Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:08: μμ
WESTMEDIA LOGO rss button fb button fb button
Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020 14:58

Επίσκεψη του Βουλευτή Αιτωλ/νίας Σπ. Λιβανού στον σύλλογο ΑμεΑ Γονέων & Φίλων Ναυπακτίας και Δωρίδας"Αλκυόνη"

Επισκέφθηκα την ‘ΑΛΚΥΟΝΗ’ τον συλλόγο ΑμεΑ Γονέων & Φίλων Ναυπακτίας και Δωρίδας. Συζητήσαμε εκτενώς με την Πρόεδρο Βασιλική Παναγοπούλου, τον Διοικητικό διευθυντή Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο και την Σπυριδούλα Σιαμά , Κοινωνική Λειτουργό του Συλλόγου , Υπεύθυνη Προγραμμάτων Εθελοντισμού, για το έργο, τις δυνατότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η ουσιαστική δουλειά που γίνεται από όλους τους εθελοντές και εργαζόμενους στην ‘ΑΛΚΥΟΝΗ’ είναι γνωστή και έξω από τα γεωγραφικά όρια της περιοχής μας.

Από την 1η δομή που δημιούργησε ο Σύλλογος το 2009, τη Στέγη «Ταξίδι» στη Ναύπακτο το 2011, τις Στέγες «Σχεδία & Πυξίδα», στη Βομβοκού και τη Λέσχη Δραστηριοτήτων το 2017 μέχρι σήμερα η αποτελεσματική δουλειά που έχει γίνει είναι απίστευτη.
Με όρεξη μοναδική, αγάπη, τρυφερότητα, επαγγελματισμό, υπομονή κι’ επιμονή κερδήθηκε το στοίχημα της κοινωνικής ενσωμάτωσης, της κοινωνικοποίησης και της ανάληψης ενεργού ρόλου στην κοινωνία των συμπολιτών μας ΑμεΑ ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην εκπαίδευση και στην απασχόληση.

Με προσήλωση γίνεται προσπάθεια να κατακτηθεί η αλλαγή αντίληψης της τοπικής κοινωνίας και των ίδιων των οικογενειών με μέλη ΑμεΑ για την εικόνα, τα δικαιώματα και τις ιδιαίτερες δυνατότητες τους. Το κοινωνικό στίγμα του παρελθόντος σιγά, αλλά σταθερά σβήνει και η κοινωνία αλλάζει στάση απέναντι στους ΑμεΑ. Με καθημερινό αγώνα ανατρέπεται η κοινωνική τάση για «ετικετοποίηση» που ενισχύει την κοινωνική προκατάληψη.

Ο αγώνας των ΑμεΑ και των συνοδοιπόρων τους στην Αλκυόνη θα συνεχιστεί και το 2020. Όσο περισσότερες/οι ευαισθητοποιηθούμε και συμμετέχουμε στον αγώνα αυτόν τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα• τόσο καλύτερη θα γίνει η κοινωνία μας.

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΕ ΑΛΚΥΟΝΗ