Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  8:30: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 18:49

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν σε Αιγαίο και Κρήτη

γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 

Είναι γνωστός πλέον και στον κάθε κακόπιστο ο μεγαλοϊδεατισμός του Τούρκου Σουλτάνου Ρ. Τ. Ερντογάν για την αναβίωση επί των ημερών του της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας! Που περιελάμβανε την Αίγυπτο, τη Λιβύη, τη Συρία, την Ελλάδα!

Σχέδιο, που εν τοις πράγμασι ανατράπηκε στην Αίγυπτο, καθιστώντας τον Πρόεδρο Χαλίλ αλ Σίσι, ορκισμένο εχθρό της Τουρκίας. Ο οποίος στις 3 Ιουλίου 2013 με στρατιωτικό πραξικόπημα εκδίωξε τον μέχρι εκείνη τη στιγμή Πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι και την ισλαμική, φιλότουρκη κυβέρνησή του!

Σχέδιο που στραπατσαρίστηκε στη Συρία και στις αρχές Μαρτίου σύρθηκε σε συμφωνία με τη Ρωσία, από την οποία βγήκε πολλαπλά ζημιωμένος. Αφού πέραν της διπλωματικής ήττας, στη βορειοδυτική Συρία θρήνησε και εκατόμβη νεκρών Τούρκων στρατιωτών.

Σχέδιο που συνεχώς αποτυγχάνει στη Λιβύη, αφού ο σύμμαχος του Ρ. Τ. Ερντογάν και “αδελφός Τούρκος”, Πρόεδρος της κυβέρνησης της Τρίπολης (“κυβέρνηση” Εθνικής Ενότητας - GNA) Φαγέζ αλ Σάρατζ, έχει περιχαρακωθεί στην πρωτεύουσα της Λιβύης, που καθημερινά σφυροκοπείται από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, ο οποίος ελέγχει το 90%+ του Λιβυκού κράτους (παρ΄ ότι ο Σάρατζ τις τελευταίες ώρες επανέκτησε δυο παραλιακές πόλεις). Υποστηριζόμενος (ο Χάφταρ) από την Ρωσία, την Γαλλία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμμέσως πλην σαφώς κι από το Ισραήλ!

Ενώ ο Σάρατζ αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ (πώς αλλιώς θα μπορούσε να γίνει;) και υποστηρίζεται σφόδρα, παντί τρόπω από την Τουρκία!

Που μια ολοσχερής επικράτηση του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ θα σημάνει την ακύρωση της συμφωνίας του Νοεμβρίου 2019 μεταξύ του Ρ. Τ. Ερντογάν και του Φαγέζ αλ Σάρατζ, περί της χάραξης θαλασσίων συνόρων, αλλά και τη δημιουργία ΑΟΖ!

Να μην εφησυχάζει η ελληνική κυβέρνηση και η ηγεσία του Στρατού μας…

Ωστόσο ο αμετροεπής Τούρκος Σουλτάνος, στα τέλη του Φεβρουαρίου 2020 αποφάσισε να ανοίξει νέο πολεμικό μέτωπο στα Ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου, με σκοπό να διασπάσει την ελληνική αμυντική γραμμή.

Από όπου αποχώρησε δαρμένος και με καταρρακωμένο ηθικό, λόγω της σθεναρής αντίστασης που προέβαλλε η Ελλάδα! Όμως παρά τα συνεχή χαστούκια που δέχεται και παρ΄ ότι έχει πλέον οξύτατο πρόβλημα και στο εσωτερικό της χώρας του, δεχόμενος δριμεία κριτική, εν τούτοις γίνεται πιο επικίνδυνος και γι΄ αυτό η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να εφησυχάζει!

Αφού στο σαλεμένο μυαλό του Τούρκου φασίστα δεν έχει φύγει ούτε κατά ένα λεπτό, η δήλωσή του τον Νοέμβριο του 2016, όταν και είπε:

«Εμείς θα καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθεια για να φτάσουμε στους στόχους του 2023 και για να καταστήσουμε την Τουρκία μία από τις 10 ισχυρότερες σε κάθε πεδίο χώρες του κόσμου»!

Όπου το 2023 είναι το έτος συμπλήρωσης 100 χρόνων της δημιουργίας του τουρκικού εθνικού κράτους στις 29 Οκτωβρίου 1923, που διαδέχτηκε την Οθωμανική Αυτοκρατορία!

Έτσι είμαστε σίγουροι, ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας δεν εφησυχάζουν, ειδικότερα μετά και την απρόκλητη τουρκική επίθεση στα χερσαία σύνορά μας, στον Έβρο!

