Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  7:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020 18:00

Σημεία ομιλίας προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή για διάφορα επίκαιρα θέματα

Σήμερα νομοθετούμε για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων. Πείτε μου όμως τι παράγει η Ελλάδα; Γιατί 50 χρόνια παλέψατε για να μην παράγει η τίποτα η Ελλάδα. Η ΝΔ λέει ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι η τουριστική βιομηχανία. Όμως ως χώρα θα μπορούσαμε να παράγουμε πολλά. Ξέρετε ότι η παραγωγή μας φθάνει μόνο στο 8% του ΑΕΠ; Δυστυχώς όμως δεν έχουμε ευρύτερη αντίληψη αυτής της ιστορίας. Νομοθετούμε χωρίς συγκεκριμένη πρόταση. Βρισκόμαστε στο μηδέν σε επίπεδο εμπορικών σημάτων ή brand names ή προϊόντων – μαϊμού. Εδώ εμείς δώσαμε στην Cosco το λιμάνι του Πειραιά και όλα τα προϊόντα μαϊμού είναι κινεζικά.

Αν θέλαμε να πατάξουμε το λαθρεμπόριο θα γλιτώναμε πολλά χρήματα. Αλλά ποιος θα πάει στην πηγή του προβλήματος όταν εσείς υπηρετείτε συγκεκριμένους ολιγάρχες; Όλα αυτά δείχνουν κάτι. Δείχνουν ότι το κοινοβούλιο δεν νομοθετεί, δεν δρα υπέρ των πολιτών αλλά υπέρ των ολιγαρχών.

Πάμε στα brand names. Ένα που χάσαμε είναι το όνομα Μακεδονία. Μακεδονικό τυρί, μακεδονικός χαλβάς κλπ και τώρα δίνουμε μάχη για να το κερδίσουμε. Τρέχουν οι Μακεδόνες για να πείσουν ότι δεν είναι από την άλλη μεριά της Μακεδονίας αλλά από αυτήν. Χάσαμε τη φέτα. (δείχνει φωτο από συσκευασία φέτας αφρικανικής προέλευσης) Ορίστε αυτή είναι αφρικανική φέτα. Πού είναι ο εμπορικός ακόλουθος στο προξενείο μας για να διαμαρτυρηθεί; Ο καθένας στο εξωτερικό κάνει ό,τι θέλει. Το τσίπουρο που είναι το κατ’ εξοχήν προϊόν του Τυρνάβου το χάσαμε. (δείχνει φωτο από συσκευασία βουλγαρικού τσίπουρου) Ορίστε. Βουλγαρικό Τσίπουρο. Πού είναι η δική μας αντίδραση; Δεν υπάρχει μέριμνα. Πρώτα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους πολίτες. Να κάνουμε διαφημιστικά μηνύματα και να βομβαρδίσουμε τον καταναλωτή να αγοράζει ελληνικά προϊόντα. Αλλά εμείς εδώ σήμερα ταΐζουμε την τουρκική βιομηχανία όπλων μέσω της αγοράς τουρκικών όπλων. Κάντε διαφήμιση. Τόσο δύσκολο είναι; Να ξέρει ο καταναλωτής τι αγοράζει. Ψάξτε τα προϊόντα στα γερμανικά σούπερ μάρκετς που βρίσκονται στην Ελλάδα. Εδώ από 182 επιχειρήσεις και 4.000 προϊόντα μόνο 24 κατοχύρωσαν το εμπορικό σήμα τους. Η πρόθεσή σας είναι καλή αλλά χρειάζεται και καθοδήγηση του πολίτη, του παραγωγού, του καταναλωτή. Δεν μπορεί ο καθένας να λειτουργεί από μόνος του. Η Μέρκελ όταν συναντήθηκε με τον Σαμαρά είχε μαζί της μια ομάδα επιχειρηματιών για να προωθηθούν τα γερμανικά προϊόντα.

