιο, ακόμα και σε χαλεπές περιόδους. Ακόμα και σε σκοτεινές περιόδους που είχαμε εκπτώσεις στη Δημοκρατία και στην Ελευθερία. Οι νεότεροι, θα το θυμούνται στο μέλλον, αλλά σίγουρα δεν θα λένε «ήμουν και εγώ εκεί», γιατί ενδεχομένως να έχει καταγραφεί ως μεγάλο φιάσκο. Και αυτό δεν το λέω εγώ, το λένε παγκοσμίου φήμης καθηγητές σε άρθρα τους και συνεντεύξεις τους.

Η εκτίμησή μου είναι ότι, η αποφασιστικότητα, το πολιτικό ρίσκο που παίρνει επάνω του ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Εμανουέλ Μακρόν, η βρετανική κυβέρνηση αλλά και άλλες μεγάλες χώρες του δυτικού ημισφαιρίου να επανεκκινήσουν γρήγορα την οικονομία, θα εμποδίσει ένα οικονομικό κραχ τύπου 1929. Θα εμποδίσει να έχουμε εκατομμύρια ανέργους και μεγάλη πείνα.

Διατηρείστε την αισιοδοξία σας, διατηρείστε την ελπίδα σας. Τον τελευταίο καιρό περάσαμε άσχημες ώρες, είδαμε δραματικά γεγονότα να ξετυλίγονται στον κόσμο, ακούσαμε φαιδρότητες αλλά είμαστε όρθιοι. Μένουμε όρθιοι. Εύχομαι, να επιστρέψουμε εγκαίρως και εμείς στην κανονικότητα, για να μην θρηνήσουμε θύματα, πραγματικά θύματα από φτώχεια και ασθένειες που δεν θα φέρει ο covid αλλά η ανοησία του ανθρώπου. Καλό Πάσχα να έχετε όλοι σας!»
 

pronews.gr

 
Διαβάστηκε 1094 φορές