Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:41: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 10:01

Δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Δυτική Ελλάδα χωρίς…επίταξη – Επαλήθευση του σεναρίου για Πύργο και Αμφιλοχία

Δύο κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στη Δυτική Ελλάδα :Πύργος, Αμφιλοχία ,Τρία στην Πελοπόννησο: Σπάρτη, Μεσσήνη, Τρίπολη, Τρία στη Στερεά Ελλάδα: Λαμία, Άμφισσα, Θήβα,
Δύο στη Θεσσαλία: Τρίκαλα, Λάρισα,,Τρία στην Ήπειρο: Γιάννενα, Άρτα, Πρέβεζα , Δύο στην Κρήτη: Ρέθυμνο  και Ηράκλειο και Τρία στη Κεντρική Μακεδονία: Γρεβενά, Φλώρινα,  Πιερία.  αποτελούν το «παζλ» που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση , για την προώθηση των προσφύγων στην ενδοχώρα.

Οι τελικές αποφάσεις ήρθαν στο προσκήνιο, μετά την ανακοίνωση για τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει η πολιτεία να διαχειριστεί το θέμα των ροών στα νησιά και την επιλογή των επιτάξεων σε ότι αφορά στους χώρους.

Για τη Δυτική Ελλάδα επι της ουσίας επαληθεύτηκαν τα σενάρια που είχαν δει το φως της δημοσιότητας ως προς τους νομούς και τις περιοχές γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει νέες αντιδράσεις.

Μέχρι πρόσφατα στην κυβέρνηση σκέφτονταν να δημιουργήσουν στην ενδοχώρα 10 χώρους φιλοξενίας των 2.000 ατόμων. Ο προσανατολισμός αλλάζει και πάνε σε περισσότερα και μικρότερα κέντρα,  για 500 έως 1.000 ανθρώπους.

Στα συγκεκριμένα κέντρα θα μεταφερθούν μετανάστές από τα hot spot των νησιών με στόχο την αποσυμφόρησή τους.  Το σχέδιο είναι η πρόσβαση να γίνεται με κάρτα εισόδου εξόδου σε ένα καθεστώς ημιελεγχόμενο.

patrastimes.gr

Διαβάστηκε 943 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 17:16