Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:00: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2020 22:35

Καραμανλής σε Βαρεμένο: Το Σπίρτζη δεν τον ρώταγες όμως…

Η συζήτηση για την εξέλιξη του πολύπαθου οδικού έργου Άκτιο – Αμβρακία στη Βουλή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρώτα και κύρια για να πληροφορηθούμε το σκεπτικό της ακύρωσης του διαγωνισμού και το σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών για το νέο. Η συζήτηση ανάμεσα στο Γ. Βαρεμένο -που ανακίνησε με ερώτηση το θέμα- και τον Υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή ήταν αναμενόμενο να έχει και τα στοιχεία της κομματικής αντιπαράθεσης, αφού τα τελευταία χρόνια ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοντραριστεί ουκ ολίγες φορές για τα μεγάλα έργα υποδομής. Ο Κ. Καραμανλής πήγε όμως και ένα βήμα παραπέρα για να θυμίζει στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είχε κάνει αντίστοιχες ερωτήσεις την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εσείς από το 2015 μέχρι το 2019, που ήσασταν και Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, που ήσασταν και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου τότε, γιατί δεν κάνατε ερωτήσεις στον κ. Σπίρτζη, γιατί δεν του κουνάγατε το δάκτυλο, όταν έδινε τη μια παράταση μετά την άλλη και γιατί δεν τον ρωτάγατε γιατί δεν κλείνει το θέμα με νομοθετική ρύθμιση, όπως κάναμε εμείς με το ζήτημα της Επιτροπής Ανταγωνισμού;» αναρωτήθηκε με νόημα ο Υπ. Υποδομών και απάντησε στο ρητορικό ερώτημά του συμπληρώνοντας ότι «τότε αυτά δεν τα ρωτάγατε, γιατί τότε, προφανώς, ήταν κυβέρνηση το Κόμμα το οποίο εκπροσωπείτε».

Αυτού το είδους οι ρητορικές αντιπαραθέσεις στη Βουλή έχουν κάποιο ενδιαφέρον, όμως το κρίσιμο είναι άλλο: να προχωρήσουν τα έργα. Και εδώ το πρόβλημα είναι ότι  ο Κ. Καραμανλής είπε πως ακόμη και μετά τη νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς νέες δικαστικές περιπέτειες στο νέο διαγωνισμό, που θα βγάλει το Υπουργείο τον ερχόμενο Μάιο. Άρα λίγο – πολύ βρισκόμαστε στα ίδια: κάνουμε το σταυρό μας να μην υπάρξουν προσφυγές, όπως κάνουμε το σταυρό μας κάθε φορά που διασχίζουμε το δρόμο Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr