Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:30: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 21:32

Kατσιφάρας: η Κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα κάθε πρωτοβουλία για την εκτροπή του Αχελώου

O πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδα Απόστολος Κατσιφάρας, επικεφαλής του συνδυασμού  του περιφερειακού συμβουλίου «Δικαίωμα στη Πρόοδο», παρεμβαίνει με ανακοίνωση του για τις τελευταίες εξελίξεις για τον Αχελώο.

Καλεί «την Κυβέρνηση, να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις,  τους Πολίτες  της Αιτωλοακαρνανίας  και τους τοπικούς Θεσμούς  και να σταματήσει  ΑΜΕΣΑ   κάθε πρωτοβουλία» για την εκτροπή του Αχελώου.

Η ανακοίνωση:

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε διά του τύπου, για την σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου στις  16/1/2020 , με θέμα προς συζήτηση την Εκτροπή του Αχελώου, όταν  τόσο το Συμβούλιο Επικρατείας όσο και το Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο με τις  αποφάσεις  τους,  έχουν θέσει ουσιαστικά ”ΤΕΡΜΑ”  στα έργα  για την Εκτροπή του Αχελώου ποταμού.

Επίσης είναι  απορίας άξιον, γιατί στην εν λόγω σύσκεψη δεν εκλήθη  κανένας φορέας από την  Αιτωλοακαρνανία  και τη Δυτική Ελλάδα. Δεν τους αφορά, δεν μας αφορά;;;;

Είναι γνωστό  , ότι  τα  έργα  της Εκτροπής του Αχελώου όχι μόνο δεν αποτελούν  επένδυση, αλλά αντιθέτως  αποτελούν  κατασπατάληση των εθνικών πόρων, αφού δεν είναι «επιλέξιμα» από κανένα χρηματοδοτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και ταυτόχρονα παραβιάζουν την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία.

Εκτρέποντας τον Αχελώο, συνυπογράφουμε  στην καταστροφή  σημαντικών οικοσυστημάτων της Βόρειας Πίνδου και τη μη αναστρέψιμη υποβάθμιση των προστατευόμενων υγροτόπων  των εκβολών του Αχελώου και των λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου και Αιτωλικού.

Είναι προφανές πως  το Φαραωνικής έμπνευσης έργο της Εκτροπής του Αχελώου επιφέρει τεράστια οικολογική και πολιτισμική καταστροφή στην  Αιτωλοακαρνανία.

Οι πολίτες  της Δυτικής Ελλάδας και δη της Αιτωλοακαρνανίας  και  όλοι  οι φορείς ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ( Αυτοδιοικητικοί , Περιβαλλοντικοί, Θεσμικοί)   θα  ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ   να προασπιζόμαστε  σθεναρά  τα  αποτελέσματα  των αγώνων  που δόθηκαν επί  σειρά ετών  στο   παρελθόν,  για το οριστικό σταμάτημα  των έργων της Εκτροπής,   που στερούνται  οποιασδήποτε   Νομικής,  Επιστημονικής,  Περιβαλλοντικής,  Πολιτικής, Λαϊκής  και  Ηθικής  νομιμοποίησης.

Καλούμε την Κυβέρνηση, να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις,  τους Πολίτες  της Αιτωλοακαρνανίας  και τους τοπικούς Θεσμούς  και να σταματήσει  ΑΜΕΣΑ   κάθε πρωτοβουλία.

Ο Επικεφαλής
Απόστολος Κατσιφάρας

agrinionews.gr