Αλλά από τη στιγμή που η κυβέρνηση, είναι πλέον προετοιμασμένη για τη χειρότερη εξέλιξη στην ελληνοτουρκική διένεξη, θα θέλαμε να μείνει πιστή στη δήλωση του πρώην αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Νικολάου Τσούνη, ο οποίος είχε δηλώσει στις αρχές Δεκεμβρίου 2019, λίγο πριν την αποχώρησή του από το στράτευμα:

«Πρέπει να κινηθούμε νοτιότερα. Θα πρέπει να αναπτυχθεί ο ναύσταθμος της Κρήτης. Το ιδεατό θα ήταν ο μισός στόλος να βρίσκεται στην Κρήτη. Όμως αυτό έχει μεγάλο κόστος. Όμως ό,τι ισχύει για τις βραχονησίδες, το ίδιο ισχύει και για την υφαλοκρηπίδα. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παραβίασή της»!

Η σημασία αυτών των δηλώσεων του πρώην ΓΕΝ, ισχύουν και σήμερα ακόμη περισσότερο; Αφού ο πολύπειρος αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, έβλεπε μετά και την ανακήρυξη της ΑΟΖ στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο από τον Ρ. Τ. Ερντογάν, πως το “παιχνίδι” θα παιχτεί εγγύτερα της Κρήτης! Αφού η “Γαλάζια Πατρίδα” του Ρ. Τ. Ερντογάν έχει εξαφανίσει την Κρήτη και το Καστελόριζο και εκείνη η θαλάσσια περιοχή θα δεχτεί πολύ σύντομα τα ερευνητικά του σκάφη, προκειμένου να επιβάλλει νέα τετελεσμένα δεδομένα στην περιοχή!

Προστατέψτε την Κρήτη…

Βέβαια, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η Κρήτη εντάσσεται στα μεγαλεπήβολα σχέδια του Τούρκου Σουλτάνου. Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να μην το αντιλαμβάνεται η ελληνική κυβέρνηση.

Αν όμως αντιλαμβάνεται ότι πιθανώς εκεί να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο από τον Ρ. Τ. Ερντογάν, γιατί μέσω του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, υπέγραψε Συμφωνία που προβλέπει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες από τη Λιβύη, χωρίς να είναι Λίβυοι, και οι οποίοι θα συλλαμβάνονται στη Μεσόγειο, θα μεταφέρονται και θα εγκαθίστανται στην Κρήτη;

Δηλαδή, επειδή δεν δέχτηκε καμιά άλλη μεσογειακή χώρα να τους περιθάλψει, δέχτηκε η μεγαλόκαρδη Ελλάδα να τοποθετήσει στα σπλάχνα της μια ωρολογιακή βόμβα; Όταν το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης είναι σε συνεχή εγρήγορση εν όψει της εμφάνισης σεισμογραφικού σκάφους στην περιοχή;

Είμαστε σίγουροι, ότι η κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες μας έχουν υψηλοτάτη πληροφόρηση των τουρκικών προθέσεων!

Πιστεύουμε ότι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας, για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Κρήτη από το 2012 και εντεύθεν. Γνωρίζουν την ύπαρξη άτυπων τζαμιών που λειτουργούν ως ισλαμική βραδυφλεγής βόμβα στο Τυμπάκι του Ηρακλείου της Κρήτης, τα οποία “φιλοξενούν” Πακιστανούς, Αφγανούς, Άραβες και λοιπούς σκληρούς ισλαμιστές! Αλλά πόσα άλλα άτυπα τζαμιά λειτουργούν στην Μεσσαρά και στο Καστέλλι του νομού Ηρακλείου Κρήτης;

Όπου επανειλημμένα οι “πιστοί ισλαμιστές” έχουν δημιουργήσει άγρια επεισόδια προκαλώντας το φόβο στους Κρητικούς κατοίκους, αφού στις “παρελάσεις” τους σε κεντρικούς δρόμους κραδαίνουν τσεκούρια, καδρόνια και λοστάρια!

Μήπως λοιπόν, με την έλευση εκεί νέων ροών παράνομων μεταναστών, μετατρέψουμε την Κρήτη σε Χαλιφάτο των Τζιχαντιστών, που θα οπλίσουν το χέρι του ηγέτη τους Ρ. Τ. Ερντογάν και θα χρειαστεί να επέμβει ένας νέος Νικηφόρος Φωκάς; Ο οποίος τον Μάρτιο του 961 μ. Χ. και μετά από εννέα μήνες δραματικής πολιορκίας του Ηρακλείου (Χάνδακα) της Κρήτης, ως επικεφαλής της βυζαντινής εκστρατείας κατά των Σαρακηνών (Αράβων), απελευθέρωσε την Κρήτη και την επανέφερε στους κόλπους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας για τα επόμενα 250 χρόνια!

