Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  9:38: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 18:22

Φον ντερ Λάιεν: 700 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

«Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Την ενίσχυση της Ελλάδας με 700 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ανακοίνωσε σε δηλώσεις της από τον Έβρο όπου βρέθηκε μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Όπως ανακοίνωσε κατά τις κοινές της δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κυρία Φον ντερ Λάιεν, θα δοθούν 700 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα, 350 που είναι διαθέσιμα άμεσα και 350 που μπορούν να ζητηθούν στο πλαίσιο ενός τροποποιημένου προϋπολογισμού.

«Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα είπ廬

«Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και είπε επίσης ότι η Frontex θα αναπτύξει ομάδα ταχείας παρέμβασης, 7 σκάφη, 1 αεροσκάφος, 2 οχήματα με κάμερες, 100 συνοριοφύλακες στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα.

insider.gr