Τις προάλλες αγόρασα ένα γιαούρτι που έγραφε με μικρά γράμματα ότι είχε χαλάλ, δηλαδή μουσουλμανική ευλογία στην αραβική. Γιατί εγώ που είμαι ορθόδοξος πρέπει να αγοράσω γιαούρτι που έχει ευλογία άλλης θρησκείας; Αν ήταν γιαούρτι που είχε ευλογία από ορθόδοξο μητροπολίτη οι αριστεροί από εδώ θα φώναζαν. Και θα είχαν δίκιο. Γιατί δεν ειδοποιείτε τον καταναλωτή; Είναι άδικο για μια ομάδα ανθρώπων να δέχεται να καταναλώνει προϊόντα που δεν θέλει. Να δοθεί πρόνοια και μέριμνα.

Πάμε στον κοροναϊό. Ακουσα χθες τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖα που μίλησαν και οι δυο ακολουθώντας την γραμμή της εθνικής ομοψυχίας.  Είπε λοιπόν ο πρωθυπουργός ότι οφείλει να ακούσει τις συμβουλές της επιστημονικής κοινότητας και ότι για τις Εκκλησίες ισχύει ό,τι και για τις δημόσιες συναθροίσεις. Γιατί όμως δεν ισχύει το ίδιο και για τα τζαμιά; Δεν γίνονται εκεί συναθροίσεις; Γιατί μιλάτε πάντα στοχευμένα μόνο για την Εκκλησία της Ελλάδος; Μόνο μέσω της ορθοδοξίας μεταδίδεται ο ιός; Έχουν βγει όλοι οι μαϊντανολόγοι και οι μπαρουφολόγοι και μιλούν κατά της εκκλησίας. Αυτή η εμμονή όμως με τους χριστιανούς είναι ενοχλητική για όσους πιστεύουν. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει όπου θέλει. Αλλά δεν μπορείτε να στοχοποιείτε μια ομάδα ανθρώπων. Εδώ και 20 αιώνες έχουν κοινωνήσει αυτοκράτορες, επιστήμονες, πρωθυπουργοί και δεν έπαθαν τίποτα. Είναι δικαίωμα του καθενός να κοινωνήσει. Γιατί να μπαίνουμε στην διαδικασία λοιδωρίας μιας θρησκείας; Γιατί ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μόνο στην εκκλησία της Ελλάδος και όχι και στα άλλα δόγματα;

Πάμε στην Ορεστιάδα. (δείχνει φωτό από το νοσοκομείο της πόλης) Εδώ είναι το κέντρο υγείας της Ορεστιάδας και σε αυτή την καλύβα -την καλύβα του Μπαρμπα Θωμά-  εξετάζονται οι ασθενείς για τον κοροναϊό.

Πάμε και σε ένα άλλο θέμα. Εδώ και 5 ημέρες όλοι ασχολούνται με την Ελληνική Λύση στοχεύοντας τον αρχηγό της. Μόνο και μόνο γιατί αυτός εργάζεται και για κάποιους άλλους ένας πρόεδρος κόμματος πρέπει να είναι άεργος και να πληρώνεται από τους άλλους. Όμως εγώ συνεχίζω να εργάζομαι. Από την τσέπη μου χρηματοδοτείται το κόμμα και δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ από τους πολίτες ή την κρατική χρηματοδότηση. Καλοδεχούμενη είναι λοιπόν η έρευνα του ΕΣΡ. Η κλιμάκωση ξεκίνησε από το Σάββατο για μία εκπομπή που έγινε την Πέμπτη. Αλλά το ΕΣΡ δεν ευαισθητοποιήθηκε όταν ένας πρόεδρος κόμματος δεχόταν ύβρεις και λοιδωρίες ούτε όταν δεν του αναγνωρίστηκε το δικαίωμα να μιλήσει. Όλα τα ιδιωτικά κανάλια και ακόμα και η δημόσια τηλεόραση έβαλαν και βάλλουν εναντίον μου χωρίς να μου δίνουν το δικαίωμα να απολογηθώ για όσα καταγγέλλουν. Και το ΕΣΡ δεν έκανε καμμία παρέμβαση και δεν έδωσε καμμία οδηγία στα κανάλια. Γιατί εγώ ποτέ δεν είπα ότι το προϊόν αυτό θεραπεύει. Πρέπει να πω ότι δεν έγινε καμμία παρέμβαση στο πρόσωπό μου. Αλλά έγινε μηνυτήρια αναφορά από τον πρόεδρο του φαρμακευτικού συλλόγου τον γυρολόγο κ. Λουράντο. Αναρωτιέμαι αν θα παρέμβει ο εισαγγελέας για το Πρώτο Θέμα (δείχνει φωτο από την εφημερίδα) που παρουσιάζει το αυτοκίνητο που προστατεύει από τον κοροναϊό και που πουλάει τη μάσκα που επίσης προστατεύει από τον κοροναϊό. (δείχνει κι άλλες φωτο) Εδώ πωλείται καραμέλα αντι-ιική διαφημίζεται από ιδιωτικό κανάλι σε  πρωινή εκπομπή και δεν παρεμβαίνει κανείς.

