Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:51: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 23:40

Σοκ στην Ιταλία! 168 νεκροί σε μία μέρα! Θερίζει ζωές ο κορονοϊός

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία! Κάθε μέρα και πιο πολλούς νεκρούς αφήνει πίσω ο κορονοϊός. Σοκάρουν οι αριθμοί που δίνονται στην δημοσιότητα.

Σαρώνει ο κορονοϊός στην Ιταλία, καθώς είχαμε άλλους 168 νεκρούς από τη επιδημία με την αύξηση στους θανάτους να φτάνουν το 36% μέσα σε μια μέρα.

Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός θανάτων εξαιτίας του κορονoϊού στην Ιταλία αυξήθηκε σε 631 από 463, ανακοίνωσε σήμερα Ιταλός αξιωματούχος. Το ποσοστό της θνησιμότητας στη χώρα αγγίζει το 5%, όταν για τον υπόλοιπο πλανήτη το ποσοστό φτάνει το 3,4%

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες των θυμάτων, το 2% είναι 50-59 ετών, 8% 60-69 ετών, 32% μεταξύ 70-79 ετών, 45% μεταξύ 80-89 και 14% άνω των 90 ετών.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονoϊού στην Ιταλία ανήλθε σε 10.149 από 9.172. Περίπου 877 άτομα βρίσκονται σε εντατική θεραπεία σε νοκοκομείο. Θετικοί στον ιό παραμένουν 8.514 άνθρωποι, καθώς 1.004 ιάθηκαν Στην Λομβαρδία, την περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο, τα κρούσματα είναι 5.791 και 468 οι νεκροί αν και από τη συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει έρθει όλη η επίσημη ενημέρωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Ιταλία σήμερα Τρίτη είχαμε τη μεγαλύτερη αύξηση  μετά την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα στις 21 Φεβρουαρίου.

Ολόκληρη η χώρα από το βράδυ της Δευτέρας (9.03.2020) βρίσκεται καραντίνα με τις καταστάσεις να είναι πρωτόγνωρες.

Τι λέει ο δήμαρχος της πόλης Νέμπρο

Ο Κλαούντιο Καντσέλι, ο 65χρονος δήμαρχος της ιταλικής πόλης Νέμπρο στην περιφέρεια Μπέργκαμο, κοντά στο Μιλάνο, είχε επίσης κοροναϊό. Λέει πως η πόλη του, με πληθυσμό 11.000 κατοίκους, έχει τα περισσότερα κρούσματα στην περιφέρεια.

«Ευτυχώς, η περίπτωσή μου ήταν απολύτως θετική επειδή, έπειτα από τρεις ημέρες με ψηλό πυρετό και παίρνοντας απλώς ένα αντιπυρετικό, δεν έχω πλέον συμπτώματα.»

«Σήμερα είμαι καλά, και είμαι καλά εδώ και έξι ημέρες, εργάζομαι για την πόλη μου και ασκώ τα καθήκοντά μου ως δήμαρχος».

Κάθε μέρα οι υγειονομικές αρχές του τηλεφωνούσαν τουλάχιστον δύο φορές για τον ρωτήσουν αν είχε πυρετό και πώς αισθανόταν.

«Θα μείνω στο σπίτι μου για περίπου 14 ημέρες… Μένω σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο στο σπίτι μου και χρησιμοποιώ ξεχωριστό μπάνιο. Τα δύο μέλη της οικογένειάς μου –η σύζυγός μου και ο γιος μου– μένουν στη άλλη πλευρά του σπιτιού αλλά είναι κι εκείνοι σε ‘καραντίνα’ όπως λέγεται. Ευτυχώς είναι μια χαρά, δεν έχουν κανένα σύμπτωμα.»

Η Σλοβενία κλείνει τα σύνορα με την Ιταλία

Οι αρχές της Σλοβενίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα κλείσουν τα χερσαία σύνορά τους με την Ιταλία, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού.

“Έδωσα εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Εσωτερικών να κλείσουν τα σύνορα με την Ιταλία, έπειτα κι από την απόφαση της Αυστρίας”, δήλωσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριαν Σάρετς στον λογαριασμό του στο Twitter. Oι δύο χώρες, Ιταλία και Σλοβενία, μοιράζονται σύνορα 232 χιλιομέτρων.

Η Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα ότι περιορίζει δραστικά την είσοδο στο έδαφός της για τους ταξιδιώτες που φθάνουν από την Ιταλία.

newsit.gr