Τρίτη, 19η Μαρτίου 2024  4:40: πμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 01:31

Γ.Τράγκας: «Θα πάμε στην Χάγη και έρχεται εθνική συρρίκνωση - Όλοι είναι μαζί με την Τουρκία»

Προσφυγή στην Χάγη και εθνική συρρίκνωση βλέπει ο Γιώργος Τράγκας αναφερόμενος στο ταξίδι του Κ.Μητσοτάκη στις ΗΠΑ όπου ο Ν.Τραμπ δεν του έδωσε απολύτως τίποτα αλλά και δεν μπορούσε να πάρει και κάτι από τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Πολλοί γκρινιάζουμε εδώ στην Αθήνα. Στον Λευκό Οίκο πήραμε ότι μπορούσαμε. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τραμπ ήταν φειδωλός στις δηλώσεις του για την Τουρκία.

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Ο Μητσοτάκης απέσπασε διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και κάποια δώρα. Ουδείς θα μπορούσε να πετύχει κάτι καλύτερο εν μέσω έντασης στην Ουάσιγκτον με το θέμα του Ιράν και την παραπομπή του Τραμπ! Πρέπει να καταλάβουμε το μέγεθος μας.

Οι Αμερικανοί επανέλαβαν όσα είπε ο Πομπέο δηλαδή να τα βρούμε με τον γείτονα μας. Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ήδη γίνονται ζυμώσεις και διεργασίες για να προετοιμαστούμε να πάμε στη Χάγη. Κακά τα ψέματα, είμαστε σε διαδικασία εθνικής συρρίκνωσης.

Ο Μητσοτάκης παλεύει να βρει μια λύση για να καθυστερήσει τα πράγματα. Όλοι κλίνουν προς την Τουρκία. Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοι για μια φορά ακόμη αδικούν την Ελλάδα. Η Τουρκία διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό στην Βορειο-ατλαντική Συμμαχία… Οι Αμερικανοί βρίσκονται σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα.

Είμαστε ένα βατραχάκι το οποίο κινδυνεύει να πατηθεί ανάμεσα σε μεγάλες δυνάμεις. Μην περιμένετε πολλά, δεν θα υπάρξουν αμερικανικές επενδύσεις. Ο Τραμπ σκέπτεται πρώτα την τσέπη των Αμερικανών. Εμείς είμαστε πολλοί μόνοι, κανένας δεν θα υπερασπιστεί τις εθνικές μας θέσεις.

Η αντιπολίτευση λέει κομπάρσο τον Μητσοτάκη. Λέει ότι ήταν ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που υπερασπίστηκε την εκτέλεση του Σουλεϊμανί κι έτσι έβαλε σε κίνδυνο την Ελλάδα. Η Κουμουνδούρου λέει πολλά αλλά κάνει λίγα. Οταν πας στον Λευκό Οίκο, πηγαίνεις κομίζοντας δώρα κι ελπίζεις να πάρεις κάτι.

Ο Τραμπ στο διάγγελμα του είπε ότι οι εχθροπραξίες με το Ιράν θα συνεχιστούν. Τόνισε ότι δεν σκοτώθηκε κανένας Αμερικανός από τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε η Τεχεράνη. Χαρακτήρισε τον Κασέμ Σουλεϊμανί ως τον μεγαλύτερο τρομοκράτη της εποχής μας. Η ένταση στη Μέση Ανατολή θα συνεχιστεί γιατί συμφέρει πολλές πλευρές.

Δεν πρέπει να τρωγόμαστε στην Ελλάδα και να δείχνουμε διχασμένοι. Είναι υποκριτικό αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο Κ. Μητσοτάκης έπρεπε να “χτυπήσει το χέρι”στο τραπέζι των συνομιλιών με τον Αμερικανό πρόεδρο! Φανταστείτε τι εικόνα δίνουμε στην Τουρκία, ότι πάμε να συντριβούμε από την διχόνοια. Η Μόσχα για μία φορά ακόμη βοηθάει τα σχέδια του Ερντογάν. Θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός και μοιρασιά στη Λιβύη.

Ας μην αποκλείουμε να δούμε τουρκικό γεωτρύπανο νοτίως της Κρήτης. Ο Πούτιν είπε ότι η υποδειγματική συνεργασία του με τον Ερντογάν θα συνεχιστεί.

Εκτιμώ ότι και στη Χάγη να πάμε, ο κακός γείτονας δεν θα σταματήσει να δημιουργεί πρόβλημα. ο Ερντογαν είναι βούλιμος, επιθετικός και το παίζει τσαμπουκάς.

Δυστυχώς κάποια στιγμή θα μιλήσουν τα όπλα και ανάλογα με την εξέλιξη θα καταλήξουμε σε κάποιου είδους διαπραγμάτευση. Η χώρα μας έχει αποδυναμωθεί λόγω των πρακτόρων και των δοσίλογων που βρίσκονται εντός των τειχών της. Κάποια στιγμή θα μιλήσουν τα όπλα, το τραβάνε πολύ. Και τοτε οι εθνοτερμίτες θα τρέξουν να κρυφτούν.

Από την αρχή, οι «Πόντιοι Πιλάτοι» οι σύμμαχοι ηθελαν την Ελλάδα να αποδυναμωθεί για να καμφθεί το εθνικό φρόνημα.

Η ανεργία διώχνει τους νέους που είναι αυτοί που θα κληθούν να υπερασπιστούν την χώρα. Ούτε δραπετεύσαμε από το μνημόνιο, ούτε έφυγαν οι θεσμοί από την Ελλάδα. Τα πλεονάσματα, το αίμα του λαού φέρνουν συνεχή καθίζηση και όσο υπάρχουν δεν μπορείς να αγοράσεις όπλα και πυρομαχικά. Αυτό ήθελαν από την αρχή οι Γερμανοί και οι αλληλέγγυοι.

Το μνημόνιο είναι η μεγαλύτερη καταστροφή για την πατρίδα μας μετά τον Εμφύλιο πόλεμο, η κερκόπορτα που θέλει να φέρει τους Τούρκους μέσα στην πατρίδα μας. Οι Έλληνες πολεμάνε και το πολιτικό προσωπικό τους προδίδει, τους εξουθενώνει.»

pronews.gr

Διαβάστηκε 1032 φορές