Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  6:59: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 17:48

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στην «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης

Tι αναφέρει το Γαλλικό think tank

Η Ελλάδα έχει την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την «επιπέδωση» της επιδημικής καμπύλης, σύμφωνα με συγκριτική πανευρωπαϊκή αναλυτική έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από τη δεξαμενή σκέψης Bridge Tank και αναπαράγεται από διεθνή πρακτορεία και μέσα ενημέρωσης.

Η έκθεση του Bridge Tank συγκρίνει το ξέσπασμα του κορονοϊού στις δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα χάρη στα έγκαιρα και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, κατάφερε να επιπεδώσει την επιδημική καμπύλη και να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

Η συγκριτική έκθεση χαρακτηρίζει ως ιδιαίτερα εντυπωσιακή την αντίθεση μεταξύ της Ελλάδας –«η οποία ανέστειλε δημόσιες εκδηλώσεις και έκλεισε τα σχολεία πριν από τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων»- και της Ισπανίας – «η οποία έλαβε παρόμοιες αποφάσεις σε πολύ μεταγενέστερο στάδιο της επιδημίας».

Ο πρόεδρος του Bridge Tank, Joel Ruet δήλωσε ότι τέσσερις εβδομάδες μετά τον εντοπισμό των πρώτων 100 κρουσμάτων COVID-19 σε κάθε χώρα, χρειάστηκαν 19 ημέρες για να διπλασιαστεί ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα, το οποίο είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα κατάφερε με επιτυχία την επιπέδωση της επιδημικής καμπύλης. Στο άλλο άκρο του φάσματος, προσθέτει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζει ακόμη ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Στη λίστα των χωρών με την καλύτερη επίδοση, η Ελλάδα ακολουθείται από την Τσεχία και τη Ρουμανία, ενώ η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τη νόσο.

Πηγή: thecaller.gr

Διαβάστηκε 895 φορές