Μεταφορά παράνομων μεταναστών σε διαμερίσματα της Κω;

Αλλά όπως πάλι έχω γράψει το πρόβλημα για την Πατρίδα μας δεν είναι μόνο η συμφωνία του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια για την Κρήτη, αλλά και η τάχατες αποσυμφόρηση των νησιών μας από παράνομους μετανάστες και την μεταφορά τους στην ενδοχώρα, σε νέες 28 δομές “φιλοξενίας”. Αδειάζουμε δηλαδή πρόσκαιρα τα νησιά μας, προκειμένου να δεχτούν τους νέους παράνομους μετανάστες, που θα μας στείλει εκεί ο Ρ. Τ. Ερντογάν;

Ή το πρόγραμμα “Εστία ΙΙ”, της στέγασης δηλαδή “προσφύγων – μεταναστών” σε διαμερίσματα ανά την Ελληνική Επικράτεια, με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη;

Μια απόφαση βραδυφλεγής βόμβα! Από τη στιγμή που έχουμε ήδη καταγγελία αξιόπιστης πηγής μας από τα Δωδεκάνησα, πως στο διάστημα της επιβληθείσας καραντίνας του λαού μας λόγω της πανδημίας, έχουν μεταφερθεί παράνομοι μετανάστες σε διαμερίσματα στην Κω! Και που βέβαια, αυτοί δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από το νησί, υποβαθμίζοντάς το περαιτέρω, μετά την ύπαρξη του Hot Spot του Πυλίου!

Ανοικτή διάβαση η Ήπειρος…

Προ ημερών είχα εκφράσει την ανησυχία μου για την απόφαση των “αδελφών” Ρ. Τ. Ερντογάν και Έντι Ράμα, για δημιουργία τριών δομών παράνομων μεταναστών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο! Όπου θα “φιλοξενηθούν” περί τους 30 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες στο νοτιότερο τμήμα της Βορείου Ηπείρου! Αυτή η δημιουργία τριών επί της ουσίας πόλεων, μουσουλμανικών θυλάκων στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, πρέπει να προβληματίζει τους πάντες και ειδικότερα την ελληνική κυβέρνηση!

Γιατί αυτή η απόφαση, πάρθηκε αμέσως μετά την παταγώδη αποτυχία του Τούρκου Σουλτάνου στην παραβίαση των συνόρων μας στον Έβρο!

Ο οποίος, ένεκα της ιστορικής απόφασης της κυβέρνησης, του απαράμιλλου πατριωτισμού στο καθήκον των Ενόπλων και Αστυνομικών δυνάμεων της Πατρίδας μας, αλλά και του επιδειχθέντος φρονήματος και της αντίστασης του λαού μας στον Έβρο (κι όχι μόνο), έμεινε απαραβίαστος και απροσπέλαστος!

Ωστόσο, ο σαλεμένος Τούρκος Σουλτάνος δεν είναι δυνατόν να ξεγελάσει κάποιον, πως θα μείνει ήσυχος! Από τη στιγμή λοιπόν, που βλέπει ότι η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει περαιτέρω την θωράκιση του Έβρου, μήπως αναζητήσει από αλλού την παραβίαση των χερσαίων συνόρων μας;

Γιατί αυτή η στρατηγική κίνηση των Ερντογάν – Ράμα, της μεταφοράς μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, εκεί και μόνο μπορεί να αποσκοπεί! Αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά και ακριβείς πληροφορίες μας, αυτοί οι μουσουλμανικοί καταυλισμοί παράνομων μεταναστών θα γίνουν στο Αργυρόκαστρο, την Κορυτσά και τους Αγίους Σαράντα!

Έτσι το σχέδιο των Ερντογάν – Ράμα είναι ξεκάθαρο! Ότι έγινε στον Έβρο, ενδεχομένως να επιχειρηθεί από τα σύνορά μας με την Αλβανία στην Ήπειρο! Όπου δεν υπάρχει φράχτης και τα σύνορα είναι μια αφύλαχτη διάβαση!

Άρα απαιτείται άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να φροντίσει να θωρακίσει τα βορειοδυτικά σύνορά μας, όπως ακριβώς πράττει και στον Έβρο!

Πρέπει να δημιουργήσει αμυντικά έργα αναχαίτισης δόλιων σκέψεων των Ερντογάν και Ράμα! Να δημιουργηθούν παρατηρητήρια με αισθητήρες παντός τύπου, σε πρώτη φάση! Για να αντιληφθούν οι γείτονες Τούρκοι και Αλβανοί, ότι έχουν γνώση οι φύλακες! Σε δεύτερη φάση δε, να τοποθετηθούν συρματοπλέγματα κατά μήκος όλης της συνοριακής γραμμής!

Γιατί των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!

*Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι πολιτικός αναλυτής

pronews.gr

Διαβάστηκε 1007 φορές