Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  7:24: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020 14:31

Μεταναστευτικό: Στο μικροσκόπιο οι ΜΚΟ – Με 50 εκατομμύρια ενισχύονται οι δήμοι που θα δεχθούν δομές

Στο μικροσκόπιο του κράτους μπαίνουν οι ΜΚΟ, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε θέματα διεθνούς προστασίας, μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο προβλέποντας μεταξύ άλλων τη σύσταση ειδικού Μητρώου Μελών Μη Κυβερνητικών Ομάδων στο οποίο θα καταχωρούνται τα μέλη, οι υπάλληλοι αλλά και οι συνεργάτες των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με στόχο την καταγραφή αλλά κυρίως τον έλεγχο και σε ατομικό επίπεδο .

Παράλληλα στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η ενίσχυση των δήμων οι οποίοι θα φιλοξενήσουν δομές για πρόσφυγες και μετανάστες με 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με ακόμα 25 εκατομμύρια ευρώ θα ενισχυθεί το Ταμείο Αλληλεγγύης με σκοπό αυτού τη χρηματοδότηση δράσεων για τη στήριξη τοπικών κοινωνιών που επιβαρύνονται από τη λειτουργία μονάδων φιλοξενίας και τη χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων υποδομών.

Εξάλλου κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης δίδεται η δυνατότητα στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύναψης σύμβασης εκτέλεσης έργων, παροχής υπηρεσιών , προμήθειας αγαθών ή μισθώσεων για την παροχή προστασίας , εκπροσώπησης και εποπτείας ασυνόδευτων ή χωρισμένων ανηλίκων προσφύγων και μεταναστών.

Τέλος προκειμένου να μην υπάρχει επικάλυψη αρμοδιοτήτων διευκρινίζεται ότι ο Εθνικός Συντονιστής οργανώνει, διευθύνει, συντονίζει και ελέγχει τον Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Ολόκληρη η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

του Γιώργου Λυκουρέντζου

real.gr

Διαβάστηκε 928 φορές