Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  11:03: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020 18:29

Στόχος: Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη Γερμανία

γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
 

Η Γερμανία είναι αναμφισβήτητα η πλέον τουρκόφιλη χώρα της Ευρώπης. Που όπως έχω γράψει, ενδεχομένως να επιζητά περισσότερο κι από την Τουρκία ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος!

Αφού, παρά την αμέριστη συμπαράσταση ευρωπαϊκών κρατών – μελών της ΕΕ και όλων των θεσμικών οργάνων της Ένωσης προς την Ελλάδα για την επιθετική ενέργεια της Τουρκίας στα σύνορά μας στον Έβρο, η Καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν παρείχε καμιά υποστήριξη των ελληνικών/ευρωπαϊκών συνόρων του Έβρου! 

Παρά ταύτα και παρ΄ ότι τα σχέδια του Ρ. Τ. Ερντογάν στον Έβρο σμπαραλιάστηκαν από την ελληνική ψυχή και παρ΄ ότι ήδη απέσυραν οι Τούρκοι τον κατακλυσμό των παράνομων μεταναστών που είχαν στήσει απέναντι από τις Καστανιές, ο ελληνικός Στρατός δεν εφησυχάζει και είναι εκεί άγρυπνος φρουρός της Πατρίδος μας!

Και καλά κάνει! Αφού, αξιόπιστη πηγή μου με ενημέρωσε, ότι ο σαλεμένος Σουλτάνος δεν το βάζει κάτω! Μου μετέφερε την πληροφορία, ότι μέχρι την πρωταπριλιά οι Τούρκοι σκοπεύουν να έχουν συγκεντρώσει στο Καραγάτς (Ορεστιάδα) τον απαιτούμενο αριθμό παράνομων μεταναστών, οι οποίοι θα επιχειρήσουν εκ των έσω την διάρρηξη της αμυντικής γραμμής του στρατού μας και των σωμάτων ασφαλείας στον Έβρο!

Μια σημαντική πληροφορία, που υποχρεούμαστε να την καταγράψουμε, παρ΄ ότι γνωρίζουμε ό,τι τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία έχουν την απαιτούμενη γνώση!

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να συσφίξει και άλλο τις σχέσεις της Πατρίδος μας με τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, αλλά και την Αυστρία του Σεμπάστιαν Κουρτς, που έμπρακτα μας βοηθάει το τελευταίο χρονικό διάστημα! Αφού ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ένας πατριώτης ηγέτης και δεν ξεχνάει ποτέ, τις “πύλες της Βιέννης”!

Δεν ξεχνάει ποτέ πως από τις 27 Σεπτεμβρίου – 14 Οκτωβρίου 1529 οι Τούρκοι πολιόρκησαν τη Βιέννη (πρώτη πολιορκία), που ήταν την εποχή εκείνη ένας σημαντικός σταθμός στην γεωπολιτική εξέλιξη της Ευρώπης! Και για την ιστορία η Βιέννη αντιστάθηκε γενναία, αντέχοντας την πολιορκία και αποκρούοντας τις επιθέσεις των Τούρκων, που τελικά εγκατέλειψαν τις προσπάθειες κατάληψής της και αποχώρησαν ηττημένο!

Δεν ξεχνάει ποτέ πως από τις 14 Ιουλίου – 12 Σεπτεμβρίου 1683, η Βιέννη πολιορκήθηκε για δεύτερη φορά από τους Τούρκους και κατάφερε για μια ακόμη φορά να τους απωθήσει!  

Αλλά μια ιδιαίτερη σύσφιξη σχέσεων με την Αυστρία, τότε μπορεί, να προκληθεί περαιτέρω διχασμός στις σχέσεις Γερμανίας – Αυστρίας! Να προκληθεί καθυστέρηση, ίσως και αναβολή της επιθυμίας της Γερμανίας για θερμό επεισόδιο Ελλάδος – Τουρκίας, το οποίο θα διευκόλυνε τα σχέδια της Γερμανίας στο Αιγαίο μας!

Όπως πάντως και να έχει, σύσφιξη σχέσεων της Ελλάδος με την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, θα αποτελέσει τον δυνατό ευρωπαϊκό πόλο δυνάμεων, για μια Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς Γερμανία! 

pronews.gr

Διαβάστηκε 1036 φορές