Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:05: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 10:16

ΣΥΡΙΖΑ για εκτροπή Αχελώου: Η Κυβέρνηση επαναφέρει μια εφιαλτική περιβαλλοντική και αναπτυξιακή «κανονικότητα»

Η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί με επιταχυνόμενους ρυθμούς τις καταστροφικές της πολιτικές σε όλα τα επίπεδα. Ο παραλογισμός των καταστροφικών σχεδίων εκτροπής του Αχελώου που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και σφραγίστηκαν ερμητικά από την κυβέρνηση Σύριζα, επανέρχεται ως φάρσα.

Η ρεβανσιστική διάθεση της παρούσας κυβέρνησης σε συνδυασμό με παρασκηνιακές επιχειρηματικές συμφωνίες, επιχειρούν να επαναφέρουν μια εφιαλτική περιβαλλοντική και αναπτυξιακή «κανονικότητα». Η επιστροφή δεκαετίες πίσω συντελείται από την κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο στο ύφος αλλά και στην ουσία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει την Πέμπτη 16/1 ένα τραγελαφικό σκηνικό «διαβούλευσης» με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών, του περιφερειάρχη, δημάρχων και φορέων της Θεσσαλίας, με αντικείμενο την «απεμπλοκή του έργου του Αχελώου και η υλοποίηση του», αδιαφορώντας επιδεικτικά για το υφιστάμενο σχέδιο διαχείρισης των λεκανών απορροής των ποταμών της Θεσσαλίας όπου απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην εκτροπή.

Αναρωτιόμαστε οι Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές, δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης τι έχουν να πουν. Θα συμμετέχουν στην κωμικοτραγική «διαβούλευση» ή αποκλείστηκαν όπως ο πρωθυπουργός από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη;

Στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου δεν χωράνε κομματικές ή τοπικιστικές αντιπαραθέσεις. Είναι ζήτημα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας που ενώνει όλη την κοινωνία η οποία και θα την αποτρέψει.

sinidisi.gr