Εκείνοι που χάρηκαν περισσότερο με όλη αυτή την ιστορία είναι τα ναζιστικά περιττώματα, που έφυγαν από το κοινοβούλιο και δεν θα ξαναγυρίσουν ποτέ.

Αφήνετε τον Μαρινάκη και τον Σαββίδη να παίζουν παιχνίδια στην πλάτη του ελληνικού λαού και του κοινοβουλίου και κανείς δεν μιλά. Όταν εμείς στην Ελληνική Λύση κάνουμε λάθος το λέμε δημόσια και ζητάμε συγγνώμη. Αλλά εσείς τα έχετε βάλει με όλη την Ελληνική Λύση. Θα σας πω πως ό,τι μας δυσκολεύει και μας ζορίζει μας δυναμώνει. Ό,τι κι αν κάνουν οι ολιγάρχες εμείς θα προχωρήσουμε.

Και κλείνοντας να πω το εξής: Πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση άλλαξε τον αρχηγό ΓΕΣ. Θέλει 3 μήνες για να ενημερωθεί ο νέος αρχηγός. Πριν 2 ημέρες άλλαξε τον επιτελάρχη της ΑΣΔΕΝ. Ποιος θα ενημερώσει το νέο αρχηγό; Πώς κάνετε κρίσεις εν ώρα κρίσεως με την Τουρκία; Αυτά είναι εγκλήματα που δεν έπρεπε να γίνονται από μία σοβαρή κυβέρνηση. Να καθήσουμε όλοι μαζί και να βοηθήσουμε απέναντι σε αυτό που έρχεται γιατί φαίνεται ότι έρχεται. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Οι κάτοικοι στον Έβρο φυλάσσουν Θερμοπύλες. Δεν θα έπρεπε να πριμοδοτηθούν με ένα ΦΠΑ χαμηλότερο που αγωνίζονται και δέχονται πιέσεις; Κάνουμε πολλά λάθη. Η ανακούφιση των κατοίκων της Θράκης είναι υποχρέωση όλων μας. Έχετε κάνει φράχτη με τετράγωνα σακιά γεμάτα με άμμο. Μα δεν είναι λύση αυτό. Πρέπει να αποφασίσουμε και να γίνει ένας φράχτης τσιμεντένιος. Να κάνουμε ό,τι κάνουν όλες οι σοβαρές χώρες. Δεν θα χρειαζόταν να δαπανούμε 200.000 ευρώ ημερησίως αν είχαμε ένα τσιμεντένιο φράχτη. Είμαστε υπέρ της άποψης ότι η πρόληψη είναι προτιμώτερη από την καταστολή. Δεν μας ακούτε και τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις. Ακούστε μας, ακούστε όλους εδώ, και το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ25 και εφαρμόστε τα καλά. Ελληνικός λαός και πολιτικοί ενωμένοι ποτέ νικημένοι.

 

προέδρου "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ" Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή